Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Υπολογιστές και Τεχνολογία > BBS > AcroBase BBS
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Αξιολογήστε το θέμα Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 20-12-07, 17:06
Το avatar του χρήστη Gildor
Gildor Ο χρήστης Gildor δεν είναι συνδεδεμένος
High Elf
 

Τελευταία φορά Online: 08-05-17 14:17
Φύλο: Δεν έχω αποφασίσει ακόμα
Η διαθεσή μου τώρα:
Το λεξιλογιο της Ακρο

6 ΑΚΡΟΒΑΣΙΑΝΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ

Αυτό το μέρος του FAQ είναι οργανωμένο ως λεξικό ή γλωσσάρι, όχι ως ερωταποκρίσεις. Για να βρείτε μια λέξη εδώ, ψάξτε για ΛΕΞΗ (τα δύο μικρότερα/μεγαλύτερα απαντώνται μόνο στην αρχή του ορισμού).

Συντμήσεις:

(A) AcroBase, απ'όσο ξέρουμε αυτός ο όρος είναι γέννημα-θρέμα της Acro.
(H) Hacker culture: ο όρος βρίσκεται σε κοινή χρήση μεταξύ hackers.
(Μτ) Χάριν αστεϊσμού μεταφρασμένος όρος.
(U) Usenet, ο όρος προέρχεται από το Usenet.

E6.1 Τι σημαίνει...;

Γκουρού (H) βλ. Guru.

Γκουρουδιά (Μτ) [Morgul:] αυτό που κάνει ένας guru όταν του αξίζει ο τίτλος.

Διαγράφεσαι [Gildor:] Ενας αποτυχημένος τρόπος απειλής και συμμόρφωσης από τον Ξένιο, όταν κάνεις κάτι που θα ήταν πολύ καλύτερα για αυτόν αν δεν το είχες κάνει. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για κανένα, εφόσον αν πρόκειται να διαγραφείς, αυτό θα γίνει χωρίς προειδοποίηση.

++ [Morgul:] προειδοποίηση υπάρχει συνήθως, εκτός κι αν είσαι απροκάλυπτος μουστακαλής ή πολυγραμμένος.

Διαγραφή [Gildor:] Οταν κάποιος χρήστης κάνει κάτι κακό με αποτέλεσμα να φέρει τους Σύσοπες στη 'δυσάρεστη' θέση να σβήσουν τον (δωρεάν ούτως ή άλλως) λογαριασμό του, κοινώς απαγόρευση του χρήστη να ξαναμπεί στη βάση εκτός αν ανοίξει νέο λογαριασμό και συμμορφωθεί για να μη πάθει τα ίδια.

ΕΑΠΚ (A) [Stanley:] Εντυπο Απάντησης Προς Κρετίνο. Είναι, κατα κάποιον τρόπο, πρόγονος αυτού του FAQ και έχει λύσει τα χέρια των χειριστών και κλαμποπάδων που προσπαθούν να απαντήσουν σε όσους παρεκτρέπονται (με ελάχιστη πρωτοτυπία, may I add, καθότι τείνουν να κάνουν διαρκώς τα ίδια λάθη). Το παραθέτω προς γνώση και συμμόρφωση. Καλό θα είναι η συμπεριφορά σας να μην εμπίπτει στα ποινικώς κολάσιμα τμήματα του εν - λόγω κειμένου. {Morgul: το ΕΑΠΚ βρίσκεται στο αρχείο eapk3.txt μέσα - στο πακέτο του FAQ.}

+ [Gildor:] Επινόηση του Μοργουλίου το οποίο είναι ένα ψηφιακό έντυπο που αποστέλλεται δημοσίως στον όποιο Κρετίνο στο ανάλογο κλαμπ, στην περίπτωση που ο τελευταίος κάνει κάτι που θα ευχηθεί να μη είχε κάνει ποτέ. Κάθε αποστολή Ε.Α.Π.Κ. συνεπάγεται με το να γίνει ο παραλήπτης ρόμπα και πιθανότατα να μη έχει μούτρα να ξαναμιλήσει.

Ιντερνούτ [Gildor:] Παραφθορά της λέξης Internet, που για κάποιο, άγνωστο σε μας προς το παρόν, λόγο χρησιμοποιείται συνήθως με κοροϊδευτική διάθεση.

