Μπουρεκάκια με κιμά
500 γρ κιμά μοασχαρίσιο
500 γρ φύλλο κρούστας
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομένι
3 κουταλιές της σούπας ξυσμένο κίτρινο τυρί (κατά προτίμηση regato)
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
Μισό κουτί χυμός ντομάτας ή χυμό απο δύο ντομάτες
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 αυγό
2 φυλλαράκια δάφνης
Αλάτι πιπέρι (προσοχή στο αλάτι αν έχετε πολύ αλμυρό τυρί)
Μαιντανό ψιλοκομμένο (μισό ματσάκι περίπου)
Εκτέλεση
Σωτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι με το βούτυρο και προσθέτετε το κιμά. Συνεχίζετε το σωτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε το αλατοπίπερο, το χυμό της ντομάτας και τις δαφνούλες. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ψήνετε το κιμά για 30 περίπου λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το υγρό. Προσθέτετε το αυγό χτυπημένο, το τυρί, τη φρυγανιά και τον μαϊντανό.
Θα πρέπει να μην έχει καθόλου ζουμί ο η γέμιση σας.
Κόβετε τα φύλλα σε λωρίδες, τις αλείφετε με βούτυρο και βάζετε μια κουταλιά από το μίγμα σε κάθε λωρίδα. Τυλίγετε τις λωρίδες σε σχήμα φλογέρας, τις βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και τις αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνετε τα μπουρεκάκια σε μέτριο φούρνο (180-200 βαθμοί) για 20 - 25 λεπτά.
Καλή σας όρεξη
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
|