Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Ελεύθερος Χρόνος και Ψυχαγωγία > Gourmet
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 24-08-06, 13:59
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Κ(ι)οφτές ρωμαίικος

Πρώτα απ’ όλα να συστήσουμε αυτό το φαγητό. Είναι τόσο παλιό όσο και ο Ελληνικός πολιτισμός. Η λέξη προήλθε από το κοφτό αρνίσιο κρέας (κοπτό) των αρχαίων Ελλήνων. Επειδή βέβαια τότε δεν είχαν μηχανές του κιμά, το κρέας με ένα βαρύ μαχαίρι, το κόβανε δεκάδες φορές για να γίνει αυτό που σήμερα αποκαλούμε κιμά.

Τα μπλοκ στο χέρι και γράφουμε :

Υλικά :

Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
5-6 καλοθρεμμένες φέτες ψωμιού
Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο (αν έχετε και φρέσκο όπως εγώ ακόμα καλύτερα)
Μια κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 αυγό
2 κρεμύδια ψιλοκομένα
Μπόλικο ελαιόλαδο για το τηγάνι μας
Δύο χούφτες αλεύρι

Παρασκευή :

Μουλιάζουμε το ψωμάκι μας σε μπόλικο νεράκι, αφαιρούμε τις κόρες και το σουρώνομαι να φύγει το περιττό νερό. Όμως μην στεγνώσετε τελείως το ψωμί, να κρατάει λίγα υγρά.
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη τον κιμά το ψωμάκι τα μυρωδικά (δυόσμο ρίγανη και μη τα λυπηθείτε, όσο πιο πολύ τόσο πιο μεγάλη η νοστιμιά) , ψιλοκομενο το κρεμύδι, αλατάκι πιπεράκι και το αυγουλάκι.

Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε πολύ καλά, να ενωθούν και να σκορπιστούν τα συστατικά, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα, να βρεθούν μόνα τους όλα τα συστατικά, να συνενωθούν και να ομογενοποιηθούν.

Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και την ώρα σχηματίζουμε τους κιοφτέδες μας σε μπαλάκια δικιάς μου επιλογής μικρά ή μεγαλύτερα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Για μια μέτριου μεγέθους κιοφτέ και τηγανίζουμε κάθε πλευρά 8 περίπου λεπτά.

Τους κιοφτές μας μπορούμε να τους συνοδέψουμε με σάλτσα ντομάτας που έχουμε κάνει ή με κέτσαπ ανακατεμένη με λίγη μουστάρδα.

Πάντως και σκέτες μια χαρά είναι μαζί και με λίγη παραδοσιακή βαρελίσια φετούλα ε;

Σ.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Xenios : 18-10-10 στις 10:19
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 24-08-06, 16:57
Το avatar του χρήστη Diamond
Diamond Ο χρήστης Diamond δεν είναι συνδεδεμένος
Mika Vyko's Vozht
 

Τελευταία φορά Online: 19-01-21 19:02
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

Αρχική Δημοσίευση από xenios
Πρώτα απ’ όλα να συστήσουμε αυτό το φαγητό. Είναι τόσο παλιό όσο και ο Ελληνικός πολιτισμός. Η λέξη προήλθε από το κοφτό αρνίσιο κρέας (κοπτό) των αρχαίων Ελλήνων. Επειδή βέβαια τότε δεν είχαν μηχανές του κιμά, το κρέας με ένα βαρύ μαχαίρι, το κόβανε δεκάδες φορές για να γίνει αυτό που σήμερα αποκαλούμε κιμά.
Είδες πείρα ο συγγραφέας; Και μετά σου λένε γιατι τον φωνάζαμε πάντα αρχαίο! Πόσα ξέρεις...

Αρχική Δημοσίευση από xenios
5-6 καλοθρεμμένες φέτες ψωμιού
Ταϊσμένες με... τι? Έχω μια συγκεκριμένη μακαρονάδα κατά νου...

