Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη. |
|
Κεντρική σελίδα |
Λίστα Μελών | Games | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
#1
|
#2
|
|
||||
Ο νομος ειναι για τους χυμους του εμποριου, οχι για το αν βαζουμε ζαχαρη στο χυμο που στιβουμε
Καλως θα γινει αυτο. Ειναι αδικο καποιος που παιρνει χυμο απο το σουπερμαρκετ (αντι πχ. κοκακολα) για πιο υγιεινη επιλογη, να προσλαμβανει ζαχαρη χωρις να το ξερει
__________________
Υπάρχουν σε όλα δύο απόψεις... Αυτή που λέω εγώ, και η σωστή! |
#3
|
|
||||
Για κάποιο λόγο βρίσκω πολύ αστεία την ιδέα ότι έχουμε πληρώσει για να συνταχθεί επίσημος κατάλογος με τα φρούτα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή χυμού...
__________________
may you live in interesting times |
#4
|
|
||||
Αυτό είναι ένα άρθρο, σημερινό, από την ΠΑΤΡΙΣ (Κρητική εφημερίδα) :
"Νέους ορίζοντες για την αμπελουργία της Κρήτης και γενικότερα της Ευρώπης θα «ανοίξει» η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (εάν εφαρμοστεί) για την απαγόρευση της χρήσης ζάχαρης στους περισσότερους χυμούς των φρούτων. Κι αυτό, διότι η απαραίτητη στις περισσότερες περιπτώσεις γλύκανση των χυμών είναι δυνατόν να γίνεται με συμπυκνωμένο χυμό σταφυλιού ή ανακαθαρισμένο συμπυκνωμένο γλεύκος, τα οποία ήδη χρησιμοποιούνται από βιομηχανίες χυμών - αναψυκτικών αλλά και ομάδες πληθυσμών (κυρίως της Ιταλίας) που προσέχουν τη διατροφή τους. Όπως υποστηρίζει ο γνωστός οινοποιός, πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου κ. Στέλιος Αλεξάκης, «αν η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γίνει αποδεκτή, τότε δεν θα είναι αρκετά τα αμπέλια της Ευρώπης για να καλύψουν τη ζήτηση!». Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει να τροποποιηθεί η οδηγία 2001/112, ώστε να απαγορευθεί η προσθήκη ζάχαρης στους χυμούς φρούτων, με στόχο την προώθηση της υγιεινής διατροφής. Σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής, η προσθήκη ζάχαρης θα επιτρέπεται μόνο στους χυμούς νέκταρ και συγκεκριμένα προϊόντα που θα απαριθμούνται στην οδηγία, στις ετικέτες των οποίων όμως θα υπάρχει σαφής αναφορά. Οι προτεινόμενες αλλαγές προσαρμόζουν την κοινοτική νομοθεσία στις προδιαγραφές του Codex Alimentarius. Η πρόταση της Κομισιόν θα πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο. Νέα ανάπτυξη της αμπελουργίας! Σύμφωνα με τον κ. Αλεξάκη οι περισσότεροι χυμοί φρούτων έχουν ανάγκη γλύκανσης. Και η αντικατάσταση της κοινής ζάχαρης από άλλες γλυκαντικές ουσίες, φέρνει στο προσκήνιο το χυμό των σταφυλιών. Συγκεκριμένα, είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται ο συμπυκνωμένος χυμός σταφυλιού (αφυδατωμένος χυμός σε χαμηλές θερμοκρασίες) και το ανακαθαρισμένο συμπυκνωμένο γλεύκος (πριν την συμπύκνωση λαμβάνονται η φρουκτόζη και η γλυκόζη). Ήδη αυτά τα προϊόντα έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά και η χώρα μας κάνει εξαγωγές χυμού σταφυλιών κυρίως στην Ιταλία. Πολλές βιομηχανίες χρησιμοποιούν γλεύκη για τη γλύκανση των φρουτοχυμών και των αναψυκτικών. Παράλληλα, μεγάλη είναι η ζήτηση των συγκεκριμένων προϊόντων και από τον κλάδο της ζαχαροπλαστικής, που προχωρά στην αντικατάσταση της ζάχαρης. Ευρέως είναι διαδεδομένα τα προϊόντα αυτά στην αγορά της Ιταλίας, καθώς τα προτιμούν οι Ιταλοί που προσέχουν τη διατροφή τους. Επίσης, γίνονται εξαγωγές σε τρίτες χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι γλεύκη εξάγουν ήδη αρκετά οινοποιεία της χώρας, μεταξύ αυτών και της Κρήτης, γεγονός που έχει συμβάλει σημαντικά στη μείωση των αποθεμάτων μούστου. «Η εφαρμογή της συγκεκριμένης πρότασης θα δώσει νέα ώθηση στην αμπελουργία» τονίζει ο κ. Αλεξάκης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι δυνατόν να ανακοπεί η διαδικασία εκρίζωσης αμπελώνων στην οποία προχωρούν κάποιοι παραγωγοί. Επισημαίνεται τέλος, ότι αν απαγορευθεί η χρήση ζάχαρης στην παραγωγή κρασιών στη Δυτική Ευρώπη (κυρίως στη Γερμανία), επίσης θα αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση του γλεύκους." |
Οι παρακάτω χρήστες έχουν πει 'Ευχαριστώ' στον/στην Nikoscot για αυτό το μήνυμα: | ||
Xenios (28-09-10) |
#5
|
|
||||
Ίσως αυτό να σώσει την τοπική αμπελουργία -και όχι μόνο- γιατί έχουν φτάσει στο σημείο να ξεπατώνουν όλοι τα αμπέλια τους, μιας και η σταφίδα πλέον έχει "πεθάνει", τα σταφύλια για κρασί δεν τα απορροφά πλέον η Ένωση Ηρακλείου (έχει ακομά γεμάτες τις δεξαμενές της με περσινά κρασιά) και το σταφύλι δεν έχει καλές τιμές για τους παραγωγούς.
Όσοι ξεπάτωσαν τα αμπέλια τους, φύτεψαν μουρέλα (ελιές) για το λάδι και οι τιμές δυστυχώς δεν είναι αρκετά καλές για να βγάλουν τα έξοδά τους. Τώρα τρέχουν για να βγάλουν άδειες για να "καλλιεργήσουν" φωτοβολταϊκά. Οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί για τα φωτοβολταϊκα περνάνε κατα πολύ την συνολική ενέργεια που επιτρέπει η κυβέρνηση να παραχθεί από ιδιώτες. |
#6
|
|
|||
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά η προσθήκη ζάχαρης από τεύτλα ή καλάμια κάνει τον χυμό ανθυγιεινό, αλλά αν η ζάχαρη προέρχεται από σταφύλια δεν πειράζει. Εντάξει...
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|