Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Ελεύθερος Χρόνος και Ψυχαγωγία > Gourmet
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 31-12-07, 09:46
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Μπουρεκάκια με κιμά

500 γρ κιμά μοασχαρίσιο
500 γρ φύλλο κρούστας
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομένι
3 κουταλιές της σούπας ξυσμένο κίτρινο τυρί (κατά προτίμηση regato)
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
Μισό κουτί χυμός ντομάτας ή χυμό απο δύο ντομάτες
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 αυγό
2 φυλλαράκια δάφνης
Αλάτι πιπέρι (προσοχή στο αλάτι αν έχετε πολύ αλμυρό τυρί)
Μαιντανό ψιλοκομμένο (μισό ματσάκι περίπου)

Εκτέλεση

Σωτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι με το βούτυρο και προσθέτετε το κιμά. Συνεχίζετε το σωτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε το αλατοπίπερο, το χυμό της ντομάτας και τις δαφνούλες. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ψήνετε το κιμά για 30 περίπου λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το υγρό. Προσθέτετε το αυγό χτυπημένο, το τυρί, τη φρυγανιά και τον μαϊντανό.
Θα πρέπει να μην έχει καθόλου ζουμί ο η γέμιση σας.

Κόβετε τα φύλλα σε λωρίδες, τις αλείφετε με βούτυρο και βάζετε μια κουταλιά από το μίγμα σε κάθε λωρίδα. Τυλίγετε τις λωρίδες σε σχήμα φλογέρας, τις βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και τις αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνετε τα μπουρεκάκια σε μέτριο φούρνο (180-200 βαθμοί) για 20 - 25 λεπτά.

Καλή σας όρεξη
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 31-12-07, 11:39
Το avatar του χρήστη Rider
Rider Ο χρήστης Rider δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 24-08-10 01:55
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
ερωτηση:γιατι το τυρι ειναι ξυσμενο και η φρυγανια τριμμενη?
__________________
Επειδή όλοι τρώμε, νομίζουμε ότι όλοι ξέρουμε.
- Ferran Adria
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:02.



Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.