Αρχική Δημοσίευση από xenios
Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο (αν έχετε και φρέσκο όπως εγώ ακόμα καλύτερα)
Showing off... pffft

Αρχική Δημοσίευση από xenios
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη τον κιμά το ψωμάκι τα μυρωδικά (δυόσμο ρίγανη και μη τα λυπηθείτε, όσο πιο πολύ τόσο πιο μεγάλη η νοστιμιά) , αλατάκι πιπεράκι και το αυγουλάκι.
1) Στέλιο βλέπεις πολύ Μαμαλάκη. Έχεις αρχίσει να του μοιάζεις στις περιγραφές.
2) Το "όσο πιό πολύ τόσο πιό μεγάλη η νοστιμιά" αναιρεί το "μισό φλυτζάνι δυόσμο" και το "μία κουταλιά της σούπας ρίγανη"! Παρακαλούνται οι κύριοι κυρίες συγγραφείς να είναι πιό συγκεκριμένοι...

Αρχική Δημοσίευση από xenios
Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε πολύ καλά, να ενωθούν και να σκορπιστούν τα συστατικά, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα, να βρεθούν μόνα τους όλα τα συστατικά, να συνενωθούν και να ομογενοποιηθούν.
Αυτή η φράση κανονικά πρέπει να κοπεί λόγω σεξιστικού περιεχομένου!


Αρχική Δημοσίευση από xenios
Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και την ώρα σχηματίζουμε τους κιοφτέδες μας σε μπαλάκια δικιάς μου επιλογής μικρά ή μεγαλύτερα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Ένα μπαλάκι με όλο το κρέας να γλυτώσουμε και την πολύ δουλειά παίζει; Που ελεύθερος χρόνος πια...

Αρχική Δημοσίευση από xenios
Για μια μέτριου μεγέθους κιοφτέ και τηγανίζουμε κάθε πλευρά 8 περίπου λεπτά.
Error 203: please define radius of "μετρίου μεγέθους κιοφτέ"!


Το ξέρω σας έλειψα...
__________________
Για λόγους οικονομίας έσβησε το φως στο τούνελ...
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 24-08-06, 17:55
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Αρχική Δημοσίευση από Diamond
1) Στέλιο βλέπεις πολύ Μαμαλάκη. Έχεις αρχίσει να του μοιάζεις στις περιγραφές.
Ποιός είναι ο Κύριος; :-)

Άλλωστε ο συμπαθής και αγαπητός κος Μαμαλάκης δεν είναι Σεφ αλλά απλά γευσιγνώστης, απ όσο ξέρω.

Η γλαφυρότητα της περιγραφής, απλά θέλει να περάσει το νόημα ότι το μαγείρεμα δεν είναι αγγαρεία, είναι διασκέδαση, είναι απόλαυση, είναι η προσμονή και η διασκέδαση της γεύσης και της όσφρησης.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 16-10-10, 21:05
Το avatar του χρήστη Nelly
Nelly Ο χρήστης Nelly δεν είναι συνδεδεμένος
Mέλος
 

Τελευταία φορά Online: 09-05-12 11:04
Φύλο: Γυναίκα
Αμάν έκανα μέχρι να βρω το νήμα για τους κεφτέδες!

Λοιπόν, θέλω πολύ να μάθω πού κάνω λάθος και οι κεφτέδες μου και τα μπιφτέκια μου γίνονται συμπαγή κι όχι μαλακά κι αφράτα. Μήπως το ψωμί μου δεν είναι καλοθρεμμένο; Καλοθρεμμένο τι είναι; Της ημέρας;

Eπίσης, στους κεφτέδες δε βάζω αυγό. Ποιος βάζει αλήθεια;
Και τέλος, δε βάζω το μίγμα στο ψυγείο, το αφήνω εκτός για κανά μισάωρο. Λες να φταίει αυτό; Ούτε η μαμά μου το βάζει και της βγαίνουν μια χαρά.
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 16-10-10, 21:43
Το avatar του χρήστη Nikoscot
Nikoscot Ο χρήστης Nikoscot δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 15-01-17 16:24
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Δοκίμασε να τρίψεις και μια γινωμένη ντομάτα μέσα στο μείγμα.... γίνονται νοστιμότατοι και αφράτοι.
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 18-10-10, 00:34
Το avatar του χρήστη Nelly
Nelly Ο χρήστης Nelly δεν είναι συνδεδεμένος
Mέλος
 

