Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Ελεύθερος Χρόνος και Ψυχαγωγία > Gourmet
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 23-09-10, 10:14
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 11:12
Φύλο: Άντρας
Την απαγόρευση της προσθήκης ζάχαρης στους χυμούς φρούτων ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την Τετάρτη τα κράτη-μέλη της ΕΕ να απαγορεύσουν την προσθήκη ζάχαρης στους περισσότερους χυμούς φρούτων, στο πλαίσιο πολιτικής που προωθεί έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Η ΕΕ αναζητεί τρόπους να υιοθετήσουν οι πολίτες έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, μετά την αύξηση που παρατηρήθηκε στα άτομα με παχυσαρκία και στα προβλήματα που προκύπτουν από αυτήν.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, η Επιτροπή προτείνει την επίσημη απαγόρευση από την ΕΕ της προσθήκης ζάχαρης σε σχεδόν όλους τους χυμούς φρούτων, αναφέρεται σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Η κύρια εξαίρεση της απαγόρευσης αυτής θα είναι τα νέκταρ, ένα παραδοσιακά ζαχαρούχο ποτό, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο, σε αυτά τα ποτά θα πρέπει να αναφέρεται σαφώς η προσθήκη ζάχαρης.

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την προσθήκη της ντομάτας στον επίσημο κατάλογο της ΕΕ με τα φρούτα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή χυμού.

Οι δύο προτάσεις θα πρέπει να εγκριθούν από τα κράτη μέλη της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να τεθούν σε ισχύ.

Πηγή : ΔΟΛ

Σχόλιο : Σε λίγο θα μας απαγορέψουν και τον γλυκύ βραστό, οι νερόβραστοι ...
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 23-09-10, 11:52
Το avatar του χρήστη Gildor
Gildor Ο χρήστης Gildor δεν είναι συνδεδεμένος
High Elf
 

Τελευταία φορά Online: 08-05-17 14:17
Φύλο: Δεν έχω αποφασίσει ακόμα
Η διαθεσή μου τώρα:
Ο νομος ειναι για τους χυμους του εμποριου, οχι για το αν βαζουμε ζαχαρη στο χυμο που στιβουμε

Καλως θα γινει αυτο. Ειναι αδικο καποιος που παιρνει χυμο απο το σουπερμαρκετ (αντι πχ. κοκακολα) για πιο υγιεινη επιλογη, να προσλαμβανει ζαχαρη χωρις να το ξερει
__________________
Υπάρχουν σε όλα δύο απόψεις...
Αυτή που λέω εγώ, και η σωστή!
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 23-09-10, 12:53
Το avatar του χρήστη Archmage
Archmage Ο χρήστης Archmage δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 14-03-18 00:30
Φύλο: Άντρας
Αρχική Δημοσίευση από Xenios Εμφάνιση μηνυμάτων
η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την προσθήκη της ντομάτας στον επίσημο κατάλογο της ΕΕ με τα φρούτα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή χυμού.
Για κάποιο λόγο βρίσκω πολύ αστεία την ιδέα ότι έχουμε πληρώσει για να συνταχθεί επίσημος κατάλογος με τα φρούτα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή χυμού...
__________________
may you live in interesting times
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 27-09-10, 23:49
Το avatar του χρήστη Nikoscot
Nikoscot Ο χρήστης Nikoscot δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 15-01-17 17:24
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Αυτό είναι ένα άρθρο, σημερινό, από την ΠΑΤΡΙΣ (Κρητική εφημερίδα) :

"Νέους ορίζοντες για την αμπελουργία της Κρήτης και γενικότερα της Ευρώπης θα «ανοίξει» η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (εάν εφαρμοστεί) για την απαγόρευση της χρήσης ζάχαρης στους περισσότερους χυμούς των φρούτων.

Κι αυτό, διότι η απαραίτητη στις περισσότερες περιπτώσεις γλύκανση των χυμών είναι δυνατόν να γίνεται με συμπυκνωμένο χυμό σταφυλιού ή ανακαθαρισμένο συμπυκνωμένο γλεύκος, τα οποία ήδη χρησιμοποιούνται από βιομηχανίες χυμών - αναψυκτικών αλλά και ομάδες πληθυσμών (κυρίως της Ιταλίας) που προσέχουν τη διατροφή τους.

Όπως υποστηρίζει ο γνωστός οινοποιός, πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου κ. Στέλιος Αλεξάκης, «αν η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γίνει αποδεκτή, τότε δεν θα είναι αρκετά τα αμπέλια της Ευρώπης για να καλύψουν τη ζήτηση!».