Κρακεράκι (Α) [Morgul:] Wannabe cracker (ούτε καν hacker). Ενα από τα παιδάκια 12-17 ετών (3-5 ετών πνευματικά -- έχουμε ΠΟΛΥ σοβαρούς χρήστες 13 ετών στην Acro, αλλά τα κρακεράκια είναι παιδάκια ανεξαρτήτως ηλικίας) που κάθε τόσο ανακοινώνουν στην Acro ότι είναι ύψιστοι "hAck3rZ" και πρέπει να τρέμουμε όλοι. Κανείς δεν τους δίνει σημασία γενικά.

Λοκαλιέρης (Μτ) [Morgul]: ο local χειριστής, δηλαδή ο Στέλιος (Xenios). Επίσης γνωστός ως Ζήνιος, Αφεντικό, κος Πρόεδρος Της Εταιρείας, Robert, Ζαμοντράκας, Χαμοδράκουλας, κλπ.

Μαργαριτιέρης (A) [Morgul:] βλ. Λοκαλιέρης. Αδυνατώ να θυμηθώ ακριβώς πώς είχε βγει αυτό.

Μέγιστος [Stanley:] Είναι ένα πρόγραμμα βάσης δεδομένων για το λειτουργικό σύστημα linux. Εχει πάρα πολλές δυνατότητες και έχει γραφτεί εξ ολοκλήρου (και εκ του μηδενός) απο τον υπερμέγιστο γκουρού κ. Αλέξιο Χουχουλα (Morgul).

+ [Morgul:] Αντιπαρέρχομαι τα περί γκουρού (βλ. Guru). Το όνομα του Μεγίστου έχει τριπλή σημασία, πράγμα που του δίνει φοβερό hack value (φαντάσου... ένα πρόγραμμα με hack value ακόμα και στο όνομά του, χε χε). Ο Ερμής ο Τρισμέγιστος ήταν η υπόσταση του Ερμή που αποτελούσε τον προστάτη των αλχημιστών και των μάγων του μεσαίωνα. Επειδή ο Μέγιστος ξεκίνησε ως χακιά, μαύρη μαγεία και αλχημεία, το όνομα του ταιριάζει. Επίσης, το Μέγιστος έχει αντίστοιχη σημασία με το Major BBS της Galacticomm, το οποίο ο Μέγιστος μιμείται για να διευκολύνει τους χρήστες της Acro που το είχαν συνηθίσει. Τέλος, "Ερμής" ήταν το όνομα της εταιρείας στην οποία ανήκε η GATE, και θα ήταν και το όνομα της GATE, αν δεν είχε ανοίξει μια άλλη βάση με όνομα Ερμής. Ενας κάπως υπόγειος ορισμός του Μεγίστου έχει να κάνει με το "Τρισμέγιστος", μια και είναι η τρίτη μου προσπάθεια να γράψω πρόγραμμα για βάσεις. Πάντως όλα αυτά είναι side-effects. Το όνομα το διάλεξα επειδή μοιάζει με το Major και ακούγεται ωραία ακόμα και από αγγλόφωνους.

Μέλι (Μτ) [Gildor:] Ενας τύπος-παρωδία της λέξης μαιλ.

Μοργούλιος [Gildor:] Ο Morgul. Κάποτε ήταν γνωστός και ως Μοργούλιος Ανγλαχέλιος (σε άλλη βάση είχε για ένα μικρό διάστημα το ψευδώνυμο Anglahel).

Μουστακαλής [Morgul:] Χρήστης αρσενικού γένους που γράφεται με θηλυκό ψευδώνυμο και/ή αλλάζει το φύλο του σε θηλυκό. Αυτό γίνεται είτε για να τραβήξει προσοχή, είτε επειδή ξέρει ότι οι κοπέλες στις βάσεις είναι λίγες και χαίρουν προσοχής (και προνομίων) από τους χειριστές. Πολλές από τις γνωστές κοπέλες της βάσης είχαν στην αρχή θεωρηθεί μουστακαλήδες. Οι τηλεφωνικές εξακριβώσεις γενικά βοηθούν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου [Stanley:] Ετσι ονόμαζεται η χρονική περίοδος κατα την οποία τίθεται σε λειτουργία το μεγαλοφυές πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης του Βαγγέλη Μπλάθρα (Vagelis) που σφαγιάζει (sic) - τους χρήστες που δεν έχουν πλήρη και ακριβή στοιχεία. [Morgul:] Το εν λόγω πρόγραμμα έχει κάνει τον Vagelis τον ύψιστο σφαγέα αθώων χρηστών, αν και οι χαμένοι σφάχτες δεν χάνουν την ευκαιρία να τονίσουν ότι η σφαγή εκ του ασφαλούς με πυρηνικά όπλα δεν έχει την ίδια χάρη με την εκ του συστάδην μάχη.