Τελευταία φορά Online: 09-05-12 11:04
Φύλο: Γυναίκα
Σ' ευχαριστώ Νίκο για τη συμβουλή.
Μήπως μπορείς να μου πεις αν ισχύει αυτό που ρώτησα για το ψωμί;
Αυτό το καλοθρεμμένο με θορύβησε κι έχω την αίσθηση ότι τελικά όλα στο ψωμί παίζονται (ποσότητα, φρεσκάδα).
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 18-10-10, 00:44
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Αρχική Δημοσίευση από Nelly Εμφάνιση μηνυμάτων
Λοιπόν, θέλω πολύ να μάθω πού κάνω λάθος και οι κεφτέδες μου και τα μπιφτέκια μου γίνονται συμπαγή κι όχι μαλακά κι αφράτα. Μήπως το ψωμί μου δεν είναι καλοθρεμμένο; Καλοθρεμμένο τι είναι; Της ημέρας;
To είχα δει και ξέχασα να απαντήσω.

Το ψωμί που βάζεις θα πρέπει να είναι λίγο υγρό, να έχει το νεράκι του... να μην είναι τελείως στεγνό.
Βοηθάει και μια δύο κουταλιές λαδάκι στο μίγμα.

Όπως το πλάθεις να το νοιώσεις αφράτο.

Επίσης σε όλα τα τηγανητά αυτό, κάθε πλευρά από μία φορά, μην τα γυρίζεις συνέχεια, θα σου στεγνώσουν πολύ.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 18-10-10, 00:48
Το avatar του χρήστη Nelly
Nelly Ο χρήστης Nelly δεν είναι συνδεδεμένος
Mέλος
 

Τελευταία φορά Online: 09-05-12 11:04
Φύλο: Γυναίκα
Δε μου αρέσει να μου απαντούν καθυστερημένα.
Απάντηση με παράθεση
  #9  
Παλιά 18-10-10, 01:03
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Αρχική Δημοσίευση από Nelly Εμφάνιση μηνυμάτων
Δε μου αρέσει να μου απαντούν καθυστερημένα.
Καλά να το σβήσω τότε
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #10  
Παλιά 18-10-10, 01:24
Το avatar του χρήστη Nikoscot
Nikoscot Ο χρήστης Nikoscot δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 15-01-17 16:24
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Επίσης το ψωμί μπορείς να το μουλιάσεις αντί με νερό, με γάλα και όπως είπε και ο Στέλιος, μην το στραγγίξεις εντελώς. Άστο να κρατάει λίγο υγρασία μέσα του.
Απάντηση με παράθεση
  #11  
Παλιά 18-10-10, 02:19
Το avatar του χρήστη sknipa
sknipa Ο χρήστης sknipa δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 27-11-10 02:09
Φύλο: Δεν έχω αποφασίσει ακόμα
Η διαθεσή μου τώρα:
καλα αλλα κρεμυδακι ψιλοτριμμενο δεν βαζετε στον κιμα για να γινουν και πιο νοστιμοι και πιο αφρατοι οι κεφτεδες;;;

