Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Άνθρωπος και Κοινωνία > Οικογένεια και παιδί
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Αξιολογήστε το θέμα Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 30-11-07, 00:46
Το avatar του χρήστη purple anemone
purple anemone Ο χρήστης purple anemone δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Φύλο: Γυναίκα
Η διαθεσή μου τώρα:
Angry Σεξουαλική παρενόχληση και παιδεραστία

Οι εκτιμήσεις των ειδικών αλλά κυρίως η απόλυτη αλήθεια των στατιστικών δεδομένων καταδεικνύουν ότι και στη χώρα μας τα παιδιά «δεινοπαθούν» στα χέρια των μεγάλων. Μπορεί βεβαίως να μην είμαστε Ταϊλάνδη ή Βέλγιο, αλλά οι σεξουαλικές κακοποιήσεις και οι παρενοχλήσεις δεν είναι ούτε λίγες ούτε αποκυήματα φαντασίας. Θα σοκάρει ίσως πολλούς το στατιστικό δεδομένο (η έρευνα έγινε από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού) ότι το 15% των αγοριών και το 11% των κοριτσιών έχουν δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση ή και κακοποίηση ακόμη, στα τρυφερά χρόνια της παιδικής ηλικίας τους.
Η αθωότητα των παιδιών δοκιμάζεται σκληρά από τις προβληματικές προσωπικότητες των ενηλίκων και εκείνο που ίσως εντυπωσιάζει * αλλά είναι έτσι * αποτελεί μια πραγματικότητα: Τα παιδιά κακοποιούνται σεξουαλικά από πρόσωπα του περιβάλλοντός τους!
Το 75% των δραστών για παιδεραστία (ή παιδοφιλία, όπως είναι ο πλέον δόκιμος όρος) είναι άτομα συγγενικά στο παιδί ή άλλα που έχουν άμεση σχέση μαζί του. Καθηγητές, δάσκαλοι, φροντιστές, άνθρωποι που έχουν σχέση με τις δραστηριότητες ενός παιδιού (αθλητικές, χόμπι, χορός, ξένες γλώσσες) ανήκουν στις ομάδες «υψηλού κινδύνου».
Οι παιδεραστές άλλωστε, αυτό λένε τα δεδομένα της στατιστικής, επιλέγουν επαγγέλματα και δραστηριότητες που θα τους φέρουν κοντά στα παιδιά, κοντά στα θύματά τους.
Μόνο το 25% των παιδεραστών επιλέγουν τα θύματά τους τυχαία, χωρίς να σχετίζονται μαζί τους. Μόνο δηλαδή ένας στους τέσσερις απ’ όσους παραβιάζουν την πόρτα της ψυχής ενός μικρού παιδιού και κακοποιούν το κορμί του είναι πρόσωπο άγνωστο σ’ αυτό. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι είναι μύθος το ότι τα παιδιά κινδυνεύουν μόνο έξω από το σπίτι, ότι στο περιβάλλον τους είναι πάντα ασφαλή. Το αντίθετο μάλιστα. Τα παιδιά φαίνεται πως είναι ευάλωτα παντού. Ανυπεράσπιστα και αθώα, αν οι μεγάλοι, εκείνοι που έχουν την ευθύνη της επιμέλειάς τους, δεν φροντίζουν ή δεν θέλουν να αναλάβουν τον ρόλο της προστατευτικής ομπρέλας και της υπεράσπισής τους.
«Τα παιδιά» θα πει η κυρία Βάσω Αρτινοπούλου, καθηγήτρια στην έδρα της Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με σπουδές στην Εγκληματολογία, «αποτελούν μια πληθυσμική και κοινωνική κατηγορία τόσο ευάλωτη, μια κατηγορία υψηλού κινδύνου θυματοποίησης * θυματοποίησης σωματικής, ψυχικής, σεξουαλικής, ακόμη και εργασιακής». Και αν πριν από λίγα χρόνια στη χώρα μας τουλάχιστον γινόταν λόγος για κινήματα απελευθέρωσης και υπεράσπισης κοινωνικών ομάδων που μειονεκτούσαν, στην Αμερική και σε όλη την Ευρώπη από χρόνια το κίνημα του παρόντος και του μέλλοντος είναι εκείνο που αγγίζει και αναλίσκεται με τα προβλήματα της προστασίας των εκατομμυρίων παιδιών σε όλο τον κόσμο που έκθετα αντιμετωπίζουν τη ζωή και δοκιμάζουν τους κινδύνους της.
«Το παιδί» θα προσθέσει η κυρία Αρτινοπούλου «δυστυχώς και στη χώρα μας δεν έχει φωνή, δεν ακούγεται ως υποκείμενο δικαιωμάτων, τα οποία μόνον τυπικά απολαμβάνει και όχι ουσιαστικά». Ενας πολίτης λοιπόν βουβός και απροστάτευτος. Φτερό στον άνεμο μιας εποχής που παράγει, δημιουργεί προσωπικότητες προβληματικές και ανώριμες οι οποίες δεν μπορούν να ελέγξουν τη σεξουαλικότητά τους, να διακρίνουν την αθωότητα και την εμπειρία, να σεβαστούν τον ανίσχυρο, τον άνθρωπο που ακόμη κάνει τα πρώτα του βήματα στη στράτα της ζωής.
