Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη. |
|
Κεντρική σελίδα |
Λίστα Μελών | Games | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
#1
|
#2
|
|
||||
Δεν νομιζω οτι οι περισσοτεροι μαγειροι σκεφτονται ετσι. Εγω προσωπικα σιχαινομαι τους περιεργους συνδυασμους που γινονται στα περισοτερα ''καλα και ακριβα'' εστιατορια και σεβομαι την παραδοσιακη κουζινα ΑΛΛΑ!!... οι ανθρωποι πο ειναι καπως οικονομικα ευκαταστατοι ζητανε απο εμας να φανε κατι που δεν εχουν φαει ποτε στην ζωη τους και σαφως ακριβοπληρωνουν γι αυτο. (ποτε δεν ζητησανε καλη γευση...) Παρολα αυτα μην παρεξηγεις κιολας xenio καποια παραδοσιακα φαγητα απο αλλες χωρες οπως η γλωσσα βοδινου σε σουπα ή φασολια μαυρα με λαιμο χοιρινου και ρυζι ή ακομα τα ρυζια με καρυ και ανανα και το σουσι. Για εναν ιαπωνα μπορει και ο μουσακας να φαινεται extreme. Αλλα οσο για την μους απο μελιτζανα και κολοκυθι θα συμφωνησω μαζι σου.
|
#3
|
|
||||
Σέβομαι το ethnic φαγητό και μου αρέσει να το δοκιμάζω.
Φυσικά δεν θα φάω φαγητό που είναι αντίθετο στις διαιτολογικές μου αντιλήψεις και που εμείς θα χαρακτηρίζαμε ακραίο. Έχω φάει και ωμό ψάρι, έχω φάει και βατραχοπόδαρα, έχω φάει και μάτια αρνιών έχω φάει και λουλούδια, αλλά όχι αβοκάντο με μακαρόνια ευχαριστώ δεν θα φάω :-)
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου, μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα |
#4
|
|
||||
Προσωπικα δεν μπορω ουτε το δαμασκηνο/βερυκοκο μαζί με το ψητό :S
__________________
Υπάρχουν σε όλα δύο απόψεις... Αυτή που λέω εγώ, και η σωστή! |
#5
|
|
|||
Θύμισέ μου να σου φτιάξω χοιρινό με δαμάσκηνα όταν σε καλέσω... ή το προτιμάς με κυδώνια;
__________________
Mike K - In nomine Astrοrum |
#6
|
|
||||
Έχασες τα έχω δοκιμάσει και τα δύο. Ρολό χοιρινό με γέμιση δαμάσκηνα το εχω κάνει μια δυο φορές και κυδωνια με κρέας είναι κλασική Σμυρναική συνταγή χωρίς ποτέ να μου άρεσε.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου, μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα |
#7
|
|
||||
- Μπα παναθεμά σε με ανατρίχιασες! (R) Κωνσταντάρας Και εγώ σιχαίνομαι κάτι παλαβές συνταγές. Αλλά έχω δοκιμάσει γουακαμόλε σε ένα σουβλατζίδικο στη Φωκίωνος Νέγρη (το Αναμένα Κάρβουνα) και έπαθα. Ερμ.. για αυτούς που δεν ξέρουν γουακαμόλε είναι σάλτσα με αβοκάντο.
__________________
Για λόγους οικονομίας έσβησε το φως στο τούνελ... |
#8
|
|
||||
Χοχλιούς πω πω 100% προτιμούσα τους χουχλιούς της Γιαγιάς αλλά και από τις 4 κόρες της, παρά το εσκαργκώ που έφαγα σε πολυτελές εστιατόριο του Παρισιού.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου, μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα |
#9
|
|
||||
Καλά, όταν φτιάξετε χοιρινό με δαμάσκηνα, καλέστε με κι εμένα που δεν θα διαμαρτυρηθώ και θα φάω όλο το φαγητό μου. Αλλά, βρε Στέλιο μου, σε ενοχλεί το καημένο το αβοκάντο και τρως μάτια αρνίσια; Ήμαρτον!
__________________
Λέω να βγω για Τζόκερ! |
#10
|
|
||||
Δεν είπα ότι μου άρεσαν, αλλά είναι καλεσμένος της Saudia Airlines και δεν φας τον καλύτερο μεζέ γι αυτούς, θα τους προσβάλεις :-)
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου, μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα |
#11
|
|
|||
Με βλέπω να κουβαλώ τα σύνεργα στην Αθήνα...
__________________
Mike K - In nomine Astrοrum |
#12
|
|
||||
εδω λοιπόν πρέπει να απαντήσω γιατι με πνίγει το δικιο.....)))
