Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Υπολογιστές και Τεχνολογία > Πληροφορική και Επικοινωνία > Internet
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 19-09-07, 08:02
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Το Google κυρίαρχο στο Internet

Με χρηματιστηριακή αξία που αντιστοιχεί στα 2/3 του ελληνικού ΑΕΠ, η Google έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις των χρηστών ως η καρδιά του Διαδικτύου, δέκα χρόνια μετά την εμφάνιση της στον Παγκόσμιο Ιστό.

ΠΡΙΝ από δέκα χρόνια έκανε την εμφάνιση της στο Διαδίκτυο μια μηχανή αναζήτησης που έμελλε να αλλάξει τον τρόπο έρευνας και αναζήτησης πληροφοριών και να καταστεί το ηλεκτρονικό κέντρο της ανθρώπινης γνώσης καταχωρώντας δισεκαττομύρια ιστοσελίδες, βιβλία, εικόνες αλλά και βίντεο.

Στις 15 Σεπτεμβρίου 1997, ο Λάρι Πέιτζ και ο Σεργκέι Μπριν, δύο 24χρονοι φοιτητές του Στάνφορντ, καταχώρησαν το όνομα «google.com». Η λέξη είναι παραλλαγή του «googol», που αναφέρεται στον αριθμό 10 στην εκατοστή δύναμη, ένας όρος που καθιερώθηκε από τον Αμερικανό μαθηματικό Έντουαρντ Κάσνερ.

Τον Σεπτέμβριο του 1998, οι Πέιτζ και Μπριν ξεκίνησαν την ιδιωτική τους εταιρεία σε ένα γκαράζ στη βόρεια Καλιφόρνια. Η μηχανή αναζήτησης που έφτιαξαν έγινε γρήγορα γνωστή κυρίως εξαιτίας του αποτελεσματικού τρόπου καταχώρησης των αποτελεσμάτων αναζήτησης με τη χρήση αλγορίθμων. «Πάντα πιστεύαμε ότι η έρευνα ήταν πολύ σημαντική» είπε ο Μπριν σε πρόσφατη συνέντευξη. «Οι άλλες μηχανές αναζήτησης σταματούσαν την έρευνα στην απλή αναζήτηση πληροφοριών».

Στην αναζήτηση κειμένων στο Διαδίκτυο, είναι απαραίτητη η συνεχής επικοινωνία με ιστοσελίδες για απομνημόνευση και καταχώριση του περιεχομένου τους, μία τεράστια εργασία για την τράπεζα πληροφοριών του Google. Η διαδικασία αυτή συνήθως χρειάζεται αρκετές εβδομάδες για να ολοκληρωθεί, κατά τις οποίες ειδικά προγράμματα της μηχανής αναζήτησης σαρώνουν στην κυριολεξία το Διαδίκτυο ανανεώνοντας τις τράπεζες πληροφοριών του Google. Ο ρυθμός πρόσθεσης νέων ιστοσελίδων φτάνει σήμερα μέχρι και το ένα δισεκατομμύριο ημερησίως.

Σήμερα το Google είναι πλέον η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης πληροφοριών, με 500 εκατομμύρια επισκέψεις την ημέρα. Το 2000, η εταιρεία ξεκίνησε να πουλά διαφημίσεις με βάση τις αναζητήσεις των χρηστών. Εκείνη την εποχή, καθώς η «φούσκα» των εταιρειών dot-com πλέον έσκασε και οι επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας έκλειναν κατά χιλιάδες, η Google σημείωνε αξιοσημείωτα κέρδη.

Όταν η εταιρεία μπήκε στο χρηματιστήριο το 2004, η τιμή πώλησης της μετοχής ορίστηκε στα 85 δολάρια. Σήμερα, μία μετοχή της Google αξίζει 525 δολάρια, με την χρηματιστηριακή της αξία να ξεπερνά τα 164 δισεκατομμύρια δολάρια. Το 2006, τα έσοδα της εταιρείας έφτασαν τα 13,4 δισεκατομμύρια δολάρια, με καθαρά κέρδη στα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Φρενήρεις ρυθμοί ανάπτυξης

Τα τελευταία χρόνια η Google ανναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και σήμερα αριθμεί 13.700 υπαλλήλους. Ένας από τους κύριους στόχους της λειτουργίας της είναι η πρωτοπορία σε έρευνα και ανάπτυξη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της πρακτικής είναι η προσδοκία της εταιρείας για επένδυση του 20% των εργατικών ωρών στην ανάπτυξη νέων ιδεών για την εταιρεία. Οι Πέιτζ και Μπριν, σε ηλικία 34 χρονών σήμερα, μετρούν περιουσία περίπου 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων ο καθένας.

Το 2006, η Google αγόρασε το YouTube, τη μεγαλύτερη ιστοσελίδα προβολής και ανταλλαγής οπτικοακουστικού υλικού, ενώ λίγο αργότερα εξαγόρασε και την DoubleClick, μια από τις πιο γνωστές πλατφόρμες διαχείρισης δικτυακών διαφημίσεων.

