Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη. |
|
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
#1
|
#2
|
|
|||
πάρε κινέζικο απ'έξω βάλτο στο μικροκυμάτων , δεν θα πάρει μυρωδιά. Ειδικά αμα είναι και ερωτευμένη θα της φανεί σαν να την πήγες σε εστιατόριο πολυτελείας στη Νέα Υόρκη ! :-)
|
#3
|
|
||||
|
#4
|
|
||||
Ξεκινάμε από την αρχή και δη από το τραπέζι.
Ένα όμορφο λινό τραπεζομάντιλο με δαντέλα στις άκρες και φυσικά ασορτί λινές κεντητές πετσέτες. Ένα λεπτό κρυστάλλινο σωλήνα / ανθοδοχείο με δύο κατακόκκινα τριαντάφυλλα μπακαρά. Ασφαλώς πορσελάνινα πιάτα, στο απόλυτο λευκό με μια ρίγα χρυσού 24 καρατίων ή γνήσιες κινέζικες πορσελάνες με την χειροποίητη ζωγραφική τους. Φυσικά μαζί πάνε και η αλατιέρα πιπεριέρα. Φυσικά ασημένια εγγλέζικα μαχαιροπήρουνα. Ποτήρια κρυστάλλινα, ένα της σαμπάνιας, ένα του κρασιού και ένα του νερού. Ένα ασημένιο κηροπήγιο με ένα άσπρο κερί. Για πρώτο πιάτο θα διάλεγα αβοκάντο γεμισμένο με μαγιονέζα και γαρίδες. Μια μικρή μπάλα άγλυκου παγωτού βανίλια για να καθαρίσει ο ουρανίσκος Θα ακολουθούσα με φιλέτο α λα κρεμ με μανιτάρια Μια ποικιλία ελληνικών τυριών, μανούρι γνήσια γραβιέρα Κρήτης και μετσοβόνε Σαλάτα εποχής Μια μπάλα παγωτού Και για επιδόρπιο μια φρουτοσαλάτα Για ποτά στα πρώτα δύο πιάτα, τίποτα λιγότερο από μια Dom Perignon και στο τρίτο και τέταρτο γνήσιο ελληνικό λευκό ποικιλίας Μαλακουδιά (καλύτερο από το καλύτερο γαλλικό σαμπλί) που το φρουτώδες άρωμα του πλημμυρίζει τις αισθήσεις.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου, μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα |
Οι παρακάτω χρήστες έχουν πει 'Ευχαριστώ' στον/στην Xenios για αυτό το μήνυμα: | ||
Wallace (06-03-10) |
#5
|
|
||||
Το κύμα να κτυπάει πλάτσα πλούτσα, η φωτιά να τρεμοπαίζει στην θαλασσινή αύρα, το νόστιμο φρεσκοψημένο σουβλάκι να φεύγει ευχάριστα και η μπύρα να θολώνει όμορφα το περιβάλλον. Καμιά φορά τα πιο απλά είναι πιο αποδεκτά από τα πιο επίσημα. Ο ρομαντισμός που λογικά υπάρχει μέσα μας, ξεχειλίζει και το ναι έρχεται πιο εύκολα. Η απόφαση στην κρίση σας.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου, μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα |
#6
|
|
|||
Εμένα η άποψη μου είναι οτι αν η κοπέλα είναι για σοβαρό σκοπό πρέπει να δοκιμαστεί η αντοχή της σε όλες τις συνθήκες.
