Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Ελεύθερος Χρόνος και Ψυχαγωγία > Gourmet
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 22-08-06, 15:02
Το avatar του χρήστη amigos
amigos Ο χρήστης amigos δεν είναι συνδεδεμένος
Επιζών SysOp
 

Τελευταία φορά Online: 15-03-24 22:58
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Σπυρωτό ρύζι ;

Έχετε να προτείνετε κάποιον τρόπο για να γίνεται το ρύζι σπυρωτό ;
Συνήθως ότι και να κάνω μου χυλώνει!
__________________
Αν περιμένεις από το σύμπαν...περίμενε
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 22-08-06, 15:06
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 11:12
Φύλο: Άντρας
Αρχική Δημοσίευση από amigos
Έχετε να προτείνετε κάποιον τρόπο για να γίνεται το ρύζι σπυρωτό ;
Συνήθως ότι και να κάνω μου χυλώνει!
Μίλτο παίζει μεγάλο ρόλο το είδους του ρυζιού που χρησιμοποιείς και η ποσότητα του υγρου.

Εγω να σου πω για τα ρύζια που προτιμω και ειναι το πράσινο agrino (συγνωμη για την διαφήμιση αλλα αυτό ξέρω αυτό λεω). Η αναλογία είναι 2 φλιτζάνια ρύζι (καλο πλυμένο) 5 υγρό.

Αυτή την αναλογία χρησιμοποιώ για άσπρα πιλαφάκια με ζωμό κοτόπουλου ή κόκκινα με ζωμό κρέατος.

Όμως κάθε ρύζι έχεις τις αναλογίες του.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 22-08-06, 16:45
Το avatar του χρήστη amigos
amigos Ο χρήστης amigos δεν είναι συνδεδεμένος
Επιζών SysOp
 

Τελευταία φορά Online: 15-03-24 22:58
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Το βράζεις μέχρι να απορροφήσει το νερό ?
Το σωτάρεις με λάδι πριν το βράσεις?
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 22-08-06, 16:57
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 11:12
Φύλο: Άντρας
Αρχική Δημοσίευση από amigos
Το βράζεις μέχρι να απορροφήσει το νερό ?
Το σωτάρεις με λάδι πριν το βράσεις?
Οχι η αναλογία είναι ακριβώς για να μην το σουρώσεις, όμορφο πιλαφάκι που το έχεις κάνει με ζωμό και όχι με νερό. Εγω τα ρύζια μπλουμ με ολον το σεβασμό δεν τα πάω.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 23-08-06, 01:56
Qluser Ο χρήστης Qluser δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 24-02-23 19:01
Αρχική Δημοσίευση από amigos
Έχετε να προτείνετε κάποιον τρόπο για να γίνεται το ρύζι σπυρωτό ;
Συνήθως ότι και να κάνω μου χυλώνει!
Το χυλωμα οφειλεται στο αμυλο που βγαζει το ρυζι, για να το αποφυγεις χρειαζεται καλο πλυσιμο. Βαλτο σε μια λεκανη με κρυο νερο για λιγα λεπτα και μετα ξεπλυνε το μπολικες φορες (μεχρι το νερο να σταματησει να βγαινει ασπρο).

Λ.
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 28-08-06, 15:40
Το avatar του χρήστη Diamond
Diamond Ο χρήστης Diamond δεν είναι συνδεδεμένος
Mika Vyko's Vozht
 

Τελευταία φορά Online: 19-01-21 20:02
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Επείσης μπορείς να κάψεις λίγο το ρύζι στην κατσαρόλα χωρίς τίποτα άλλο εκεί μέσα μέχρι να γίνει σκούρο κίτρινο. Φυσικά και η αναλογία ρυζιού/νερού είναι ΠΟΛΥ βασική.
__________________
Για λόγους οικονομίας έσβησε το φως στο τούνελ...
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 04-09-06, 19:23
Το avatar του χρήστη Manaras
Manaras Ο χρήστης Manaras δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 08-02-13 17:49
Φύλο: Άντρας
Πάντα σπυρωτό!

