Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Ελεύθερος Χρόνος και Ψυχαγωγία > Gourmet
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 04-08-06, 08:30
Το avatar του χρήστη pazo
pazo Ο χρήστης pazo δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: Σήμερα 15:05
Φύλο: Άντρας
Αιτήσεις.... συνταγών!

Επειδή όπως φαίνεται, έχουμε αρκετούς καλούς "σεφ" στην συντροφιά μας, θάθελα να ζητήσω συνταγή για σουφλέ σοκκολάτας και για brownies, μιας και βαρεθήκαμε τον μπακλαβά (μας αμφισβητούν και την πατρότητα, άλλωστε..)

Υπάρχουν προτάσεις?
__________________
VmF Skisters of Mercy ©
An eye for an eye, will make us all blind... Mahatma Ghandi
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 04-08-06, 14:49
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 11:12
Φύλο: Άντρας
Smile

Αρχική Δημοσίευση από pazo
Επειδή όπως φαίνεται, έχουμε αρκετούς καλούς "σεφ" στην συντροφιά μας, θάθελα να ζητήσω συνταγή για σουφλέ σοκκολάτας και για brownies, μιας και βαρεθήκαμε τον μπακλαβά (μας αμφισβητούν και την πατρότητα, άλλωστε..)
Υπάρχουν προτάσεις?
Μην κοιτάς εμένα :-) Να σου δώσω καμιά καλή συνταγή για μπακλαβά ή γαλατομπούρεκο να γλύφεις τα δάκτυλα σου;

Δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα, ο καλύτερος μπακλαβάς γίνεται στην άμοιρη την Βηρυτό με το περίφημο βουβαλίσιο βούτυρο που διαλύεται στο στόμα και δεν έχει τα γνωστά σιρόπια να τρέχουν.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 04-08-06, 15:46
elbereth Ο χρήστης elbereth δεν είναι συνδεδεμένος
Mέλος
 

Τελευταία φορά Online: 19-10-12 17:14
Φύλο: Γυναίκα
Η διαθεσή μου τώρα:
Αρχική Δημοσίευση από pazo
Επειδή όπως φαίνεται, έχουμε αρκετούς καλούς "σεφ" στην συντροφιά μας, θάθελα να ζητήσω συνταγή για σουφλέ σοκκολάτας και για brownies, μιας και βαρεθήκαμε τον μπακλαβά (μας αμφισβητούν και την πατρότητα, άλλωστε..)

Υπάρχουν προτάσεις?
ένα καλό σουφλέ προϋποθέτει περίπου τρία τέταρτα της ώρας χρόνο, δηλαδή ένα τέταρτο προετοιμασία και μισή ώρα ψήσιμο. Εκτός από κουβερτούρα θα χρειαστείς βούτυρο, κρέμα γάλακτος και μίξερ. Τις αναλογίες θα πρέπει να τις θυμηθώ. Το μυστικό είναι να φουσκώσει μεν αλλά να μείνει ελαφρά υγρό στο εσωτερικό του. Επίσης χρειάζεσαι πυρίμαχο σκεύος για να το ψήσεις. Γενικά είναι της ταλαιπωρίας και τρώγεται μόνο καυτό. Η ενδιάμεση λύση των ζαχαροπλαστείων που τα έχουν έτοιμα (στο ψυγείο) και μένει απλώς να το ζεστάνεις σε φούρνο μικροκυμάτων δεν είναι εφικτή σε οικιακές παρασκευές.

Αν επιμένεις ωστόσο ιδού μια συνταγή:
χτυπάς τα ασπράδια των αυγών να γίνουν μαρέγκα (σε ημίρευστη μορφή). Σε μπεν μαρί έχεις λιώσει την κουβερτούρα, έχεις προσθέσει λίγο ουίσκυ ή λικέρ, τώρα ρίχνεις τη μαρέγκα, ανακατεύεις απαλά και μετά πετάς το μείγμα μέσα στο πυρίμαχο (μην ξεχάσεις να το βουτυρώσεις). Ψήνεις... περί ατ 15 λεπτά.
Βγάζεις, σερβίρεις και ρίχνεις την κρέμα γάλακτος από πάνω.
Σημείωση... αυτή δεν είναι η δική μου συνταγή, οπότε δεν αναλαμβάνω ευθύνη.