υπάρχει μια τάση στη μαγειρική που έχει το πρόθεμα "δημιουργική". Σε αυτή τη τάση λοιπόν προσπαθούμενα ταιριάξουμε υλικά πέρα απο τις κλασσικές συνταγές είτε είναι γαλλικές είτε ελληνικές παραδοσιακές, αλλάζοντας συνδιασμούς. το αποτέλεσμα λοιπόν έγκειται σε κριτική απο 2 σημεία 1) το τεχνικο, που βλέπεις την ιδιαιτερότητα του συνδιασμού, την απλότητα του, την τεχνική του και την παρουσίαση του. Πράγμα που όσο περισσότερες γνωσεις εχεις για το αντικείμενο τόσο πιο σωστη είναι η κρίση σου. 2) το γευστικό, που χωρίζεται σε 2 κομμάτια¨ α)το τεχνικά γευστικο που λές πχ δεν μου αρέσει αλλα ο τύπος έχει κάνει πολύ καλο συνδιασμό γεύσεων β)το αισθητικά γευστικό που λές απλά μου αρέσει, εκεί έχει να κάνει πολλες φορες αν όχι τις περισσότερες με τα πρώτα γευστικά μυνήματα που έχει πάρει ο καθένας μας μεγαλώνοντας δια των περιπτώσεων (μπορεί την πιο ευτυχισμένη μέρα σαν παιδί να έφαγες κοκκινιστό με μπόλικη κανέλα και να σου χει μείνει η γευση μαζί με το ολον πράγμα, το οποίον σου δημιουργει ευχαρίστηση οταν δοκιμάζεις πάλι την ίδια γευση), η δια της επαναλήψεως(αν φάς 100 φορές τα ίδια γεμιστά σαν παιδί, στη ζωή σου μάλλον σου μένει κουσουρι όσον αφορα τα γεμιστα))) επίσης μεγάλο ρόλο παίζει η ψυχολογία, το περιβάλλον και η αίσθηση της στιγμής πράγμα για το οποίο αναλαμβάνει το άλλο κομμάτι του εστιατορίου που λέγεται σέρβις. και τελευταίο, μην ξεχνάτε οτι το υγρό συνοδευτικό που θα επιλεχθει (νερό ,κρασι,αναψυκτικο κλπ κλπ) μπορεί να καταστρέψει η να απογειώσει το τελικό αποτέλεσμα Σίγουρα υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι ανακατεύουν για να ανακατεύουν... αλλα όσο πιο εξασκημένος είσαι τόσο πιο εύκολα μπορείς να ξεχωρίσεις ποιοι το κάνουν και ποιοι έχουν χτυπήσει ωρες πειραμάτων για να βγεί ένα πιάτο.
__________________
Επειδή όλοι τρώμε, νομίζουμε ότι όλοι ξέρουμε. - Ferran Adria |
#13
|
|
||||
Πατ πατ πατ :-)
Εγώ ο φουκαράς δεν βλέπω καλά λόγω μυωπίας φοράω γυαλάκια απο μικρό παιδί, δεν ακούω καλά , κουφάλογο με λένε, μιλάω γρήγορα και δεν με καταλαβαίνουν, ενώ όλα αυτα είναι του σχοινιού και του παλουκιού έχω πολύ αυξημένη την όσφρηση και την γεύση. Βάζοντας κάτι στο στόμα μου ανακαλύπτω συνήθως τα συστατικά, τα αρωματικά, τα καρυκεύματα κλπ η δε μυρωδιά μου κάνει στράκες. Θέλω όταν τρώω κάτι ο φουκαράς, αυτό το κάτι να κάνει την γεύση μου να πάλεται να χοροπηδάει. Ότι και να είναι αυτό. Για παράδειγμα αδυνατώ να φάω κάτι που έχει σκάρτο ελαιόλαδο. Η ταγκίλα του ωμού ή ψημένου λαδιού είναι από γεύσεις που ξεχωρίζω πρώτες και μου καθιστούν αδύνατην την περαιτέρω συνέχεια του φαγητού :-) Έχω έρθει σε δύσκολη θέση όταν με καλούν σε τραπέζια και μου κτυπήσει το λάδι. Το ίδιο έχω πάθει σε εστιατορια έξω να έχω παραγγείλει κάτι και κάτι να μου έρθει στραβά, είμαι δε τέτοιο στραβόξυλο, που προτιμώ να το πληρώσω και να μην το φάω. Εκείνο που με κάνει έξω φρενών είναι το ξαναψημένο φαγητό και ειδικά το ξανατηγανισμένο. Γιατρέ μου είμαι πολύ άρρωστος;
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου, μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα |
#14
|
|
||||
θελεις θεραπεια με φιλέτα άψητα)))
__________________
Επειδή όλοι τρώμε, νομίζουμε ότι όλοι ξέρουμε. - Ferran Adria |
#15
|
|
||||
Ουστ! Από σήμερα ιδρύω σχολή παραδοσιακής μαγειρικής ορίστε μας :-)
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου, μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|