Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Ενημέρωση > Οικονομία
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 28-08-10, 10:17
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Η τρόϊκα διαλύει τις δομές της Ελληνικής οικονομίας

Σημερινή αφορμή μου, το κύριο άρθρο των Νέων/

Η αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή ακόμη και στο 50% (ή και παραπάνω για ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων), η εισαγωγή πολλαπλών ενδιάμεσων συντελεστών, η άρση της φορολογίας σε κατώτερα εισοδήματα μισθωτών και η τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας είναι μερικές από τις ιδέες που έχει προτείνει ατύπως η Κομισιόν (στο πλαίσιο της τρόικας) στο οικονομικό επιτελείο.

Τα ζητήματα αυτά, όπως και ολόκληρο το πλέγμα του νέου φορολογικού καθεστώτος, αναμένεται να συζητηθούν εις βάθος κατά την προσεχή επίσκεψη του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα, πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο και της διαμόρφωσης του προϋπολογισμού του 2011.

Κοινωνική δικαιοσύνη. Κοινοτικές πηγές έλεγαν πως οι παραπάνω αλλαγές στο φορολογικό σύστημα της Ελλάδας δεν είναι αναγκαίες μονάχα για λόγους εσόδων αλλά και για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης και αναδιανομής εισοδήματος, καθώς και για τη μεσοπρόθεσμη τήρηση του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί μεταξύ Αθήνας και ΔΝΤ και Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οπως εξηγούσαν, οι πολίτες δικαιούνται, μετά το πρώτο σοκ, να δουν και τους έχοντες να καταβάλλουν αυτό που τους αναλογεί στην Εφορία με βάση τα περιουσιακά τους στοιχεία. «Δεν μπορεί ένας μισθωτός με εισόδημα άνω των 100.000 ευρω τον χρόνο να υποχρεούται να πληρώσει στην Εφορία το 40% των εισοδημάτων του και οι έχοντες επιχειρηματίες, με περιουσία εκατομμυρίων ευρώ, που τόσα χρόνια κατάφερναν να φοροδιαφεύγουν να πληρώνουν στην Εφορία λιγότερα απ΄ όσα τους αναλογούν» λέει χαρακτηριστικά στέλεχος της Κομισιόν.

Πηγή και περισσότερα στα Νέα

Σχόλιο : Καθημερινά ενισχύεται η υπόθεση μου, που έχω διατυπώσει εδώ και εδώ.

Στόχος της τρόϊκας δεν είναι να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά να την αγοράσει για λογαριασμό των μεγάλων συμφερόντων, όταν πια θα έχει εξαθλιωθεί.

Δώσαμε στην τρόϊκα κυριαρχικά μας δικαιώματα και αποφασίζουν εν λευκώ, χωρίς κανείς να αντιτάξει οτιδήποτε.

Πριν είναι αργά θα πρέπει να απαιτηθεί αναδιάρθρωση χρέους ΤΩΡΑ και σε βάθος χρόνου και με επιτόκια που ισχύουν στις άλλες χώρες, κατάργηση μνημονίων και με οικουμενική προσπάθεια, να σώσουμε ότι μπορούμε.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 28-08-10, 11:41
palsar Ο χρήστης palsar δεν είναι συνδεδεμένος
Mέλος
 

Τελευταία φορά Online: 07-02-19 14:08
Φύλο: Άντρας
Αρχική Δημοσίευση από Xenios Εμφάνιση μηνυμάτων

Δώσαμε στην τρόϊκα κυριαρχικά μας δικαιώματα και αποφασίζουν εν λευκώ, χωρίς κανείς να αντιτάξει οτιδήποτε.

Πριν είναι αργά θα πρέπει να απαιτηθεί αναδιάρθρωση χρέους ΤΩΡΑ και σε βάθος χρόνου και με επιτόκια που ισχύουν στις άλλες χώρες, κατάργηση μνημονίων και με οικουμενική προσπάθεια, να σώσουμε ότι μπορούμε.
Έχω τοποθετηθεί επι όλων αυτών αλλά επειδή βλέπω ότι επιμένεις και ειδικά στην αναδιάρθρωση του χρέους επανερχομαι.

Το δυστύχημα δεν είναι ότι δώσαμε κυριαρχικά δικαιώματα στην τρόικα , το δυστύχημα είναι ότι εν λευκώ παραχωρήσαμε-τε τα τελευταία 35 χρόνια στα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας τη δυνατότητα να διαλύσουν την οικονομία της χώρας, να εγκαθιδρύσουν πελατειακές ρουσφετολογικές σχέσεις και να καταλύσουν κάθε έννοια αξιοκρατείας.

Αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους στην ουσία της είναι χρεοκοπία. Πολύ απλά λές στους δανειστές σου ότι αδυνατείς να πληρώσεις το κεφάλαιο που έχεις δανειστείς και ζητάς συμβιβασμό για την εξόφληση ενός 70-80%. Εάν η οικονομική κατάσταση της χώρας ήταν καλή, αυτό θα μπορούσε να γίνει. Αλλά τότε δεν θα είχες και ανάγκη την αναδιάρθρωση. Στην παρούσα κατάσταση όπου το έλλειμα του προϋπολογισμού για το 2010 θα φτάσει (με όλα τα σκληρά μέτρα που πάρθηκαν) στα 18.5 δις ευρώ καταλαβαίνετε όλοι τις συνέπειες. Πολύ απλά αυτα τα 18.5 δις δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν από νέο δανεισμό (ποιός θα σε δάνειζε όταν έχεις αναδιαρθώσει το χρέος σου ;!) οπότε μαζευόμαστε , βλέπουμε τι λεφτά έχουμε στο ταμείο, κοιτάμε τι έχουμε να δώσουμε σε νοσοκομεία , συντάξεις μισθούς κ.τ.λ. και αναπροσαρμόζουμε τα ΠΑΝΤΑ με αυτή τη λογική. Δηλαδή συντάξεις 100 ευρώ, μισθοί 200 ευρώ κ.ο.κ. Το θέλετε αυτό ;;;;

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης που είχαμε τα τελευταία χρόνια ήταν αφενός πλασματικοί , αφετέρου οδήγησαν τόσο στη διόγκωση του χρέους όσο και στην ανισοκατανομή του εισοδήματος υπέρ των πολύ λίγων. Το υπέρσπάταλο λοιπόν κράτος, πλήρωνε σε πολλαπλάσιες τιμές τα φάρμακα , τις αμυντικές δαπάνες, τους δρόμους, τις υποδομές , τα πάντα. Αυτά τα χρήματα βέβαια δεν προέρχονταν από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού αλλά από τον δανεισμό. Πήγαινε το πεντεσπάνι στους λίγους (φαρμακευτικές, κατασκευαστικές κ.τ.λ.) , έπεφταν και μερικά ψίχουλα στο λαό (εργαζόμενοι με 800 ευρώ, μικροεργολάβοι, υποκατασκευαστές). Οι τράπεζες επίσης οι οποίες λάμβαναν πολύ φτηνό χρήμα από την διατραπεζική αγορά (και όχι από την ΕΚΤ στην οποία τώρα τρέχουν κλαίγοντας) μοίραζαν δάνεια αφειδώς. Για τηλεόρασεις, για ψυγεία , για αυτοκίνητα, για σπίτια, μέχρι και για διακοπές !! Εδώ ημασταν , το ζήσαμε όλοι. Έτσι λοιπόν αυξήθηκε η ιδιωτική κατανάλωση, οι εισαγωγές, τα κέρδη των εμπόρων, η απασχόληση με 700 ευρώ, το ΑΕΠ.

Ανάπτυξη λοιπόν με δανεικά, κοντόφθαλμη, χωρίς σχέδιο, χωρίς παραγωγικότητα, χωρίς καινοτομία. Ζούσαμε μέσα στην καταναλωτική μας χαρά, πανηγυρίζαμε για την ισχυρή Ελλάδα της ΟΝΕ και των Ολυμπιακών Αγώνων και κρύβαμε κάτω από το χαλί τα χάλια μας. Δυστυχώς η ευτυχώς αυτό δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί για πάντα. Η στιγμή ήρθε τώρα. Αν ο πρωθυπουργός, όπως πολλοί λένε, έκανε το παγώνι το φθινόπωρο και δεν μας εξέθετε διεθνώς μιλώντας για δειφρθαρμένη χώρα μπορεί και να τη γλιτώναμε. ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ. Όπως τη γλιτώσαμε από το 2004 μέχρι το 2009. Η δυναμική του χρέους μάς όμως ήταν τέτοια που εκ των πραγμάτων αργά η γήγορα αυτό το μπαλόνι που λέγεται ελληνική οικονομία θα έσκαγε. Θα έσκαγε διότι δεν θα άντεχε άλλο (μεταξύ των τόσων άλλων) :

* Την υπέρμετρη σπατάλη
* Την έλλειψη παραγωγικότητας στο δημόσιο τομέα
* Τα ελλείματα των ασφαλιστικών ταμείων και τα απίστευτα συντεχνιακά προνόμια εξαιτίας των οποίων δίδονταν συντάξεις ακόμα και σε 50χρονους
* Την κατάσταση στις ΔΕΚΟ
* Τη έλλειψη ξένων επενδυσεων
* Την κατάρρευση του ισοζυγίου πληρωμών.