Ποιο είναι το προφίλ του παιδοφιλικού, εκείνου που σεξουαλικά παρενοχλεί και κακοποιεί ανηλίκους; Ανήκει σε συγκεκριμένα κοινωνικά στρώματα; Είναι αμόρφωτος; Η απάντηση των ειδικών, που επιβεβαιώνεται από όλες τις έρευνες (και στη χώρα μας), είναι αρνητική.
Ο παιδεραστής ανήκει σε όλα τα κοινωνικά στρώματα! Το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης των παιδιών είναι διαταξικό! Ούτε η κοινωνική θέση ούτε η μόρφωση ούτε τα χρήματα και ο πλούτος, η καλλιέργεια ή η μιζέρια και η φτώχεια παίζουν ρόλο σ’ αυτή την απεχθή εγκληματική δράση. Αντίθετα με τις κακοποιήσεις των παιδιών (ξυλοδαρμούς και κακομεταχείριση) που εμφανίζονται συνήθως σε οικογένειες οι οποίες ανήκουν σε κατώτερα οικονομικά στρώματα, οι σεξουαλικές κακοποιήσεις δεν γνωρίζουν τάξεις.
Παιδοφιλικοί υπάρχουν παντού. Και αυτό γιατί στο έγκλημα αυτό η προσωπικότητα του ενηλίκου παίζει τον πρώτο και τον τελευταίο ρόλο. Είναι προσωπικότητες που δεν έχουν ομαλή ψυχολογική ανάπτυξη. Το προφίλ του παιδεραστή; Ας δούμε τι έδειξε η έρευνα του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού: Οι δράστες της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης των παιδιών προέρχονται από όλες τις κοινωνικές τάξεις, θρησκείες και επαγγέλματα. Συχνά εξασκούν κάποιο επάγγελμα που τους επιτρέπει να βρίσκονται σε επαφή με τα παιδιά (δάσκαλοι, γυμναστές, υπεύθυνοι λεσχών ή ομάδων). Σχεδόν πάντα έχουν δικά τους παιδιά. Αναζητούν τα θύματά τους στο οικογενειακό τους περιβάλλον και μερικές φορές σεξουαλικά παρενοχλούν ή κακοποιούν τα δικά τους παιδιά!
Η αιμομειξία άλλωστε είναι η πιο ακραία, η πιο αποκρουστική μορφή της παιδεραστίας. Ενα έγκλημα που σοκάρει αλλά δυστυχώς υπάρχει * και οι διαστάσεις του φαινομένου μόνο ασήμαντες δεν είναι. Ενα έγκλημα που αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας της κυρίας Αρτινοπούλου για να καταδειχθεί ότι ανήκει στα βαρύτερα της σκοτεινής, της αθέατης, όπως λένε οι ειδικοί, εγκληματικότητας, αλλά που πάντα «είναι εδώ» και πάντα καλύπτεται από τη σιωπή των θυμάτων, την επιβολή των θυτών και την εγκληματική ανοχή των γυναικών που θέλουν να πιστεύουν ότι ο ρόλος της μάνας είναι αυτονόητος.
(Ιωάννα Μάνδρου)
__________________
Δε χάνεται η ελπίδα τελευταία... Τελευταία χάνεται η ψυχή όταν χάσει την ελπίδα της...
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 30-11-07, 11:07
Το avatar του χρήστη bousbouko
bousbouko Ο χρήστης bousbouko δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 10-07-08 11:46
Φύλο: Γυναίκα
Η διαθεσή μου τώρα:
δεν ξερω αν μπορει να υπαρξει χειροτερο εγκλημα απο αυτο. αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι η νομοθεσια προστατευτει αυτα τα κτηνη ( ολοι ειναι με ψυχολογικα προβληματα ! ). μηπως θα επρεπε να επανελθει η θανατικη ποινη?? δεν νομιζω οτι αξιζουν κατι αλλο.
χωρις δικαστηριο, χωρις δικηγορους. θανατικη ποινη.
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 30-11-07, 11:17
Το avatar του χρήστη elafaki
elafaki Ο χρήστης elafaki δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 15-02-08 11:54
Φύλο: Γυναίκα
Η διαθεσή μου τώρα:
Και η αυτοδικία δεν θα ήταν άσχημη ιδέα σε αυτή την περίπτωση.
Δεν θα αφήσω κανέναν ανώμαλο διεφθαρμένο να κάνει κακό στα παιδιά μου!!!
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 30-11-07, 22:50
Το avatar του χρήστη Sleepy
Sleepy Ο χρήστης Sleepy δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 24-12-09 01:01
Φύλο: Γυναίκα
Η διαθεσή μου τώρα:
ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΜΑΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!

SOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
__________________
πρεπει οπωσδηποτε να βαλω υπογραφη??
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 01-12-07, 02:05
Το avatar του χρήστη purple anemone
purple anemone Ο χρήστης purple anemone δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Φύλο: Γυναίκα
Η διαθεσή μου τώρα:
Αρχική Δημοσίευση από Sleepy Εμφάνιση μηνυμάτων
ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΜΑΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!

SOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αφού θέλησες ν' απαντήσεις σε ένα τόσο σοβαρό θέμα...
Διεστραμμένα μυαλά δυστυχώς πάντα θα υπάρχουνε.
Σου έχω πει πώς να προστατεύεις τον εαυτό σου και...
Μη φοβάσαι αγάπη μου. Η μανούλα είναι εδώ κι άμα χρειαστεί...
__________________
Δε χάνεται η ελπίδα τελευταία... Τελευταία χάνεται η ψυχή όταν χάσει την ελπίδα της...
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 01-12-07, 02:36
Το avatar του χρήστη Gildor
Gildor Ο χρήστης Gildor δεν είναι συνδεδεμένος
High Elf
 

Τελευταία φορά Online: 08-05-17 14:17
Φύλο: Δεν έχω αποφασίσει ακόμα
Η διαθεσή μου τώρα:
...και οι φιλοι της που ξερουν σκοποβολη και αλλες πολεμικες τεχνες
__________________
Υπάρχουν σε όλα δύο απόψεις...
Αυτή που λέω εγώ, και η σωστή!
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 01-12-07, 03:05
Το avatar του χρήστη purple anemone
purple anemone Ο χρήστης purple anemone δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Φύλο: Γυναίκα
Η διαθεσή μου τώρα:
Αρχική Δημοσίευση από Gildor Εμφάνιση μηνυμάτων
...και οι φιλοι της που ξερουν σκοποβολη και αλλες πολεμικες τεχνες
Αυτό πού το πας; Τσάμπα νομίζεις πληρώνω το Τάε Κβο Ντο;

