ΥΛΙΚΑ:
(για ενα μεσαιο ταψι)
μισο καρπουζι
μελι (κατα βουληση)
σουσαμι (κατα βουληση επισης)
αλευρι (οσο παρει για να γινει χυλος το μειγμα)
λιιιγη κανελλιτσα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
σε μια λεκανιτσα ανακατευουμε το κοκκινο μερος απο το καρπουζι το οποιο χοντροκοβουμε με τα χερια μας (εννοειται οτι βγαζουμε τα κουκουτσια
)
και προσθετουμε το μελι ,το σουσαμι την κανελλιτσα και οσο αλευρι χρειαζεται για να γινει ενας αραιος χυλος..Το βαζουμε στο ταψι και το ψηνουμε στο φουρνο για περιπου 20 λεπτακια (να ροδισει ελαφρα)
Ειναι παραδοσιακο γλυκο της Φολεγανδρου,ενος νησιου που χαρακτηριζεται απο την απλατητα σε ολες της τις μορφες οπως βλεπετε και απο τα υλικα της συνταγης.Οι ανθρωποι τοτε, που εφτιαχναν αυτο που εμεις σημερα λεμε 'παραδοση' προσπαθουσαν να δημιουργησουν με τα υλικα που ειχαν διαθεσιμα...λιγα μεν..αλλα το μερακι περισσευε...