Πριν βιαστείτε να πείτε "μπλιαχ" διαβάστε πρώτα (παφ!)
Λοιπόν, είναι πολύ πρωτότυπος τρόπος μαγειρέματος, και η γεύση είναι ¨θαύμα¨ για όσους αγαπούν τις γαλακτώδης-βουτυράτες γεύσεις.
Χρειαζόμαστε τα εξής:
1-1 1/2 κιλό χοιρινό νουά σε φέτες
Φυτίνη 3 κουταλιές
Γάλα περίπου ένα λίτρο γάλα (ίσως, ίσως λίγο περισσότερο)
Αλάτι πιπέρι (κατά προτίμηση άσπρο για κρέας)
Σωτάρουμε το κρέας με την φυτίνη για να κάνει κρούστα, να ροδίσει.
Προσθέτουμε αλάτι, άσπρο πιπεράκι και σταδιακά το γάλα. Το σωστό είναι το
γάλα να το προσθέτουμε χλιαρό, και όχι κατ`ευθείαν από το ψυγείο΄.
Το αφήνουμε να σιγοβράσει για πολύ ώρα περίπου 1 1/2. (εξαρτάται και από το πόσο παχιές είναι κομμένες οι φέτες του νουά)
Στο μεταξύ το παρακολουθούμε μήπως πρέπει να συμπληρώσουμε γάλα, το οποίο όμως πρέπει να είναι ζεστό.
Στο τέλος μένει πολύ λίγο γάλα σαν σαλτσούλα, το οποίο εν μέρη έχει κάπως ... ψηθεί, θα μοιάζει με τριμμένο τυράκι.
Η γεύση θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα, και συνοδεύεται με λαχανικά στον ατμό, ή σωταρισμένα με λίγη φυτίνη.