μφχ
Ελβερέτη
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 07-08-06, 14:20
Το avatar του χρήστη Manaras
Manaras Ο χρήστης Manaras δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 08-02-13 17:49
Φύλο: Άντρας
Παγωτό?

Θα το δοκιμάσω και θα σας πω.

Παρεπιπτόντως, αν έχετε καμία συνταγή για σπιτικό παγωτό όπου το μίγμα περνάει από κατσαρόλα πρώτα (ψήνεται) και δεν μπαίνει ωμό στο ψυγείο πείτε μου.
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 07-08-06, 16:39
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 11:12
Φύλο: Άντρας
Παγωτό βανίλια

Υλικά:
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
3 κρόκοι από μέτρια σε μέγεθος αβγά
125 γραμμ. άσπρη ψιλή ζάχαρη
Δύο κουτάκια ή φακκελάκια βανίλιας
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το γάλα σε κατσαρόλα, μέχρι να φθάσει αλλά να μην ξεπεράσει το σημείο βρασμού.
Χτυπάτε σε ένα μπολ ελαφρά τους κρόκους των αβγών, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Σταδιακά περιχύνετε το μείγμα με το καυτό γάλα και το χτυπάτε καλά.
Ξαναβάζετε το παραπάνω μείγμα στην κατσαρόλα και το ανακατεύετε διαρκώς πάνω σε χλιαρή φωτιά επί 10-15 λεπτά ώσπου να πήξει η κρέμα τόσο ώστε να επικάθεται ως στρώση στο πίσω μέρος του κουταλιού με το οποίο την ανακατεύετε.
Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, το αδειάζετε σε παγοθήκες και το βάζετε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
Όταν το μείγμα αρχίζει να πήζει, το βγάζετε και το χτυπάτε για να σπάσουν οι πάγοι και να γίνει αφράτο.
Τέλος, προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος και αφήνετε το μείγμα στην κατάψυξη να πήξει και να δέσει.

Ώρα να αυτοσχεδιάσετε!

Τι άλλο μπορείτε να προσθέσετε στο παγωτό σας; Δοκιμάστε:
Οποιαδήποτε πολτοποιημένα φρούτα της αρεσκείας σας, φρέσκα, κονσέρβας ή κατεψυγμένα.
Σπασμένα μπισκότα αμυγδάλου, σοκολάτας, κ.λπ.
Κομματάκια από σοκολάτα, τις αγαπημένες σας γκοφρέτες ή σοκολάτες μέντας.
2-3 κουτ. σούπας κονιάκ, ρούμι, ουίσκι, κουαντρό, γκραν μαρνιέ ή άιρις κριμ.
Ψιλοκομμένα φρούτα γλασέ ή κόντιτα.
2-3 κουτ. σούπας δημητριακά πρωινού της αρεσκείας σας.
Καβουρδισμένα ψίχουλα μαύρου ψωμιού ανακατεμένα με μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη.
Κουταλιές μαρμελάδας φρούτων, μελιού ή βυσσινάδας, τις οποίες δεν θα ανακατέψετε, αλλά απλά θα «τυλίξετε» μέσα στο παγωτό, ώστε να του δώσετε περισσότερη γεύση και χρώμα.