Πέρα από την πλάκα, πρώτος κανόνας είναι να μιλάμε στα παιδιά μας ειλικρινά και με ωριμότητα για το σεξ, από την πρώτη στιγμή κιόλας που μας ρωτάνε.
Η παιδοψυχολογία λέει πως αν ένα παιδί έχει περάσει τα δύο και δεν έχει ρωτήσει καν πώς γίνονται τα παιδιά, προκαλέστε το να ρωτήσει. Ξεκινάμε απλά, εύπεπτα θέματα ώστε να μπορέσουμε σταδιακά να περάσουμε το μήνυμα στο παιδί πως το σώμα του είναι δικό του και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να το παραβιάζει με κανένα τρόπο.
Δεύτερος χρυσός κανόνας, μάθετε τα παιδιά σας να σας εμπιστεύονται. Να σας τα λένε όλα. Να ξέρουν πως μπορούν να τρέξουν σ' εσάς για ό,τι τα απασχολεί, όσο μηδαμινά και γελοία αν σας φαίνονται τα προβλήματά τους. Για τα ίδια είναι βουνό.
Δώστε τους να καταλάβουν πως τα αγαπάτε, πως τα πιστεύετε, πως τα ακούτε - με την προϋπόθεση βέβαια πως όλα αυτά ισχύουν. Πώς όσο σοβαρό κι αν είναι ένα πρόβλημα, μαζί σας θα μπορέσει να το λύσει ή έστω να το απαλύνει.
Δώστε τους να καταλάβουν πως είστε "εδώ" οτιδήποτε κι αν συμβεί. Κι αν ακόμα κάνουν λάθος, κι αν ακόμα κάποια στιγμή χρειαστεί να τα "μαλώσετε" ή να τα "τιμωρήσετε", να ξέρουν πως στην πραγματικότητα αυτό θα είναι πιο ανώδυνο από τον κυκαιώνα στον οποίο θα μπλέξουν αν θελήσουν να παραμείνουν μόνα τους σ' έναν αγώνα που δεν είναι για το μπόι τους. Για οποιοδήποτε θέμα. Ξεκινώντας από μικρά.

Η μεγαλύτερη κατάρα ενός παιδεραστή, είναι να μην πιάσει το "μην το πεις στη μαμά σου, είναι δικό μας μυστικό"
Μάθετε στα παιδιά σας να ξεχωρίζουν τα "μυστικά".

Όσο για το τι θα έκανα σε όποιον θα πείραζε τα παιδιά μου... το έχω δηλώσει σαφώς και σε άλλα θέματα.
Μαύρο φίδι που τον έφαγε, δεν πα να 'ταν ο Θεός ο ίδιος! (Θε μου συγχώρα με... metaphorically speaking)
Όποιος θέλει σαφέστερη απάντηση... ας τολμήσει να δοκιμάσει!
__________________
Δε χάνεται η ελπίδα τελευταία... Τελευταία χάνεται η ψυχή όταν χάσει την ελπίδα της...
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 01-12-07, 16:04
Το avatar του χρήστη tertios
tertios Ο χρήστης tertios δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 15-01-17 10:47
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Αρχική Δημοσίευση από elafaki Εμφάνιση μηνυμάτων
Και η αυτοδικία δεν θα ήταν άσχημη ιδέα σε αυτή την περίπτωση.
Δεν θα αφήσω κανέναν ανώμαλο διεφθαρμένο να κάνει κακό στα παιδιά μου!!!
Σιγα , γειτονισσα. Η λέξη ειναι ευκολη μονο στο ,....Μπαμπινιωτη. Η θελεις να πείς, ότι θα πάς να βρεις ένα παιδεραστη π.χ. 1.90, 150 κιλων, να τον δειρεις...... Μαζευτειτε κορίτσια.....Το μονο που βοηθαει ειναι η συνεχης ενημερωση και παρακολουθηση των παιδιων και των αντιδρασεων τους οταν συνατανε μεγαλους και ιδιαιτερα.....οταν δείχνουν άρνηση και επιθετικότητα σε ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ Η ΦΙΛΙΚΑ Η ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.