Πριν κάνεις όλα αυτά που προτείνει ο Στέλιος και που θα κάναν ακόμα και Αγγλίδα Βαρώνη να κοκκινίσει, πήγαινε την κάτω στο καβούρι στις καντίνες για πατάτες και καλαμαράκια στο λαδόχαρτο και αν δεν στραβώσει ετοίμασε δείπνο να ξεχειλίζει η κυρίλα απο το τραπεζομαντιλο ! |
#7
|
|
||||
|
#8
|
|
||||
Φιλετάκια α λα κρέμ
Υλικά
1 1/2 κιλό φιλέτο 2 σκελίδες σκόρδο 1 κονσέρβα 800 γρ. μανιτάρια βούτυρο ή μαργαρίνη 1/2 φλιτζάνη κρασί άσπρο ξερό 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος καρότα κατεψυγμένα σε φετάκια(1 συσκευασία) αλάτι - πιπέρι Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30' Εκτέλεση Κόψτε τα σκόρδα στη μέση και τρίψτε με αυτά το φιλέτο. Κόψτε το σε φιλετάκια μπουκιάς. Πασπαλίστε τα με λίγο πιπέρι. Σ' ένα τηγάνι βάλτε λίγη μαργαρίνη και σωτάρετε καλά τα μανιτάρια. Στραγγίστε τα από το βούτυρο και αλατοπιπερώστε τα. Στο ίδιο βούτυρο σωτάρετε τα φιλετάκια και από τις δύο πλευρές. Αραδιάστε τα σε πυρέξ ή σε μεταλλική πιατέλα που να χωράει στο φούρνο. Βάλτε στο καθ' ένα από ένα μανιτάρι και ένα καρότο. Καρφώστε τα με ξύλινες φουρκέτες. Στο βούτυρο που έμεινε από τα φιλέτα ρίξτε το κρασί και βράστε δυνατά ανακατεύοντας και ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού με μια ξύλινη σπάτουλα, ώσπου να ξεκολλήσει κάθε ίχνος ψημένου κρέατος και ο πάτος να μείνει καθαρός. Η σάλτσα πρέπει να είναι πυκνή σα σιρόπι. Ρίξτε μέσα στη σάλτσα την κρέμα γάλακτος λίγη-λίγη, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα. Βράστε τη μερικά λεπτά. Περάστε την από ένα μεγάλο σουρωτήρι, για να γίνει λεία. Δοκιμάστε την, προσθέστε αν χρειάζετε αλάτι και πιπέρι και βράστε την 1'-2' ακόμη. Περιχύστε μ' αυτήν τα φιλετάκια και σερβίρετέ τα αμέσως.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου, μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα |
#9
|
|
||||
Αβοκάντο με μαγιονέζα και γαρίδες
Αβοκάντο με Γαρίδες με Μαγιονέζα
Υλικά για 4 άτομα: 250 γρ. γαρίδες κοκτέιλ, καθαρισμένες και βρασμένες 4 αβοκάντο 1 πράσινη πιπεριά 1/2 μάτσο κόλιαντρο φρέσκο 3/4 φλιτζ. μαγιονέζα 3/4 φλιτζ. κρέμα ξινή 1 λάιμ (το ξύσμα και τον χυμό του) 8 γρ. ζελατίνη αλάτι άσπρο πιπέρι λίγο λάδι Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το φρέσκο κόλιαντρο, ανακατεύουμε με τις γαρίδες και το ξύσμα. Λιώνουμε τη ζελατίνα (σε μεταλλικό λεκανάκι που είναι μέσα σε νερό που βράζει) και την ανακατεύουμε με μαγιονέζα και τη κρέμα. Ρίχνουμε τις γαρίδες με τα μυρωδικά στη μαγιονέζα και αλατοπιπερώνουμε για γεύση. Ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε το επάνω μέρος του αβοκάντο (όπως τις ντομάτες γεμιστές αλλά αρκετά μεγαλύτερο κομμάτι περίπου αφαιρούμε τα ¾ του καρπού. Στο κάτω μέρος κόβουμε ελαφρά για να μπορεί να σταθεροποιηθεί. Αφαιρούμε όλα τα κουκούτσια κλπ. Σε μια πιατέλα, τοποθετούμε το 4 αβοκάντο μέσα βάζουμε το μίγμα με τις γαρίδες. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Το σερβίρουμε μόνο του σε ένα μικρότερο πιάτο.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου, μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα |
Οι παρακάτω χρήστες έχουν πει 'Ευχαριστώ' στον/στην Xenios για αυτό το μήνυμα: | ||
Wallace (06-03-10) |
#10
|
|
||||
Θέλω να κάνω σαφές ότι συνταγές δεν είναι δικές μου και δεν τις έχω δοκιμάσει από τα χέρια μου αλλά από άλλα χεράκια :-)
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου, μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα |
#11
|
|
|||
Από τη μεριά μου να προσθέσω απλώς "Κλάπ κλάπ κλάπ" (χειροκρότημα) προς την πρόταση του Στέλιου. Βέβαια οι προτάσεις μπορούν να είναι απείρες γύρω από το θέμα, αλλά θα αρκεστώ στα παραπάνω.
Υ.Γ. Η εμφάνιση παίζει τον πρώτο ρόλο. |
#12
|
|
|||
χαμογελαστά Ελβερέτη |
#13
|
|
||||
Δεν θα την τουφεκίσουμε, αν απλά το ακουμπήσει διακριτικά.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου, μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα |
#14
|
|
|||
χαμογελαστά Ελβερέτη :-) |
#15
|
|
||||
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου, μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|