Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Ελεύθερος Χρόνος και Ψυχαγωγία > Gourmet
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 06-11-10, 08:57
Το avatar του χρήστη maralin
maralin Ο χρήστης maralin δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 05-04-24 23:45
Φύλο: Γυναίκα
Η διαθεσή μου τώρα:
Γαλακτομπουρεκο

Υλικά

* 750 γρ. φύλλο κρούστας

* 250 γρ. βούτυρο

* 100 γρ. καλαμποκέλαιο

Για την κρέμα

* 2 kg γάλα

* ½ kg ζάχαρη

* 200 gr σιμιγδάλι ψιλό

* 150 gr φρέσκο βούτυρο (πρόβειο ή κατσικίσιο)

* 12 αυγά

Για το σιρόπι

* 2 kg ζάχαρη

*1 lt νερό

* ξύσμα ενός λεμονιού

* 2 βανίλιες


Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα χωρίς να βράσει.
  2. Χτυπάμε καλά στο μίξερ τα μισά αυγά με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι και όταν «ενωθούν» τα υλικά, αδειάζουμε το μίγμα στο ζεστό γάλα.
  3. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα και μόλις η κρέμα αρχίσει να πήζει την αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Απομακρύνουμε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και ένα-ένα τα υπόλοιπα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Βουτυρώνουμε καλά το ταψί (και στα πλάγια) και απλώνουμε προσεκτικά τα μισά φύλλα κρούστας αλείφοντάς τα καλά ένα-ένα με το μείγμα λιωμένου fresco-αραβοσιτελαίου.
  6. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα κρούστας και διπλώνουμε από πάνω όσα προεξέχουν.
  7. Σκεπάζουμε την κρέμα με τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα βουτυρώσουμε πολύ καλά και όσα περισσεύουν τα διπλώνουμε στο τείχος το ταψιού.
  8. Χαράζουμε ελαφρά μόνο τα δύο πρώτα επάνω φύλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40ʼ λεπτά στους 160ο C.
  9. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και αφού κοχλάσει για 5ʼ λεπτά αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες αφήνοντας να κρυώσει λιγάκι.
  10. Σιροπιάζουμε το γαλακτομπούρεκο κρύο με το σιρόπι ζεστό –όχι καυτό και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε σε μερίδες.


σχολιο:Καλο ειναι να το αποφυγετε σε χρονικά διαστήματα δίαιτας κ υγιεινής δοατροφής
__________________
Ειναι η ζωη πολυ μικρη....μη το ξεχνας......
Απάντηση με παράθεση
The Following 2 Users Say Thank You to maralin For This Useful Post:
konstantin@ (06-11-10), Nikoscot (06-11-10)
  #2  
Παλιά 06-11-10, 09:41
Το avatar του χρήστη konstantin@
konstantin@ Ο χρήστης konstantin@ δεν είναι συνδεδεμένος
Mέλος
 

Τελευταία φορά Online: 12-06-14 11:59
Φύλο: Γυναίκα
Μας άνοιξες την όρεξη..Και εγω που είμαι γλυκατζού έχω ενα θέμα με τα γλυκά.. Μμμμμ ..πεντανόστιμο φαίνετε!!!!!
Μισο να υπολογίσω τις θερμίδες..εχουμε και λέμε....μπλα..μπλά..μπλά...
Ε δεν έχει και πολλές
Κανένας εθελοντής να μας το φτιάξει???
__________________
Την ουσία δεν την βλέπεις με τα μάτια,
την βλέπεις με την καρδιά.
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 06-11-10, 09:47
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Εδώ υπάρχει και μια άλλη πρόταση, για τυλιχτό γαλακτομπούρεκο.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 10:01.



Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.