Μια συνταγή για μπόλικο ουζάκι
700 γραμμάρια καλαμαράκια (που εγώ πήρα κατεψυγμένα και καθαρισμένα, μιας και δεν ξέρω πως καθαρίζονται άλλωστε)
3 μεστές ντομάτες
1 κουταλιά πελτέ
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μέτρια
1 ποτήρι καλό κόκκινο ξηρό κρασί
Μια κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
5-6 μπαλάκια από άκοφτο μπαχάρι
1 δαφνούλα
Αλάτι πιπέρι πάπρικα
1 φλιτζάνι καλό ελαιόλαδο
Πλένουμε καλά καλά τα καμαράκια, να ξαφρίσουν να βγάλουν όλη τους την γλίτσα
Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν και μετά ρίχνουμε τα καλαμάρια που τα έχουμε στραγγίξει καλά.
Περιμένουμε να ροδίσουν και να βγάλουν όλα τα υγρά τους (και βγάζουν πολλά)
Μετά σβήνουμε με το κρασί μας, το αφήνουμε για 5 λεπτά και ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες στον τρίφτη ντομάτες, τον πελτέ και τα υπόλοιπα μυρωδικά μας.
Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και τα αφήνουμε σε μέτρια έως χαμηλή φωτιά για καμιά ώρα.
Θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι τα καλαμαράκια μας μεταμορφώθηκαν σε λουκουμάκια. Αν όχι ρίχνουμε λίγο νεράκι.
Μπορώ να συνοδέψει άσπρο πιλαφάκι ή κοφτό μακαρονάκι.
Σύντροφε πιάσε το καρβέλι να πιάσω το ούζο.