Εκτός από το είδος του ρυζιού που πρέπει να είναι το σωστό (πάλι σωστός ο σύσοπ) μπορείς να βοηθήσεις λίγο κι εσύ.
Επειδή το άμυλο βγαίνει από το ρύζι με το βράσιμο μπορείς να κάνεις μια αλλαγή νερού στο μέσο της βράσης. Προσοχή όμως γιατί πρέπει το νέο νερό που θα προσθέσεις (μόλις χύσεις το παλιό) να είναι ήδη βραστό γιατί τότε θα σου χυλώσει το ρύζι για άλλο λόγο (δεν ξέρω γιατί, μη με ρωτάτε, άγνωστες οι βουλές του ρυζιού).
Ένας άλλος τρόπος να βοηθήσεις την κατάσταση είναι να σωτάρεις ή να τηγανίσεις το ρύζι ελαφρά πριν το βράσεις:
Π.χ. για δύο μερίδες ρύζι ψιλοκόβεις ένα μέτριο κρεμμύδι και βάζεις στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, μια σκελίδα σκόρδο, ένα ποτήρι ελαιόλαδο και το ρύζι (χωρίς νερό!). Όταν έχει ροδίσει το κρεμμύδι (μετά από 4 με 5 λεπτά) και το ρύζι ''τριτσιρίζει'' το σβήνεις με ένα΄ποτήρι κρασί, σωτάρεις για ένα λεπτό και προσθέτεις το (ήδη βραστό) νερό για να πάρει βράση.

Δοκίμασε επίσης και τα αναποφλοίωτα ρύζια, ή ακόμη και τα ρύζια με το φύτρο τους. Χυλώνουν ακόμη πιο δύσκολα από τα λευκά.
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 04-09-06, 22:29
Το avatar του χρήστη amigos
amigos Ο χρήστης amigos δεν είναι συνδεδεμένος
Επιζών SysOp
 

Τελευταία φορά Online: 15-03-24 22:58
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Αρχική Δημοσίευση από Manaras Εμφάνιση μηνυμάτων
Π.χ. για δύο μερίδες ρύζι ψιλοκόβεις ένα μέτριο κρεμμύδι και βάζεις στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, μια σκελίδα σκόρδο, ένα ποτήρι ελαιόλαδο και το ρύζι (χωρίς νερό!). Όταν έχει ροδίσει το κρεμμύδι (μετά από 4 με 5 λεπτά) και το ρύζι ''τριτσιρίζει'' το σβήνεις με ένα΄ποτήρι κρασί, σωτάρεις για ένα λεπτό και προσθέτεις το (ήδη βραστό) νερό για να πάρει βράση.
Να γιατί λοιπόν στις τελευταίες σου εξετάσεις η χοληστερίνη σου ήταν 270.
Να σου κάνω μι ασφάλεια ζωής ? Σκέψου τα παιδάκια σου!
__________________
Αν περιμένεις από το σύμπαν...περίμενε
Απάντηση με παράθεση
  #9  
Παλιά 04-09-06, 22:43
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 11:12
Φύλο: Άντρας
Αρχική Δημοσίευση από amigos Εμφάνιση μηνυμάτων
Να γιατί λοιπόν στις τελευταίες σου εξετάσεις η χοληστερίνη σου ήταν 270.
Να σου κάνω μι ασφάλεια ζωής ? Σκέψου τα παιδάκια σου!
Δεν την συνταγή της καρμπονάρας του και θα καταλάβεις γιατί έχει χοληστερίνη .... Αυτήν δεν την τρως, σε τρώει.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #10  
Παλιά 05-09-06, 11:03
Το avatar του χρήστη Diamond
Diamond Ο χρήστης Diamond δεν είναι συνδεδεμένος
Mika Vyko's Vozht
 

Τελευταία φορά Online: 19-01-21 20:02
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Για να μήν πεθάνετε απο χολυστερίνη λοιπόν...
Βάζετε το ρύζι στην κατσαρόλα και το τσιγαρίζετε (μόνο του) μέχρι να αρχίσει να ασπρίζει. Το ανακατεύουμε ΣΥΝΕΧΕΙΑ για να μην κολήσει, μιας και δεν έχει τίποτα άλλο εκτός από ρύζι η κατσαρόλα. Όταν αυτό ασπρίσει χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ρίχνουμε νερό σε αναλογία 1 ρύζι 2 νερό, ελαιόλαδο (σε αυτή την φάση είναι υγειές γιατί ΔΕΝ το τσιγαρίζουμε με το ρύζι) και αν θέλουμε έναν κύβο ζωμού βοδινού. Το κλείνουμε και περιμένουμε να πιεί το νεράκι του...
__________________
Για λόγους οικονομίας έσβησε το φως στο τούνελ...
Απάντηση με παράθεση
  #11  
Παλιά 05-09-06, 11:26
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 11:12
Φύλο: Άντρας
Αρχική Δημοσίευση από Diamond Εμφάνιση μηνυμάτων
Όταν αυτό ασπρίσει χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ρίχνουμε νερό σε αναλογία 1 ρύζι 2 νερό
Λάθος Μιχάλη, κάθε είδος ρυζιού έχει την αναλογία του. Για παράδειγμα το ελληνικό ρύζι Αγρινίου τύπου νυχάκι ή καρολίνα, η αναλογία είναι 1 ρύζι 2 1/2 νερό.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #12  
Παλιά 05-09-06, 11:37
Το avatar του χρήστη Diamond
Diamond Ο χρήστης Diamond δεν είναι συνδεδεμένος
Mika Vyko's Vozht
 