Απολαύστε δροσιά...
Καλό είναι να βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη μερικά λεπτά πριν το σερβίρετε, για να μαλακώσει λίγο και να μπορείτε να το παίρνετε σε μπάλες με το ειδικό εργαλείο.
Οι παγωμένες μερίδες παγωτού μπορούν να αποκτήσουν το γεμάτο και πλούσιο άρωμά τους αν τις βάλετε για δευτερόλεπτα στη μεσαία κλίμακα του φούρνου μικροκυμάτων.
Για να βγουν τέλειες οι μπάλες παγωτού που σερβίρετε, βουτάτε την κουτάλα παγωτού ή το ειδικό εργαλείο για λίγο σε ζεματιστό νερό.
Παγωτό περιχυμένο με σπιτική βυσσινάδα ή το λικέρ της αρεσκείας σας είναι ό,τι πιο φίνο και δροσιστικό επιδόρπιο μπορεί να κλείσει ένα θεσπέσιο γεύμα.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 11-08-06, 03:53
Wicked Ο χρήστης Wicked δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 28-03-12 14:24
Φύλο: Άντρας
Σουφλέ σοκολάτας για 25 τεμάχια

ότι θυμάμαι από την τελευταία φορά που το έφτιαξα :P

840γρ κουβερτούρα
740γρ βούτυρο [κατά προτίμηση φρέσκο]
15 αυγά ολόκληρα
12 κρόκους αυγών
360γρ αλεύρι μαλακό
250γρ άχνη
λίγο κακάο

Λοιπόν σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και το βούτυρο να λιώσει. Αν δεν υπάρχει μπεν μαρί η πατέντα κατσαρόλα με βραστό νερό και μέσα άλλη κατσαρόλα δουλεύει μια χαρά.

Βουτυρώνεις τις φόρμες σου (όχι τις αθλητικές :P) και αντί να τις αλευρώσεις τις περνάς ενά λεπτό στρώμα κακάου. Ώστε και εξωτερικά να έχουν μια αλλή αίσθηση :P

Χτυπάς τα 15 αυγά, και προσθέτεις έναν, έναν τους κρόκους. Κατόπιν την αχνή, μετά το μείγμα βούτυρο - κουβερτούρα και τέλος το αλεύρι. Βάζεις το μείγμα στις φόρμες, και αναλόγως αν είναι να τα ψήσεις απευθείας προτείνω 3 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 αν είναι απο ψυγείο 5-6 και αν είναι απο κατάψυξη καμιά 9-10.

Όπως είπα έχω καιρό να το κάνω όποτε για να μην σου βγεί και καμιά πατάτα μείωσε τις αναλογίες :P

Πρόταση σερβιρίσματος : φτίαχνεις ένα μισό κύκλο με φρούτο της αρεσκείας σου, βάζεις μια μπάλα παγωτό, σιρόπι, απο κατώ το σουφλέ, λίγη αχνή απο πάνω, και γύρω γύρω κουβερτούρα στο πιάτο

Καλή επιτυχία

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Wicked : 11-08-06 στις 03:56
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 11-08-06, 11:25
Το avatar του χρήστη pazo
pazo Ο χρήστης pazo δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: Σήμερα 15:05
Φύλο: Άντρας
ΟΥΑΟΥ!!! ...για 25 μερίδες!!!

Παιδιά, ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
Ώρα, να βάλω τη ...σύζυγο στη κουζίνα (της αρέσει, άλλωστε θα βοηθήσω κι εγώ).
Να δούμε τι θα πετύχουμε...

(Ελπίζω, αυτό που θα πετύχουμε, να μην είναι μόνο η ανανέωση της γκαρτναρόμπας με φαρδύτερα ρούχα... μα, 25 μερίδες!!!)
__________________
VmF Skisters of Mercy ©
An eye for an eye, will make us all blind... Mahatma Ghandi
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 11-08-06, 11:40
Wicked Ο χρήστης Wicked δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 28-03-12 14:24
Φύλο: Άντρας
Ε, όταν κάνεις κάτι επαγγελματικά μαθένεις να μετράς σε μεγάλες ποσότητες π.χ. 10 κιλά σπαγγέτι κτλ :P Άλλα όπως είπα κάντε μια διαίρεση με το 5 σε όλα τα υλικά ωστέ να βγούν 5 μερίδες μόνο.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 18:27.



Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.