Αυτοί αποτελούν το 97% των επιτιθεμενων ανωμαλων.

Και όπως σωστα παρατηρεί η purple anemone μας

Η μεγαλύτερη κατάρα ενός παιδεραστή, είναι να μην πιάσει το "μην το πεις στη μαμά σου, είναι δικό μας μυστικό"
Μάθετε στα παιδιά σας να ξεχωρίζουν τα "μυστικά".
__________________
Omnes ad Forum ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ!!!!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tertios : 01-12-07 στις 16:06
Απάντηση με παράθεση
  #9  
Παλιά 01-12-07, 20:00
Το avatar του χρήστη Diamond
Diamond Ο χρήστης Diamond δεν είναι συνδεδεμένος
Mika Vyko's Vozht
 

Τελευταία φορά Online: 11-06-18 16:34
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Αρχική Δημοσίευση από purple anemone Εμφάνιση μηνυμάτων
Η μεγαλύτερη κατάρα ενός παιδεραστή, είναι να μην πιάσει το "μην το πεις στη μαμά σου, είναι δικό μας μυστικό"
Μάθετε στα παιδιά σας να ξεχωρίζουν τα "μυστικά".
Αυτό, και ένα 10άχρονο που κάνει ήδη 4-5 χρόνια πολεμικές τέχνες και ξέρει που να χτυπήσει...
Ξέρω ένα κοριτσάκι 10 χρονών που το κατέχει το άθλημα του τουλουμιάσματος με τη χρήση και χωρίς τη χρήση σπαθιού...
__________________
Για λόγους οικονομίας έσβησε το φως στο τούνελ...
Απάντηση με παράθεση
  #10  
Παλιά 03-12-07, 00:32
Το avatar του χρήστη purple anemone
purple anemone Ο χρήστης purple anemone δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Φύλο: Γυναίκα
Η διαθεσή μου τώρα:
Αρχική Δημοσίευση από Diamond Εμφάνιση μηνυμάτων
Αυτό, και ένα 10άχρονο που κάνει ήδη 4-5 χρόνια πολεμικές τέχνες και ξέρει που να χτυπήσει...
Δε χρειάζεται να ξέρει πολεμικές τέχνες για να ξέρει πού θα χτυπήσει!
Αυτό το έχει σίγουρα καταλάβει ο παππούς που τόλμησε να σταματήσει και να δοκιμάσει να χαϊδέψει το κεφάλι της μικρής μου όταν αυτή ήταν 5 χρονών!
Η κλωτσιά πρέπει να πόνεσε. Και η εξήγηση που τη συνόδευε τον άφησε άναυδο. "Μου είσαι τελείως άγνωστος και δεν επιτρέπεται ούτε καν να μου μιλάς!"
__________________
Δε χάνεται η ελπίδα τελευταία... Τελευταία χάνεται η ψυχή όταν χάσει την ελπίδα της...
Απάντηση με παράθεση
  #11  
Παλιά 03-12-07, 12:08
Το avatar του χρήστη Diamond
Diamond Ο χρήστης Diamond δεν είναι συνδεδεμένος
Mika Vyko's Vozht
 