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει να τροποποιηθεί η οδηγία 2001/112, ώστε να απαγορευθεί η προσθήκη ζάχαρης στους χυμούς φρούτων, με στόχο την προώθηση της υγιεινής διατροφής. Σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής, η προσθήκη ζάχαρης θα επιτρέπεται μόνο στους χυμούς νέκταρ και συγκεκριμένα προϊόντα που θα απαριθμούνται στην οδηγία, στις ετικέτες των οποίων όμως θα υπάρχει σαφής αναφορά.

Οι προτεινόμενες αλλαγές προσαρμόζουν την κοινοτική νομοθεσία στις προδιαγραφές του Codex Alimentarius. Η πρόταση της Κομισιόν θα πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο.



Νέα ανάπτυξη της αμπελουργίας!

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξάκη οι περισσότεροι χυμοί φρούτων έχουν ανάγκη γλύκανσης. Και η αντικατάσταση της κοινής ζάχαρης από άλλες γλυκαντικές ουσίες, φέρνει στο προσκήνιο το χυμό των σταφυλιών.

Συγκεκριμένα, είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται ο συμπυκνωμένος χυμός σταφυλιού (αφυδατωμένος χυμός σε χαμηλές θερμοκρασίες) και το ανακαθαρισμένο συμπυκνωμένο γλεύκος (πριν την συμπύκνωση λαμβάνονται η φρουκτόζη και η γλυκόζη).

Ήδη αυτά τα προϊόντα έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά και η χώρα μας κάνει εξαγωγές χυμού σταφυλιών κυρίως στην Ιταλία. Πολλές βιομηχανίες χρησιμοποιούν γλεύκη για τη γλύκανση των φρουτοχυμών και των αναψυκτικών. Παράλληλα, μεγάλη είναι η ζήτηση των συγκεκριμένων προϊόντων και από τον κλάδο της ζαχαροπλαστικής, που προχωρά στην αντικατάσταση της ζάχαρης. Ευρέως είναι διαδεδομένα τα προϊόντα αυτά στην αγορά της Ιταλίας, καθώς τα προτιμούν οι Ιταλοί που προσέχουν τη διατροφή τους. Επίσης, γίνονται εξαγωγές σε τρίτες χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι γλεύκη εξάγουν ήδη αρκετά οινοποιεία της χώρας, μεταξύ αυτών και της Κρήτης, γεγονός που έχει συμβάλει σημαντικά στη μείωση των αποθεμάτων μούστου.

«Η εφαρμογή της συγκεκριμένης πρότασης θα δώσει νέα ώθηση στην αμπελουργία» τονίζει ο κ. Αλεξάκης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι δυνατόν να ανακοπεί η διαδικασία εκρίζωσης αμπελώνων στην οποία προχωρούν κάποιοι παραγωγοί.

Επισημαίνεται τέλος, ότι αν απαγορευθεί η χρήση ζάχαρης στην παραγωγή κρασιών στη Δυτική Ευρώπη (κυρίως στη Γερμανία), επίσης θα αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση του γλεύκους."
Απάντηση με παράθεση
Οι παρακάτω χρήστες έχουν πει 'Ευχαριστώ' στον/στην Nikoscot για αυτό το μήνυμα:
Xenios (28-09-10)
  #5  
Παλιά 27-09-10, 23:59
Το avatar του χρήστη Nikoscot
Nikoscot Ο χρήστης Nikoscot δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 15-01-17 17:24
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Ίσως αυτό να σώσει την τοπική αμπελουργία -και όχι μόνο- γιατί έχουν φτάσει στο σημείο να ξεπατώνουν όλοι τα αμπέλια τους, μιας και η σταφίδα πλέον έχει "πεθάνει", τα σταφύλια για κρασί δεν τα απορροφά πλέον η Ένωση Ηρακλείου (έχει ακομά γεμάτες τις δεξαμενές της με περσινά κρασιά) και το σταφύλι δεν έχει καλές τιμές για τους παραγωγούς.
Όσοι ξεπάτωσαν τα αμπέλια τους, φύτεψαν μουρέλα (ελιές) για το λάδι και οι τιμές δυστυχώς δεν είναι αρκετά καλές για να βγάλουν τα έξοδά τους.
Τώρα τρέχουν για να βγάλουν άδειες για να "καλλιεργήσουν" φωτοβολταϊκά. Οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί για τα φωτοβολταϊκα περνάνε κατα πολύ την συνολική ενέργεια που επιτρέπει η κυβέρνηση να παραχθεί από ιδιώτες.
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 28-09-10, 10:57
Qluser Ο χρήστης Qluser δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 24-02-23 19:01
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά η προσθήκη ζάχαρης από τεύτλα ή καλάμια κάνει τον χυμό ανθυγιεινό, αλλά αν η ζάχαρη προέρχεται από σταφύλια δεν πειράζει. Εντάξει...
Απάντηση με παράθεση
The Following 2 Users Say Thank You to Qluser For This Useful Post:
Archmage (28-09-10), Xenios (28-09-10)
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 18:27.



Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.