Παράθυρα (Μτ) [Gildor:] Windows

Ραμολογία (A) [Morgul:] η επιμονή σε κακές μεταφράσεις ΟΛΩΝ των όρων της πληροφορικής. Εναλλακτικά, ένας κακώς μεταφρασμένος όρος. Προσέξτε, στην Acro δεν υποστηρίζουμε ότι πρέπει να λέμε "γκομπγιούντερ" και "πριντέρ" και άλλα τέτοια αστεία. Αλλά όταν κάποιος αναφέρει τον διαμορφωτή/αποδιαμορφωτή (βλ. διαπόδι) του ή την ΜΤΠ (μνήμη τυχαίας προσπέλασης), ή την γλώσσα Γ, τότε πετάει ραμολογίες και είναι ραμολόγος. Ο Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης (ΕΛΟΤ) έχει εκδόσει επίσημες μεταφράσεις των όρων της πληροφορικής που μεταφράζονται σωστά και χωρίς διφορούμενες έννοιες. Δυστυχώς το εν λόγω περιοδικό αγνοεί αυτή την προσπάθεια και επιμένει στους δικούς του όρους, με αποτέλεσμα ένας νέος αναγνώστης να μην καταλαβαίνει μία πρόταση στις δύο. Α, και για να μην ξεχνιόμαστε, μαντέψτε ποιος μέγας εραστής του RAM έβγαλε αυτό τον όρο (γκουχ γκουχ).

Ραμολόγος (A) [Morgul:] κάποιος που πετάει Ραμολογίες.

ΣΥ.ΜΕ.AC (A) [Morgul:] Συνδικάτο Μελών Acrobase (όχι σύλλογος, συντεχνία ή ό,τι άλλο). Προτελαριακή οργάνωση (με γραφεία στην Αθήνα, Λονδίνο και Εδιμβούργο) που προωθεί τα δικαιώματα των χρηστών εναντίον των Κακών Συσοπάδων. Η συσοπία αντεπιτίθεται: όλα τα μέλη του πραγματικού ΣΥΜΕAC έγιναν σύσοπες και ξαφνικά... ξέχασαν τους πληβείους. Το ΣΥΜΕAC έχει αναβιώσει σήμερα από τον Kalamata.

Σ.Φ.Α.Γ.Ε.Ι.Ο (A) [Stanley:] Η Ακρο αυτή τη στιγμή βασίζεται σε ένα μοντέλο διοίκησης που κατανέμει με άνισο τρόπο την εξουσία. Οι σύντροφοι Killer, Lpc και Stanley (μέσα σε όλα είμαι ο άτιμος...:-)) έκριναν πως είναι καιρός να υπάρξει σοβαρή και οργανωμένη εκπροσώπηση του λαού προκειμένου να πραγματωθεί το όραμα της δημοκρατικής virtual κοινωνίας. Για την επίτευξη αυτού του στόχου ιδρύθηκε το κόμμα Σ.Φ.Α.Γ.Ε.Ι.Ο (Σύλλογος Φανατικών Αναρχικών Για Ελευθερία Ισότητα & Ομόνοια). Πρόγονος του Σ.Φ.Α.Γ.Ε.Ι.Ο. ήταν το ΣΥ.ΜΕ.AC (Σύλλογος Μελών Acrobase) που όμως δεν έχει να επιδείξει σοβαρό έργο, δεδομένου οτι ο εμπνευστής του είχε το ψευδώνυμο Noble. Πως είναι δυνατόν ένας Noble (ευγενής, στα Αγγλικά) να εκπροσωπήσει τη δημοκρατία;:-) Οπως ήταν αναμενόμενο, ο Noble προσχώρησε στην κλίκα των Συσοπάδων αριστοκρατών και ξέχασε το συμφέρον του καταπιεσμένου λαού:-) (μα πως τα λέω ο άτιμος)