Ήρθε λοιπόν η Τρόικα. Φυσικά και δεν ασκεί φιλανθρωπική δράση. Προσφέρει όμως το χρήμα που έχουμε ανάγκη για να μην κηρύξουμε σα χώρα στάση πληρωμών που θα σημάνει και την πλήρη κατάρρευση της Ελλάδας. (Έχουμε και κάτι γείτονες απο δεξιά , μην το ξεχνάτε!)

Οποιοσδήποτε σου δανείζει χρήματα πρέπει να εξασφαλίσει ότι θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τα πάρει πίσω. Και αυτό γίνεται. Το μνημόνιο δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πρόγραμμα νοικοκυρέματος των δημοσίων οικονομιών και ένα σχέδιο εφαρμογής διαρθρωτικών μέτρων ώστε η χώρα να ανακάμψει και να μπεί σε φάση διαρκούς ανάπτυξης και όχι παροδικής. Πολλά απο τα μέτρα είναι κοινωνικά άδικα. Πολλά απλά δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην Ελλάδα γιατί το μέγεθος της αγοράς είναι μικρό. Πάρα πολλά όμως είναι αναγκαία και έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και ΧΡΟΝΙΑ. Και είμαι σίγουρος ότι καμία κυβέρνηση δεν θα τα λάμβανε μόνη της. Απλά να πώ ότι ο ΟΣΕ για το 2009 μας στοίχησε 1 δις ευρώ. Όση ακριβώς ήταν και η εξοικονόμηση από το κόψιμο των συντάξεων. Τα συμπεράσματα δικά σας...

Τα μέτρα της τροικα είναι copy paste. Μπορείτε να δείτε το αντιστοιχο μνημόνιο της ρουμανίας ή της Ουγγαρίας. Υποχρέωση της κυβέρνησης αυτής , της επόμενης , η οποιουδήποτε κυβερνήσει είναι να λάβει ώς αφετηρία την εξοικονόμηση που επιτευχθηκε και να προχωρήσει στην ποιοτική εξειδίκευση των μέτρων, εκμεταλλευόμενη το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ανθρωπίνου κεφαλαίου της χωρας. Αν αυτό δε γίνει, όλοι οι κόποι θα έχουν πάει χαμένοι. Είναι στο χέρι μας πιστεύω.
Απάντηση με παράθεση
Οι παρακάτω χρήστες έχουν πει 'Ευχαριστώ' στον/στην palsar για αυτό το μήνυμα:
Archmage (28-08-10)
  #3  
Παλιά 28-08-10, 19:35
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Αρχική Δημοσίευση από palsar Εμφάνιση μηνυμάτων
Αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους στην ουσία της είναι χρεοκοπία.
Μεταξύ μνημονίου και αναδιάρθρωσης, αγαπητέ συνάδελφε, ξέρεις πόσος χώρος υπάρχει;

Ο πολύς κος Όλι Ρεν, δήλωσε στην Wall Street Journal την Τρίτη 24 Αυγούστου, ότι η επαναδιαπραγμάτευση χρέους, θα ήταν καταστροφική για την ΕΕ. Απόσπασμα του άρθρου εδώ (Δυστυχώς έχει γίνει συνδρομητική η WSJ και δεν μπορείς να δεις ελεύθερα όλο το άρθρο).

Αυτό αγαπητέ μου φίλε, είναι όπλο διαπραγμάτευσης, για κάθε σοβαρό πολιτικό.

Όπλο με το οποίο σου δίνει εφόδια να πολεμήσεις.

Αντί ο GAP, να απειλεί τότε βλακωδώς και ηλιθίως, με προσφυγή στο ΔΝΤ, θα έπρεπε να απειλεί με επαναδιαπραγμάτευση χρέους.

Αλλά ο GAP δεν το ήθελε, όραμα του είναι η παγκόσμια διακυβέρνηση... άλλους σκοπούς έχει εκείνος.

Σκοπίμως 4 μήνες μετά τον Οκτώβριο του 2009, που ήξεραν ότι το έλλειμμα ήταν στα 13%, τα spreads έμεναν στα 1.8 -2%. Πρόσεξε το, 4 μήνες μετά την αποκάλυψη του μεγέθους του ελλείμματος, τα spreads ηταν 1.8 έως 2%.