Τελευταία φορά Online: 19-01-21 20:02
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Μμμμναι... ξέχασα να αναφέρω ότι χρησιμοποιώ parboiled ρύζι..
Σωωωωστός!
__________________
Για λόγους οικονομίας έσβησε το φως στο τούνελ...
Απάντηση με παράθεση
  #13  
Παλιά 05-09-06, 13:48
Το avatar του χρήστη Helen
Helen Ο χρήστης Helen δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 13-01-17 13:11
Φύλο: Γυναίκα
Η διαθεσή μου τώρα:
Wink Ρύζι σπυρωτό

Αρχική Δημοσίευση από amigos Εμφάνιση μηνυμάτων
Έχετε να προτείνετε κάποιον τρόπο για να γίνεται το ρύζι σπυρωτό ;
Συνήθως ότι και να κάνω μου χυλώνει!
Υλικά:
Λίγο βούτυρο Κέρκυρας.
2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι για 1 άτομο
1 κούπα βραστό νερό (για 1 άτομο)
αλάτι

Εκτέλεση:
Με τον τρόπο που θα σου πω, θα πετύχεις το καλύτερο σπυρωτό ρύζι. Ακολουθήσε τα εξής βήματα:

Λιώνεις σε δυνατή φωτιά το βούτυρο σε μεσαία κατσαρόλα αλλά όχι να κάψει. Ρίχνεις το ρύζι και το ανακατεύεις μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Χαμηλώνεις στο μισό την φωτιά, ρίχνεις το βραστό νερό ανακατεύεις και ρίχνεις το αλάτι.
Το αφήνεις σκεπασμένο να σιγοβράζει, ανά καιρούς ανακατεύεις ελαφρώς. Μέχρι να πιει το νερό. Πριν το πιει, δοκιμάσε το να δεις εάν έβρασε. Αν δεν είναι έτοιμο, ρίχνεις μίση κούπα βραστό νερό για να μην διακοπεί το βράσιμο.
Όταν ετοιμαστεί το βγάζεις από την φωτιά και βάζεις πάνω μια πετσέτα βαμβακερή και από πάνω το καπάκι για 10' να ρουφήξει τους ατμούς ή ακομα καλυτέρα βγαλε απλως το καπακι.

Σημειώσεις:
- Το βούτυρο Κέρκυρας δίνει γεύση και δεν λασπώνει το ρύζι. Το βιταμ και το λαδί, τα λασπώνουν.
- Το αμερικανινο δεν χρειάζεται πλύσιμο και είναι μόνο για σπυρωτό ρύζι (προτιμώ της εταιρίας Agrino αλλά δεν έχει σημασία γιατί όλα είναι ίδια, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλον τύπο ρυζιού αρκεί να το πλύνεις αρκετές φορές με κρύο νερό και να το στεγνώσεις καλά)
- Σε οποιοδήποτε φαγητό εάν θέλεις να συμπληρώνεις νερό, πάντα να χρησιμοποιείς βραστό νερό.

Καλή τύχη!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Helen : 05-09-06 στις 13:56
Απάντηση με παράθεση
  #14  
Παλιά 09-09-06, 20:19
Το avatar του χρήστη amigos
amigos Ο χρήστης amigos δεν είναι συνδεδεμένος
Επιζών SysOp
 

Τελευταία φορά Online: 15-03-24 22:58
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Βάζω Άριστα στην Ελένη, πέτυχα μόλις το πιο σπυρωτό και νόστιμο ρύζι που έχω φτιάξει ποτέ.
__________________
Αν περιμένεις από το σύμπαν...περίμενε
Απάντηση με παράθεση
  #15  
Παλιά 12-09-06, 15:38
Το avatar του χρήστη Helen
Helen Ο χρήστης Helen δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 13-01-17 13:11
Φύλο: Γυναίκα
Η διαθεσή μου τώρα:
Αρχική Δημοσίευση από amigos Εμφάνιση μηνυμάτων
Βάζω Άριστα στην Ελένη, πέτυχα μόλις το πιο σπυρωτό και νόστιμο ρύζι που έχω φτιάξει ποτέ.
Χε, χε, χε... Χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 15:47.



Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.