Τελικά, επειδή το κόμμα έχει μηδαμινή απήχηση, μάλλον θα το αλλάξουμε απο κόμμα σε Rave party group και θα οργανώνουμε τα SFAGEIO goa party :-) (κάτι μου λέει οτι τα rave party έχουν μεγαλύτερη απήχηση απο τις αναρχικές/αριστερίζουσες ιδεολογίες ;-)) Ηδη ο πρόεδρος της κεντρικής επιτροπής έχει απομακρυνθεί απο τον σκληρό κόσμο της πολιτικής και ασχολείται με κοσμικούς φακούς και άλλα ψυχεδελικά μυστήρια που λαμβάνουν χώρα κατα την ακρόαση Goa Psychedelic trance. (κοινώς: του την έχει βαρέσει για τα καλά)

Φλόγα βλ. Flame

Φλογοβόλο βλ. Flame

AAA [Morgul:] Κρυφό club-προφυλακτήρας που προστάτευε το /Acro club από ένα κακό bug του Major που κατέστρεφε τον header του κάθε τόσο. Το club γρήγορα εξελίχθηκε στο αγαπημένο μέρος συνάντησης των συσοπάδων που δούλευαν τον Ξένιο ο οποίος ήθελε το άμοιρο το clubάκι καθαρό. :-)

Clubop [Gildor:] Εκ του CLUB OPerator. Aτομα που για κάποιο λόγο ανέλαβαν την ευθύνη της οργάνωσης ενός Κλαμπ. Η ευθύνη τους συνίσταται στην επίβλεψη των μηνυμάτων, τη διαγραφή τους αλλά και η επιλογή τους αν έχουν να πουν κάτι ενδιαφέρον και αξιομνημόνευτο. Αυτά τα μηνύματα μαρκάρονται ως ΜΗ ΔΙΑΓΡΑΨΙΜΑ και θα μείνουν διαθέσιμα στο θαυμασμό των επόμενων γενεών Ακροβασιανών.

Club [Gildor:] Περιοχές της βάσης που ταξινομούνται με βάση τη θεματολογία τους. Εκεί γράφονται δημόσια μηνύματα τα οποία εάν προκαλέσουν αντίδραση και απαντηθούν, θα εκκινήσουν συνήθως μεγάλη συζήτηση και ανταλλαγές μηνυμάτων. Πρόκειται για την ψυχή της Βάσης. Στις συζητήσεις απαγορεύονται βρισιές, καντήλια, συνουσιαστικές εκφράσεις ή ωμές αναφορές σε αναπαραγωγικές και αφοδευτικές ανάγκες. Επίσης απαγορεύονται η σύγχυση της Βάσης με το γήπεδο, ρατσιστικά και λοιπά συνθήματα.

Cracker (H) [Morgul:] βλ. Κρακεράκι.

Flame (U) [Stanley:] Αυτός ο όρος υποδηλώνει μια δημόσια λεκτική διαμάχη μέσω μηνυμάτων. Οχι, προς Θεού, δεν εννοώ οτι βγάζουμε τις μολότωφ και καίμε το σπίτι του άλλου. Τυπικά, ο όρος flame αποδίδεται σε συζητήσεις που ικανοποιούν τουλάχιστον μία απο τις παρακάτω προυποθέσεις:
 • Εντονες εκφράσεις
 • Ελλειψη επιχειρημάτων και ουσιαστικών στοιχείων
 • Παντελής έλλειψη διαλλακτικότητας
Ετσι, flame είναι κάθε συζήτηση που καταλήγει σε προσωπικό επίπεδο με βρισίες και άλλα διασκεδαστικά φαινόμενα που μας κάνουν να γελάμε πάρα πολύ! :-)

Σοβαρά, τώρα, τα flames είναι μια δυσάρεστη περίπτωση διότι γεμίζουν το σκληρό της βάσης (ευτυχώς έχει μεγάλη χωρητικότητα!) με βλακείες και υποβιβάζουν την ποιότητα των διάφορων club.