τσκ τσκ τσκ

__________________
εγνωρισα τον (την) ανθρωπο κι αγαπησα τα ζωα
(παλαια ελληνικη παροιμια)
Απάντηση με παράθεση
  #12  
Παλιά 18-10-10, 10:20
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Αρχική Δημοσίευση από sknipa Εμφάνιση μηνυμάτων
καλα αλλα κρεμυδακι ψιλοτριμμενο δεν βαζετε στον κιμα για να γινουν και πιο νοστιμοι και πιο αφρατοι οι κεφτεδες;;;
Το κρεμύδι είναι απαραίτητο συστατικό...
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #13  
Παλιά 18-10-10, 15:31
Το avatar του χρήστη christi
christi Ο χρήστης christi δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 12-12-17 19:48
Φύλο: Γυναίκα
Αρχική Δημοσίευση από Xenios Εμφάνιση μηνυμάτων
Το κρεμύδι είναι απαραίτητο συστατικό...
Αρχική Δημοσίευση από sknipa Εμφάνιση μηνυμάτων
καλα αλλα κρεμυδακι ψιλοτριμμενο δεν βαζετε στον κιμα για να γινουν και πιο νοστιμοι και πιο αφρατοι οι κεφτεδες;;;

τσκ τσκ τσκ

Σκνίπα, μήπως να πήγαινες στο μάστερ σεφ ή όπως το λένε τέλος πάντων;!

Στέλιο, πρόσεξε τι λέει: "ψιλοτριμμένο"!!! Εκεί είναι ένα μυστικό. Τριμμένο στο τρίφτη και όχι λιωμένο στο μούλτι, και το αφήνουμε λίγο να βγάλει νερό το οποίο και πετάμε!

Δεύτερο μυστικό, μια κουταλιά ξύδι σπιτικό και λίγο λάδι στο μίγμα!

Τρίτο μυστικό, ένα αυγό είναι λίγο. Όμως δεν βάζουμε κι άλλο αυγό αλλά ασπράδι!

Τέταρτο μυστικό, όχι γάλα!

Πέμπτο μυστικό, όχι ψωμί, αλλά φρυγανιά τριμμένη!

Έκτο μυστικό, προσοχή στο ψήσιμο! Αν είναι πολύ δυνατή η φωτιά θα ψηθούν απ΄έξω και δεν θα ψηθούν μέσα. Μέτρια φωτιά και γυρίζουμε μόνο μια φορά!

Ε, μετά από τόσα μυστικά... μάλλον είναι μια άλλη συνταγή αυτή!!!

.
__________________
.
Safeline / Saferinternet
γραμμή βοήθειας 210 600 7686
Απάντηση με παράθεση
  #14  
Παλιά 18-10-10, 15:35
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Αρχική Δημοσίευση από christi Εμφάνιση μηνυμάτων
Στέλιο, πρόσεξε τι λέει: "ψιλοτριμμένο"!!! Εκεί είναι ένα μυστικό. Τριμμένο στο τρίφτη και όχι λιωμένο στο μούλτι, και το αφήνουμε λίγο να βγάλει νερό το οποίο και πετάμε!
Mε προσβάλεις... Το κρεμμύδι το κόβω με ειδικό μαχαίρι σε μικροσκοπικό κομάτια και με την ίδια ταχύτητα που βλέπεις του chef στην τηλεόραση. Περίπου κόβω ενα μεσαίο κρεμύδι σε κυβάκια 3 χιλιοστών σε ένα λεπτό
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #15  
Παλιά 18-10-10, 15:38
Το avatar του χρήστη christi
christi Ο χρήστης christi δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 12-12-17 19:48
Φύλο: Γυναίκα
Αρχική Δημοσίευση από Xenios Εμφάνιση μηνυμάτων
Mε προσβάλεις... Το κρεμμύδι το κόβω με ειδικό μαχαίρι σε μικροσκοπικό κομάτια και με την ίδια ταχύτητα που βλέπεις του chef στην τηλεόραση. Περίπου κόβω ενα μεσαίο κρεμύδι σε κυβάκια 3 χιλιοστών σε ένα λεπτό
Τα σέβη μου, εγώ αυτό δεν το έχω κάνει ποτέ! Προτιμώ να το τρίβω στον τρίφτη ή να το κόβω στο χέρι σαν τις παλιές νοικοκυρές!
__________________
.
Safeline / Saferinternet
γραμμή βοήθειας 210 600 7686
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 16:44.



Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.