Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη. |
|
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
#1
|
#2
|
|
|||||||
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!
2) Το "όσο πιό πολύ τόσο πιό μεγάλη η νοστιμιά" αναιρεί το "μισό φλυτζάνι δυόσμο" και το "μία κουταλιά της σούπας ρίγανη"! Παρακαλούνται οι κύριοι κυρίες συγγραφείς να είναι πιό συγκεκριμένοι...
Το ξέρω σας έλειψα...
__________________
Για λόγους οικονομίας έσβησε το φως στο τούνελ... |
#3
|
|
||||
Άλλωστε ο συμπαθής και αγαπητός κος Μαμαλάκης δεν είναι Σεφ αλλά απλά γευσιγνώστης, απ όσο ξέρω. Η γλαφυρότητα της περιγραφής, απλά θέλει να περάσει το νόημα ότι το μαγείρεμα δεν είναι αγγαρεία, είναι διασκέδαση, είναι απόλαυση, είναι η προσμονή και η διασκέδαση της γεύσης και της όσφρησης.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου, μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα |
#4
|
|
||||
Αμάν έκανα μέχρι να βρω το νήμα για τους κεφτέδες!
Λοιπόν, θέλω πολύ να μάθω πού κάνω λάθος και οι κεφτέδες μου και τα μπιφτέκια μου γίνονται συμπαγή κι όχι μαλακά κι αφράτα. Μήπως το ψωμί μου δεν είναι καλοθρεμμένο; Καλοθρεμμένο τι είναι; Της ημέρας; Eπίσης, στους κεφτέδες δε βάζω αυγό. Ποιος βάζει αλήθεια; Και τέλος, δε βάζω το μίγμα στο ψυγείο, το αφήνω εκτός για κανά μισάωρο. Λες να φταίει αυτό; Ούτε η μαμά μου το βάζει και της βγαίνουν μια χαρά. |
#5
|
|
||||
Δοκίμασε να τρίψεις και μια γινωμένη ντομάτα μέσα στο μείγμα.... γίνονται νοστιμότατοι και αφράτοι.
|
#6
|
|
||||
Σ' ευχαριστώ Νίκο για τη συμβουλή.
Μήπως μπορείς να μου πεις αν ισχύει αυτό που ρώτησα για το ψωμί; Αυτό το καλοθρεμμένο με θορύβησε κι έχω την αίσθηση ότι τελικά όλα στο ψωμί παίζονται (ποσότητα, φρεσκάδα). |
#7
|
|
||||
Το ψωμί που βάζεις θα πρέπει να είναι λίγο υγρό, να έχει το νεράκι του... να μην είναι τελείως στεγνό. Βοηθάει και μια δύο κουταλιές λαδάκι στο μίγμα. Όπως το πλάθεις να το νοιώσεις αφράτο. Επίσης σε όλα τα τηγανητά αυτό, κάθε πλευρά από μία φορά, μην τα γυρίζεις συνέχεια, θα σου στεγνώσουν πολύ.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου, μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα |
#8
|
|
||||
Δε μου αρέσει να μου απαντούν καθυστερημένα.
|
#9
|
|
||||
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου, μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα |
#10
|
|
||||
Επίσης το ψωμί μπορείς να το μουλιάσεις αντί με νερό, με γάλα και όπως είπε και ο Στέλιος, μην το στραγγίξεις εντελώς. Άστο να κρατάει λίγο υγρασία μέσα του.
|
#11
|
|
||||
καλα αλλα κρεμυδακι ψιλοτριμμενο δεν βαζετε στον κιμα για να γινουν και πιο νοστιμοι και πιο αφρατοι οι κεφτεδες;;;
τσκ τσκ τσκ
__________________
εγνωρισα τον (την) ανθρωπο κι αγαπησα τα ζωα (παλαια ελληνικη παροιμια) |
#12
|
|
||||
Το κρεμύδι είναι απαραίτητο συστατικό...
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου, μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα |
#13
|
|
||||
Στέλιο, πρόσεξε τι λέει: "ψιλοτριμμένο"!!! Εκεί είναι ένα μυστικό. Τριμμένο στο τρίφτη και όχι λιωμένο στο μούλτι, και το αφήνουμε λίγο να βγάλει νερό το οποίο και πετάμε! Δεύτερο μυστικό, μια κουταλιά ξύδι σπιτικό και λίγο λάδι στο μίγμα! Τρίτο μυστικό, ένα αυγό είναι λίγο. Όμως δεν βάζουμε κι άλλο αυγό αλλά ασπράδι! Τέταρτο μυστικό, όχι γάλα! Πέμπτο μυστικό, όχι ψωμί, αλλά φρυγανιά τριμμένη! Έκτο μυστικό, προσοχή στο ψήσιμο! Αν είναι πολύ δυνατή η φωτιά θα ψηθούν απ΄έξω και δεν θα ψηθούν μέσα. Μέτρια φωτιά και γυρίζουμε μόνο μια φορά! Ε, μετά από τόσα μυστικά... μάλλον είναι μια άλλη συνταγή αυτή!!! . |
#14
|
|
||||
Mε προσβάλεις... Το κρεμμύδι το κόβω με ειδικό μαχαίρι σε μικροσκοπικό κομάτια και με την ίδια ταχύτητα που βλέπεις του chef στην τηλεόραση. Περίπου κόβω ενα μεσαίο κρεμύδι σε κυβάκια 3 χιλιοστών σε ένα λεπτό
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου, μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα |
#15
|
|
||||
Τα σέβη μου, εγώ αυτό δεν το έχω κάνει ποτέ! Προτιμώ να το τρίβω στον τρίφτη ή να το κόβω στο χέρι σαν τις παλιές νοικοκυρές!
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|