Να μερικές κλασικές περιπτώσεις θεμάτων που *εγγυημένα* καταλήγουν σε flame:
 • Πολιτική
 • Ελληνοτουρκικά (χαμός...)
 • Εθνικά θέματα (πχ τα παιδιά που έκαιγαν σημαίες στο Πολυτεχνείο)
 • Θρησκεία (οι Απιστοι ενάντια στους Πιστούς)
 • Rave vs. Metal vs. Rock vs. *.* κλπ...
 • Γυναίκες vs Ανδρες (είστε ΧΧΧ! Οχι, εσείς είστε ΧΧΧ! κλπ ad nauseam οπου ΧΧΧ κάποιο τυπικό ανθρώπινο ελάττωμα)
 • Το δικό μου ΧΧΧ είναι καλύτερο απο το δικό σου ΥΥΥ (οπου ΧΧΧ και ΥΥΥ σχεδόν οτιδήποτε, πχ εγώ έχω καλυτελο παιχνιζακι)
 • Λειτουργικά (υπάγεται στο παραπάνω, αλλά έχει προκαλέσει μεγάλες πυρκαγιές!)
Φυσικά κάθε θέμα μπορεί να αναχθεί σε flame με την παρουσία κάποιου χαρισματικού ομιλητή που καταφέρνει να προκαλέσει πρωτοφανή κύματα οργής και αγανάκτησης :-) (μου έρχεται κάποιος κατα νου, αλλά ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε)

+ [Morgul:] Ο Slash είναι.

Guru (H) [Stanley:] Guru είναι ο "πνευματικός ηγέτης". Συνήθως αυτός ο όρος αποδίδεται σε άτομα που έχουν προσεγγίσει τέτοια επίπεδα γνώσης και πόρωσης που προκαλούν θαυμασμό στους κοινούς θνητούς. Ενας γκουρού δεν σκέφτεται. O γκουρού *ξέρει*. (τα πάντα) Επίσης γκουρού δεν γίνεσαι όταν το ανακοινώσεις, γίνεσαι όταν άλλοι γκουρού σε αποκαλούν έτσι (το επίπεδο του γκουρού είναι ψηλότερο από το επίπεδο του hacker, αλλά οι κανόνες που το διέπουν είναι ίδιοι).

Ερώτηση: υπάρχει κάποιος που δεν χαίρεται οταν τον αποκαλούν guru; Απάντηση: ναι. Ποτέ μην το πείτε στον QLUser. Ευτυχώς βρίσκεται αρκετά μακριά αυτή τη στιγμή, διοτι διαφορετικά θα είχαμε πολλά θύματα. Τυπική του απάντηση: Να σαπίσεις *ρε*!

Hacker culture: (H) βλ. hacker

Hacker (H) [Morgul:] Εξαιρετικός προγραμματιστής. Ο hacker αρέσκεται στην δημιουργία κομψών προγραμμάτων, στα παιχνίδια λέξεων και στις συζητήσεις. Συνήθως ένας hacker ξέρει πάρα πολύ καλά κάποια γλώσσα προγραμματισμού ή αντίστοιχο σύστημα -- σπάνια χαρακτηρίζεται κάποιος MS Word hacker, πχ. Για να είσαι hacker σε κάτι, αυτό το κάτι πρέπει να χαρακτηρίζεται από "hack value". Ολα αυτά είναι εξαιρετικά δύσκολα να οριστούν αν ο αναγνώστης δεν είναι hacker. Ρίξτε μια ματιά στο Jargon file για ορισμούς, φιλοσοφία, νοοτροπία, τρόπο ντυσίματος κλπ.

+ Ουδεμία σχέση δεν έχει ο hacker με τον cracker (τους κρετίνους πειρατές ή καταστροφείς μηχανών και αρχείων με πνευματική ηλικία πεντάχρονου). Η κοινωνία των hacker έχει ολόκληρη ιεραρχία:
 • + Luser (η ορθογραφία σωστή) -- απόλυτος κρετίνος.
 • User (ένας πραγματικός χρήστης).
 • Programmer (προγραμματιστής, αλλά όχι με εκπληκτικές γνώσεις).
 • Hacker (εξαιρετικός προγραμματιστής)
 • Wizard (ΠΟΛΥ καλός hacker)
 • Guru (ο Wizard είναι ειδικευμένος. Ο Guru απλά γνωρίζει τα πάντα και είναι η τοπική πηγή πληροφοριών και βοήθειας. Συχνά πολύ εκκεντρικός.
 • Zen Master (ελάχιστοι τέτοιοι υπάρχουν). ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ εκκεντρικοί, αλλά με απίστευτες γνώσεις.

