Γλυκό μελιτζανάκι
Το γλυκό μελιτζανάκι συνιθίζεται πολύ στο Λεωνίδιο όπου η τσακώνικη μελιτζάνα του δίνει μια μοναδική γεύση και το κάνει από τα πιο ωραία και πρωτότυπα γλυκά
Υλικά
35 μελιτζανάκια μικρά
1 κιλό ζάχαρη
35 γαρίφαλα
αμύγδαλα ασπρισμένα
χυμό από 5 λεμόνια
2 κουταλιές μέλι
Εκτέλεση
Κόβετε τα κοτσανάκια από τα μελιτζανάκια, αφαιρείτε όλη τη φλούδα και τα χαράζετε κατά μήκος σε δύο σημεία. Τα ρίχνετε αμέσως σε νερό με το χυμό των λεμονιών για να μη μαυρίσουν. Βάζετε νερό να κοχλάσει, ρίχνετε τα μελιτζανάκια και τα βράζετε λίγο μέλι να μαλακώσουν ελαφρά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε για λίγα λεπτά σε δοχείο με κρύο νερό.
Τα σουρώνετε, τα σφίγγετε στην παλάμη σας για να φύγουν τα νερά και τα απλώνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν καλά. Στα σημεία που έχετε χαράξει, βάζετε αμύγδαλα. Στο σημείο που ήταν το κοτσανάκι καρφώνετε ένα γαρίφαλο. Βάζετε τη ζάχαρη με ένα ποτήρι νερό να βράσουν, σε ανοιχτή κατσαρόλα.
Μόλις αρχίσει να δένει το σιρόπι, ρίχνετε τα μελιτζανάκια και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να δέσει εντελώς το σιρόπι.
Όταν είναι έτοιμο
ρίχνετε το χυμό ενός λεμονιού και το μέλι. Ανακατεύετε και μόλις πάρει βράση το κατεβάζετε από τη φωτιά.
Το βάζετε σε βάζα μόλις κρυώσει.
__________________
Αν περιμένεις από το σύμπαν...περίμενε
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη amigos : 21-08-06 στις 17:50
|