Τελευταία φορά Online: 11-06-18 16:34
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Εύγε!
Κρίμα βέβαια για τον παπού αλλά δεν πειράζει. Καλύτερα.
__________________
Για λόγους οικονομίας έσβησε το φως στο τούνελ...
Απάντηση με παράθεση
  #12  
Παλιά 23-05-09, 19:49
Theodore Ο χρήστης Theodore δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 24-05-09 10:16
Χαιρετω.
Ειναι η πρωτη φορα που γραφω.
Θελω να μοιραστω το εξης.
Ενα κοριτσακι, 4χρονων,κορη της προστατευομενης μου,που τη μεγαλωσα σαν παιδι μου,διαμαρτυρηθηκε στη γιαγια της,προχτες,οτι η γυναικα που εχουν και την κραταει οταν λειπουν οι γονεις της,την χαιδευει στο "λουκουμακι" της,οπως το λεει.
Εν τω μεταξυ,βαζει κι αυτη το χερι εκει,μονη της.
Καταλαβαινετε οτι η γιαγια εγινε εξαλλη και μου το ειπε ζητωντας μου βοηθεια πως να το χειριστει.
Εγω,της ειπα να το πει αμεσως στη μανα της μικρης και ο,τι αποφασισει αυτη.
Ποιος ειδικος μπορει να βοηθησει για το τι πρεπει να γινει;
Αλλα ειδικος,γιατι εμεις,δεν ξερουμε και μπορει να κανουμε περισσοτερο κακο παρα καλο.
Απάντηση με παράθεση
  #13  
Παλιά 23-05-09, 23:37
Το avatar του χρήστη Alaman
Alaman Ο χρήστης Alaman δεν είναι συνδεδεμένος
Mέλος
 

Τελευταία φορά Online: 31-07-18 15:29
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Αρχική Δημοσίευση από bousbouko Εμφάνιση μηνυμάτων
δεν ξερω αν μπορει να υπαρξει χειροτερο εγκλημα απο αυτο. αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι η νομοθεσια προστατευτει αυτα τα κτηνη ( ολοι ειναι με ψυχολογικα προβληματα ! ). μηπως θα επρεπε να επανελθει η θανατικη ποινη?? δεν νομιζω οτι αξιζουν κατι αλλο.
χωρις δικαστηριο, χωρις δικηγορους. θανατικη ποινη.
Συμφωνώ μαζί σου , αλλά επειδή είμαστε μέρος ενός συνόλου (των Ευρω -παίων) , (Δημοκράτες γάρ), δεν πρόκειται να επαναφέρουμε την Θανατική καταδίκη !
Μας μένουν τα συμβόλαια θανάτου !
Υπάρχουν φτηνά συμβόλαια , και ακριβά συμβόλαια !
Στον Καιάδα τα καθήκια !!!!!