Karnauba Ο λόγος που κυκλοφόρησε πολύ αυτό το όνομα για μια ορισμένη περίοδο ήταν οτι σε μια συζήτηση περι Goa/Spirit trance κλπ κάποιος Πανελληνιόπληκτος αναρχίζων νέος την ανέφερε για πλάκα, με αποτέλεσμα οι διάφοροι χρήστες να ψαρώσουν και να νομίζουν οτι είναι κάτι μεταξύ:
 • νέο είδος μολότωφ αναρχικό κόμμα/ιδεολογία
 • νέο είδος ηλεκτρονικής μουσικής
Στην πραγματικότητα, η karnauba (καρναούμπα) είναι φυτικό κερί που παράγεται απο έναν φοίνικα της Βραζιλίας. Για περισσότερες πληροφορίες σας παραπέμπω στον πλησιέστερο διαθέσιμο χημικό. Προφανώς, καμία σχέση με trance/molotov κλπ:-)

Katana [Stanley:] Γιαπωνέζικο σπαθί των σαμουράι. ΠΟΛΥ κοφτερό. Σίγουρα δεν πρέπει να χαίρεστε αν κάποιος θέλει να γνωριστείτε με την katana του.

Koga [Stanley:] Ποιός είναι αυτός ο koga; Αυτή είναι μια απορία που μέχρι πρόσφατα είχε και ο γράφων, με αποτέλεσμα να γίνει εντελώς ρεζίλι. :-)

+ [Morgul:] Το koga βγαίνει από το όνομα της συνάρτησης του Major που υλοποιούσε αυτή τη δυνατότητα: koga() = Kick-Off Generic Action (η Galacticomm έχει ένα βίτσιο με την έκφραση "kick off").

Η λέξη koga είναι ένα macro των τηλεσυνομιλιών και αντικαθίσταται αυτόματα απο το σύστημα με το πρόθεμα "Ο/Η ΧΧΧΧΧ " (οπου ΧΧΧΧΧ το ψευδώνυμό σας). Ετσι, ενώ ένα τυπικό μήνυμα των τηλεσυνομιλιών έχει τη μορφή:

*** Απο Stanley: Μπλα μπλα...
Με την πρόταξη της λέξης koga έχουμε κάτι τέτοιο:
>koga χαμογελά:-)
Το σύστημα σας απαντά περίπου κάτι τέτοιο:
Το ειδικό ρήμα μεταδόθηκε.
Στους άλλους θα δείξει:
Ο Stanley χαμογελά:-)
Το σύστημα σας απαντά περίπου κάτι τέτοιο: Το ειδικό ρήμα μεταδόθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί οτι *δεν* έχουν όλοι οι χρήστες koga, αλλά δεν πρόκειται για κάποιο ιδιαίτερο προνόμιο. Ετσι, αν δείτε οτι δεν έχετε koga (δηλ. το σύστημα δεν απαντά "το ειδικό ρήμα μεταδόθηκε") είναι σχετικά εύκολο να την πάρετε απο τον Λοκαλιέρη.

+ [Morgul:] Στον Μέγιστο, το koga δεν είναι πλέον προνόμιο (και καλά κάνει). Το έχουν όλοι οι χρήστες. Ενίοτε η λέξη koga χρησιμοποιείται και στον τοίχο ή στα μηνύματα πχ με μηνύματα του στυλ:

Τοίχος===
koga πάει διακοπές:-)
Φυσικά, το σύστημα δεν την υποκαθιστά πουθενά εκτός των τηλεσυνομιλιών, αλλά το νόημα είναι το ίδιο. ΜΗΝ περιμένετε να αντικατασταθεί η λέξη koga με το ψευδώνυμό σας οπουδήποτε εκτός των τελε.

Linux [Stanley:] Ενα Protected Mode, Multi-user, Μulti-threaded, POSIX compliant, 32-bit UNIX συμβατό λειτουργικό. Είναι καλό και είναι και δωρεάν, αλλά έχει το μειονέκτημα οτι είναι φοβερά παλουκοειδές :-) - {Morgul: είμαι σίγουρος ότι ο Stanley έχει αλλάξει 100% απόψεις για - το Linux από τότε που γράφτηκε αυτό.} Στην Ακρο πέφτει μεγάλη προπαγάνδα υπερ του linux (στην οποία συμμετέχει και ο γράφων).

Quoting [Morgul:] Το quoting είναι η εισαγωγή σε ένα μήνυμα-απάντηση τμημάτων του μηνύματος στο οποίο απαντούμε, για να διατηρείται μια συνέχεια και ένα είδος γραπτού διαλόγου.

