Σπανακοτυροπιτάκια
Για το φύλλο :
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού Μπέικη Πάουντερ
1 αυγό
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Λίγο αλατάκι και νεράκι όσο πάρει.
Για την γέμιση
Μισό κιλό σπανάκι, αν είναι κατεψυγμένο σε κύβους, καμιά δεκαριά απ αυτούς.
250 γραμμάρια φέτα
Ένα φλιτζάνι τριμμένο τυρί
Λίγο λάδι για το τηγάνι
Μια χούφτα κουκουνάρια
Ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο και λίγο άνηθο ψιλοκομένο
Παρασκευή ζύμης
Μέσα σε μια λεκάνη ανακατεύουμε ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικη πάουντερ καλά, προσθέτουμε το αλατάκι και κάνουμε μια τρύπα στην μέση που ρίχνουμε το λαδάκι τον κρόκο αυγού (δεν πετάμε το ασπράδι), καλά καλά. Και με τα δύο μας χέρια (έχω ξαναπεί ότι είναι καλό να φοράμε γάντια μιας χρήσεως γιατί τα χέρια μας δεν είναι ποτέ τελείως καθαρά) ζυμώνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να φτιάξουμε μια ομοιογενή ζύμη, την οποία αφού την αλευρώσουμε την αφήνουμε να συνέλθει σκεπασμένη.
Παρασκευή γέμισης
Με λίγο λαδάκι μόλις να καλύψει τον πάτο του τηγανιού μαραίνουμε το σπανάκι τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, μέχρι να μαραθούν καλά. Τα αλατίζουμε όχι πάρα πολύ και ρίχνουμε τα κουκουναράκια Αν υπάρχουν ακόμα υγρά, να φροντίσουμε να τα στραγγίξουμε ώστε τα χορταρικά μας να είναι τελείως στεγνά.
Σε μια λεκάνη συνθλίβουμε την φέτα να σπάσει σε πολλά κομματάκια και ρίχνουμε μέσα τα χορταρικά και αμέσως μετά το τριμμένο τυράκι.
Τσιμπάμε λίγο ζύμη, το πλάθουμε μπαλάκι το αλευρώνουμε και το ανοίγουμε με έναν μπλάστη σε μικρά στρογγυλά πιτάκια. Βάζουμε στην μέση λίγη γέμιση το διπλώνουμε και γυρίζουμε λίγο τις άκρες για να σφραγιστεί η γέμιση.
Πάνω σε ένα ταψί απλώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί, ή απλά το λαδώνουμε ελαφρά και βάζουμε τις σπανακοπιτουλες.
Με ένα πινελάκι αλείφουμε με το ασπράδι τις πιτούλες και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 22-25 λεπτά.
Καλή σας όρεξη.