Η εταιρεία διαθέτει επίσης δική της δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, ανταγωνιζόμενη ευθέως τα αντίστοιχα προϊόντα της Microsoft.

Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι διαμάχες που έχουν προκληθεί από την επιχειρηματική στρατηγική της εταιρείας και τις πρακτικές ανταγωνισμού της. Δεκάδες μηνύσεις εκκρεμούν ή εκδικάζονται εις βάρος της, αφορώντας κυρίως θέματα προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων και χρήσης υλικού χωρίς τη συγκατάθεση των εμπλεκομένων μερών.

Οι φωτογραφίες δρόμων πόλεων που χρησιμοποιεί η Google έχουν δεχτεί δριμεία κριτική, αλλά ταυτόχρονα χρησιμοποιούνται ευρεέως, ενώ, η ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Privacy International συνεχώς επικρίνει τη Google για την έλλειψη σεβασμού στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Η Google στο φεγγάρι

Πριν από λίγες ημέρες η εταιρεία ανακοίνωσε την προκήρυξη διαγωνισμού που θα δώσει σημαντική ώθηση αλλά και προβολή στην ιδιωτική χρηματοδότηση των διαστημικών πτήσεων. Συγκεκριμένα, η Google διαθέτει τριάντα εκατομμύρια δολάρια στο πρώτο ιδιωτικά χρηματοδοτούμενο διαστημόπλοιο που θα φτάσει επιτυχώς στο φεγγάρι, μέχρι το 2014.

Οι απαιτήσεις του διαγωνισμού όμως δε σταματούν στην επιτυχή πραγματοποίηση της πτήσης προς τον δορυφόρο της Γης. Το όχημα που θα φτάσει εκεί θα πρέπει να διανύσει επιτυχώς μια απόσταση 400 μέτρων στην επιφάνεια της Σελήνης και να στείλει βίντεο και φωτογραφίες από την επιφάνεια του φεγγαριού σε πραγματικό χρόνο, οι οποίες θα προβάλλονται σε ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα της εταιρείας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες Associated Press, Γαλλικό Πρακτορείο
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 19-09-07, 08:21
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Εκεί στο αμέρικα, οι ιδέες οι γνώσεις και η έμπνευση, μπορούν να σε κάνουν να μοιάσεις με τους ο Πέιτζ και Μπριν.

Έχω το παράδειγμα παλιού φίλου και μέλους στην AcroBase που έκανε το διδακτορικό του στο MIT. Είχε την ιδέα και την κατέθεσε σε επενδυτές ιδεών (ναι υπάρχουν εκεί). Η ιδέα άρεσε και η δουλειά έκλεισε. 500.000 δολάρια για την εφαρμόσει, να δημιουργήσει αυτό που θέλει. Αν πετύχει θα πάρει 5.000.000 και θα παραχωρήσει την δουλειά. Αν χάσει ο επενδυτής χάνει τα λεφτά του.

Ο φίλος βρήκε αξιόλογους επιστήμονες, τους καλοπλήρωσε και σε λίγο διάστημα η ιδέα πέτυχε και εφαρμόστηκε.

Εισέπραξε τα 5 μύρια και ξεκίνησε δικιά του δουλειά. Σήμερα έχει υποκαταστήματα σε μερικά μέρη του κόσμου.

Στην Ελλάδα πόσες ιδέες χάνονται; Στο ΙΤΕ (Ινστιτούτο τεχνολογίας και έρευνας) του Πανεπιστημίου Κρήτης, έχουν βγει φανταστικές ιδέες. Μέχρι και πρωτότυπα ραντάρ για την αεροπορία μας έχουν βρει εφαρμογή. Τι λείπει; Η κινητήριος δύναμη η επένδυση πάνω σε νέες τεχνολογίες.

Η έρευνα περιορίζεται στην Ελλάδα, στις φιλότιμες προσπάθειες μερικών ερευνητών.

Το ίδιο γίνεται στην βιολογία, μιας και έχουμε εξαιρετικούς βιολόγους. Το κατάντημα όμως είναι η εξαθλίωση των εργαστηρίων. Κακά βοηθήματα, παλιά τεχνολογία, στερούν στους επιστήμονες μας από μία σωστή έρευνα.

Τις επενδύσεις στην έρευνα δεν πρέπει να τις δίνει μόνο το κράτος, αλλά οι εταιρείες κυρίως. Που να βρείς εταιρείες στην Ελλάδα, που το μόνο που ανθεί είναι οι παροχείς υπηρεσιών. Που είναι η βαριά βιομηχανία για να επενδύσει;

Εκεί στις αρχές της δεκαετίας του '80, διέλυσαν την βαριά βιομηχανία, την κρατικοποίησαν και την έκλεισαν. Για το έγκλημα εκείνο, κανείς δεν πήγε φυλακή.....
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:01.



Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.