[Stanley:]

Αρχικό μήνυμα απο Stanley:
Κώδικας:
 
    =======================================================
    Μπλα μπλα... Λες βλακείες... Μπλα Μπλα... Εγώ έχω δίκιο
    =======================================================
Απάντηση:
Κώδικας:
 
    =======================================================
    ST> Μπλα μπλα...Λες βλακείες... Μπλα Μπλα... Εγώ έχω δίκιο
    
    Στο σημείο αυτό κάνεις λάθος. Εγώ έχω δίκιο
    ========================================================
Quote είναι το "ST> ....". Δηλ. παραθέτουμε ένα μικρό (προσοχή! ΜΙΚΡΟ) τμήμα του αρχικού κειμένου για να φανεί καθαρά σε τι απαντούμε ακριβώς.

Χαρακτηριστικές λάθος χρήσεις του quoting:
 • Quoting ολόκληρου του μηνύματος (πχ 3 σελίδων) και μετά μια απάντηση δύο γραμμών. Αυτό ανάβει τα λαμπάκια σε όλους τους χρήστες διότι είναι ιδιαίτερα κουραστικό.
 • ΤΕΡΑΣΤΙΑ quotes.
 • quotes που πηγαίνουν πολλές "γενιές" πίσω, πχ:
Κώδικας:
 
     ST>MO>ST>MO>ST>MO>ST>MO> 1+1 = 3
     ST>MO>ST>MO>ST>MO>ST>  Μα όχι, 1+1 = 7
     ST>XE>ST>MO>ST>CA>    Χμμ.. Σ f(i) = Ν * lg (K)
     KI>FA>DR>ST>EL>     Μα ποιός είμαι τέλως πάντων;
 • quoting της υπογραφής κάποιου χρήστη ή (!) της υπογραφής του mailer:
Κώδικας:
 
     JA> Φιλικά
     JA>  Τζακ ο Αντεροβγάλτης
    
       Επίσης φιλικά,
        Η κοκκινοσκουφίτσα
RTFM (H) [Morgul:] Read the F***ing Manual. Είναι η στάνταρ απάντηση προς όσους έχουν μπροστά τους όλη την τεκμηρίωση που τους λύνει κάθε πρόβλημα, αλλά προτιμούν να ενοχλούν εκείνους που έγραψαν την τεκμηρίωση αντί να ψάξουν στο βιβλίο.

SIG [Morgul:] Special Interest Group. Ετσι ονόμαζε το Major 5.xx τα clubs (από κει προέρχεται και ο όρος "Ειδικές Περιοχές" για τα clubs). Ο Μέγιστος τα λέει clubs, φυσικά. :-)

SIGOp [Morgul:] βλ. Club-op.

SYSOP [Morgul:] SYStem OPerator, χειριστής συστήματος. Ο χειριστής της βάσης. Το ψευδώνυμο Sysop ανήκει στον λοκαλιέρη και μόνο στον λοκαλιέρη, αν και η βάση έχει αρκετούς άλλους χειριστές.

Tagline [Stanley:] Τα taglines είναι μικρά νοστιμούλικα "ρητά" της μίας γραμμής που συνήθως προσθέτει ο offline mailer στο τέλος του μηνύματος. Ετσι, πχ, αυτό είναι ένα tagline:
... Error 0xFF43: Enter any 12-digit prime to continue
και αυτό:

... Pentiums do it 2.999432 times every night
και αυτό:
... I had a life. Now I have a computer and a modem.
Τα καλά taglines είναι πραγματικά πολύ ωραία και δεν είναι λίγοι αυτοί που τα συλλέγουν. Βέβαια, υπάρχουν και μερικοί (μόνο ένας -- μία -- μου έρχεται κατα νου) που τα μισούν. Αμα δε θέλετε δε βάζετε. Παρατήρηση: Καλό είναι να μην παίρνετε taglines απο τους άλλους χωρίς να παραθέτετε ονόματα. Ετσι, αν κάποιος Χ βγάλει κάποιο tagline καλό θα είναι να βάλετε το όνομά του απο δίπλα αν το δανειστείτε. Κανείς δε θα σας σφάξει αν δεν το κάνετε, αλλά είναι θέμα ευγένειας.
__________________
Υπάρχουν σε όλα δύο απόψεις...
Αυτή που λέω εγώ, και η σωστή!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Gildor : 20-12-07 στις 21:02
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης Αξιολογήστε αυτό το θέμα
Αξιολογήστε αυτό το θέμα:

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 17:48.Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.