Και tertios, καλά τα λέει η γειτόνισσα και ο φίλος παρακάτω !!!!!
__________________
Δυοίν λεγόντοιν θατέρου Θυμουμένου ο μή αντιτείνων τοις λόγοις Σοφότερος
Απάντηση με παράθεση
  #14  
Παλιά 24-05-09, 07:03
Το avatar του χρήστη purple anemone
purple anemone Ο χρήστης purple anemone δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Φύλο: Γυναίκα
Η διαθεσή μου τώρα:
Αγαπητέ Theodore,
- το λέμε στη μητέρα της μικρής, δεν καταλαβαίνω τι προσπαθεί να κάνει η γιαγιά από μόνη της
- πάντα πιστεύουμε ένα παιδί, ξέρει πολύ καλά τι του γίνεται
- το να βάζει το χεράκι της εκεί, εκ των πραγμάτων είναι φυσιολογικό - ανακαλύπτει το φύλο της - μπορεί να μην έχει απόλυτη σχέση, σίγουρα όμως αν το παιδί υπόκειται σε σεξουαλική παρενόχληση έχει άλλο ένα λόγο να το κάνει
- παιδοψυχολόγος / ειδικός ανακριτής - σε γενικές γραμμές η δικαιοσύνη είναι επιφυλακτική σε τέτοιες καταγγελίες, υπάρχουν όμως ειδικοί που ξέρουν πώς να "αναλύσουν" τη δήλωση ενός παιδιού.
- εναλλακτικά βάζουμε κάμερα στο σπίτι
- εκτός αυτού, θα χρειαστεί έτσι κι αλλιώς παιδοψυχολόγος γιατί το "τραύμα" μπορεί να είναι χειρότερο απ' ό,τι εμείς μπορούμε να διαγνώσουμε και καλό θα είναι να αντιμετωπιστεί από τώρα. 20 χρόνια μετά, θα έχει γίνει ένα οδυνηρό βίωμα κολλημένο σα βδέλλα!
- ένα παιδί 4 ετών, πίστεψέ με, είναι σε θέση να καταλάβει αν του εξηγήσουμε ότι το σώμα του του ανήκει και δεν έχει κανείς μα ΚΑΝΕΙΣ το δικαίωμα να το αγγίζει χωρίς το ίδιο να θέλει.΄
- σαφώς και είναι καλό ότι το παιδί το είπε - ευτυχώς - σε κάποιον, απλώς αναρωτιέμαι γιατί αυτός ο κάποιος να είναι η γιαγιά και όχι η μητέρα
- ανέφερες να το πείτε στη μαμά του παιδιού και όχι στους γονείς. να υποθέσω ότι δεν υπάρχει πατέρας; γιατί αν υπάρχει, τέτοια θέματα αντιμετωπίζονται από κοινού, ακόμη κι εάν οι γονείς είναι σε διάσταση. βεβαίως και πάλι, η μητέρα του παιδιού είναι το πλέον αρμόδιο άτομο να αποφασίσει, εκτός κι αν θεωρείτε ότι είναι δειλή ή ανίκανη. όμως οφείλετε να την ενημερώσετε.
- πολύ σημαντικό: όχι υστερίες και υπερβολές μπροστά στο παιδί. μην το τρομοκρατήσετε. αφήστε το να μιλήσει. κι ακόμη σημαντικότερο: ΜΗΝ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΤΕ

Αυτά πολύ επιγραμματικά.
__________________
Δε χάνεται η ελπίδα τελευταία... Τελευταία χάνεται η ψυχή όταν χάσει την ελπίδα της...
Απάντηση με παράθεση
  #15  
Παλιά 24-05-09, 10:16
Theodore Ο χρήστης Theodore δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 24-05-09 10:16
Πατερας,υπαρχει,αλλα δυστυχως,ειναι σαν το μεσο ορο των Ελληνων μπαμπαδων.Δεν ασχολειται με το παιδι του,και προτιμαει να το αφηνει στη γυναικα του.
Η δε μαμα,δουλευει μεχρι της 6,η 7,η και 8 καμια φορα,και ετσι,ειναι λογικο να το πει η μικρη στη γιαγια της.
Μετα,στο κρεβατι,πολλες φορες,τη βαζει η γιαγια,οποτε λογικο ειναι να ειναι πιο χαλαρα τοτε,για να το πει.(Η γιαγια,μενει στην ιδια πολυκατοικια,αλλα σε αλλο οροφο,και αφου βαλει τη μικρη για υπνο,παει μετα στο δικο της σπιτι).
Και αμα ενα παιδι,βλεπει καποιον πιο πολυ απο καποιον αλλο,λογικο ειναι ,να εχει και μεγαλυτερη ανεση μαζι του.
(Τι να κανουμε;Αυτο διαλεξατε για μοντελο ζωης,εσεις οι γυναικες.Να δουλευετε δηλαδη ακαταπαυστα,οπως οι αντρες,ειδικα αν εχετε και προσοντα και γινοσαστε στελεχη,οπως στη συγκεκριμενη περιπτωση.
Μονο οι δημοσιοι υπαλληλοι-γυναικες,μπορουν να ειναι ΚΑΙ μανες.Οι του ιδιωτικου,βρασε ρυζι).
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης Αξιολογήστε αυτό το θέμα
Αξιολογήστε αυτό το θέμα:

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:26.Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.