Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη. |
|
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
#1
|
#2
|
|
||||
Καλά από τους αμερικάνους όλα να τα περιμένει κανείς.
Πάντως προσωπικά θα ήθελα το γάλα να ήταν παστεριωμένο φυσικά, αλλά δεν θα επιθυμούσα να ήταν ομογενοποιημένο. Όποιος θυμάται το γάλα πριν την μόδα της ομογενοποίησης, θα θυμάται εκείνη την κρέμα γάλακτος που άφηνε το μπουκάλι στο επάνω μέρος και που ο πρώτος τυχερός την άρπαζε για πάρτη του :-) Κάτι στην γεύση άλλαξε όταν έγινε ομογενοποίηση, σαν να αλοιώθηκε η καθαρή γεύση του γάλακτος. Άστε που το καιμάκι που εβγαζε βράζοντας το γάλα, δεν έχει καμιά σχέση με το σημερινό :-)
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου, μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα |
#3
|
|
|||
Μα το ακριβό συστατικό του γάλακτος είναι το λίπος (βούτυρο). Το πρόβλημα δεν είναι η ομογενοποίηση αλλά η μερική αποβουτύρωση (ημιαποβουτυρωμένο ή ηιμάπαχο το έλεγαν κάποτε) το ποσοστό της οποίας καθορίζει και το "πλούσιο" της γεύσης του γάλακτος. Όσο περισσότερο βούτυρο αφαιρούμε τόσο "φωτοχότερη" η γεύση του γάλακτος.
__________________
Mike K - In nomine Astrοrum |
#4
|
|
||||
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΛΑΒΑ ΚΑΙ ΓΩ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ.ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΤΕ ΞΕΡΑΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΧΕ ΦΑΕΙ Η ΑΓΕΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ?????ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΚΥΝΔΙΝΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ? ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ!!!
|
#5
|
|
||||
Αν πάψει η παστερίωση θα επανεμφανισθούν ασαθένειες που τις έχουμε ξεχάσει εδώ και δεκαετίες.
Προσωπικά πάντως έχω να πιώ γάλα δεν θυμάμαι από πότε. ΥΓ Βρε Nebulous τι γράφεις με κεφαλαία; είναι σαν να ουρλιάζεις.
__________________
Facebook ομάδα: "Θέλουμε το σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο!" |
#6
|
|
||||
Θα θυμάσαι το γάλα που πίναμε πριν 15-20 χρόνια και που μέρος της κρέμας γάλακτος, έμενα στο επάνω μέρος και εμένα προσωπικά με τρέλενε :-) Δεν συμφέρει τις γαλακτομικές να διαθέτουν γάλα μη ομογενοποιημένο, μιας και βγάζουν πολλά λεφτά πουλώντας την κρέμα γάλακτος. Η μεγάλη αδικία είναι ότι το γάλα 2% και 0% έχει ίδια αξία με πλήρες γάλα, ενώ την κρέμα την πουλάνε 2000% επάνω.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου, μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|