Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Ελεύθερος Χρόνος και Ψυχαγωγία > Gourmet
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 24-09-06, 19:34
Το avatar του χρήστη Oasis
Oasis Ο χρήστης Oasis δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: Χθες 01:34
Φύλο: Γυναίκα
Μπουγιουρντί

ιδιαίτερα δημοφιλές ορεκτικό της Θεσσαλονίκης.
-2-3 μεγάλες ώριμες ντοματούλες
-1 κουταλιά της σούπας ντομάτα πελτέ
-1 κρεμμυδι μέτριο
-λίγο σκορδάκι
-1-2 καυτερές πιπεριές (πράσινες)
-1 κομμάτι φέτα
-λάδι, αλάτι,ρίγανη
-κριθαροκουλούρα ή ψωμάκι για την παπαρίτσα

Κανονικά το μαγείρεμα απαιτεί πήλινο σκεύος, αλλά η δουλειά μας γίνεται και με ένα απλό αντικολλητικό κατσαρολάκι μικρό.
Αφού ρεντίσουμε (όπως λένε στην Θεσ/νίκη) την ντομάτα, δηλαδή την περάσουμε από τον τρίφτη, την αφήνουμε να πάρει μία βράση με λίγο λαδάκι.
Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμύδι, λίγο σκορδάκι,και τον πελτέ ντομάτα.
Ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι την πράσινη καυτερή πιπεριά.
Στο τέλος προσθέτουμε την φέτα να ψιλολιώσει μέσα στο μείγμα που σιγοβράζει. (το πόσο φέτα θα βάλετε, εξαρτάται απο τα γούστα,δοκιμάστε το με περίπου 100γρμ.για αρχή)
Λίγο πριν το "κατεβάσουμε από την φωτιά" ρίχνουμε ωμό το λάδι (κατά προτίμηση του καθενός) και τρίβουμε ριγανούλα.
Μετά πάρτε φρέσκο ψωμάκι, και αφήστε να πέσουν κατά λάθος μέσα στο μείγμα όλες οι μπουκιές. Ή σκεπάστε μία κριθαροκουλούρα με το μείγμα αυτό.
Για όσους αγαπούν τα καυτερά, είναι yumi.
Αυτή είναι η πιο γνήσια εκδοχή του μπουγιουρντί, γιατί μπορεί να βρείτε και διάφορες παραλαγές από εστιατόρειο σε εστιατόρειο.
Πάντως γίνεται πολύ γρήγορα, είναι καυ-τε-ρό και σλουρπ σλουρπ...
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 24-09-06, 19:41
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Αρχική Δημοσίευση από Oasis Εμφάνιση μηνυμάτων
κριθαροκουλούρα ή ψωμάκι
Λανθασμένη η συνταγή σας κυρία μου.

Έπρεπε να πείτε Κριθαροκολούρες και πολλά ψωμάκια :-)

Primo gusto paparen
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 25-09-06, 12:17
Το avatar του χρήστη Diamond
Diamond Ο χρήστης Diamond δεν είναι συνδεδεμένος
Mika Vyko's Vozht
 

Τελευταία φορά Online: 19-01-21 19:02
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα αν και... σέρνονται και μυοκαρδίτιδες τελευταία και θα πρέπει να είμαστε λίγο πιό χαλαροί. Α! Και κάτι άσχετο, αλλά το θυμήθηκα με αυτό το μήνυμα, το μεζεδοπωλείο στην Πάτμου... Μπουγιουρτνί λέγεται!
__________________
Για λόγους οικονομίας έσβησε το φως στο τούνελ...
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 28-09-06, 14:59
Το avatar του χρήστη jacarandabill
jacarandabill Ο χρήστης jacarandabill δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 13-02-10 07:40
Άλλος τρόπος μαγειρέματος - αν δεν έχετε πήλινο σκεύος - είναι να το ψήσετε μέσα σε αλουμινόχαρτο και πάνω στο μάτι της κουζίνας. Έτσι το έχω δει να το κάνουν σε αρκετές καντίνες στην Βόρεια Ελλάδα. Επίσης το αλουμινόχαρτο βολεύει όταν θέλετε να το ψήσετε πάνω στην θράκα.
__________________
http://www.jacarandabill.com
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:00.



Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.