Πότε ξεκίνησαν να εκτινάσσονται; όταν ξεκίνησε να γίνεται η μία μ@λ@κία πίσω από την άλλη.

Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου ήξερε κανείς απλός Έλληνας τι σημαίνει spreads;

Αρχική Δημοσίευση από palsar Εμφάνιση μηνυμάτων
Τα μέτρα της τρόικα είναι copy paste. Μπορείτε να δείτε το αντίστοιχο μνημόνιο της Ρουμανίας ή της Ουγγαρίας. Υποχρέωση της κυβέρνησης αυτής , της επόμενης , η οποιουδήποτε κυβερνήσει είναι να λάβει ώς αφετηρία την εξοικονόμηση που επετεύχθητε και να προχωρήσει στην ποιοτική εξειδίκευση των μέτρων, εκμεταλλευόμενη το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ανθρωπίνου κεφαλαίου της χωρας. Αν αυτό δε γίνει, όλοι οι κόποι θα έχουν πάει χαμένοι. Είναι στο χέρι μας πιστεύω.
Όπου και πήγε το ΔΝΤ, τα κράτη πτώχευσαν. Οι περισσότεροι έφυγαν, όπως πχ η Αργεντινή, που βρήκε την υγεία της όταν έφυγαν οι αναθεματισμένοι.

Ανοίξτε τα ματάκια σας, δείτε την αλήθεια, δεν υπάρχει διέξοδος με την τρόικα. Η Ελλάδα είναι καταδικασμένη.

Περιστολή δαπανών ναι, το πρόβλημα είναι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια να πάρει από τον κόσμο άλλα λεφτά. Τελείωσε.

Καλύτερα τώρα πτώχευση, παρά σε 3-4 χρόνια.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 29-08-10, 01:08
palsar Ο χρήστης palsar δεν είναι συνδεδεμένος
Mέλος
 

Τελευταία φορά Online: 07-02-19 14:08
Φύλο: Άντρας
Ωραία... εγώ κάθισα και έγραψα μία απάντηση με όρους οικονομικούς και έρχεσαι εσύ ο άνετος (που έχεις και τα μάτια ανοιχτά όπως καταλήγεις) και μου λές ότι η μόνη λύση μας ήταν ο εκβιασμός !!

Να πούμε δηλαδή στους Ευρωπαίους ΜΑΛΑΚΕΣ, ξέρετε, εσείς μας δίνατε λεφτά 30 χρόνια για να φτιάξουμε υποδομές αλλά εμείς τα ξοδεύαμε απο δω και απο εκεί με συνέπεια για να κάνεις το Αθήνα - Πάτρα να χρειάζεται να επισκεφτείς 1) παπά , 2) μαντείο, 3) συμβολαιογράφο και τώρα σας εκβιάζουμε και απο πάνω και σας απειλούμε ότι μαζί με εμάς θα καταρρεύσει και όλη η Ευροζώνη....

Απλά respect !
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 29-08-10, 01:50
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Αρχική Δημοσίευση από palsar Εμφάνιση μηνυμάτων
Ωραία... εγώ κάθισα και έγραψα μία απάντηση με όρους οικονομικούς και έρχεσαι εσύ ο άνετος (που έχεις και τα μάτια ανοιχτά όπως καταλήγεις) και μου λές ότι η μόνη λύση μας ήταν ο εκβιασμός !!
Οικονομικά σπούδασες και καλά έκανες. Μόνο να ξέρεις Ανδρέα μου, ότι δεν αρκεί η γνώση οικονομίας, είναι θέμα πόσο ικανός είσαι να το διαπραγματευτείς.

Στην διαπραγμάτευση και την διπλωματία, θα σε ενημερώσω ότι παίζει πάρα πολύ και ο εκβιασμός και τα χτυπήματα κάτω από την μέση.

Αυτούς που στήνουν πισινό και δεν διαπραγματεύονται τους λένε δοσίλογους και κάπως αλλιώς στο χωριό μου.

Παρά να πεθάνουν οι Έλληνες, καλύτερα να ζοριστούν αυτοί.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 30-08-10, 15:29
Το avatar του χρήστη tertios
tertios Ο χρήστης tertios δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 15-01-17 10:47
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Γράφει ο palsar

Το δυστύχημα δεν είναι ότι δώσαμε κυριαρχικά δικαιώματα στην τρόικα , το δυστύχημα είναι ότι εν λευκώ παραχωρήσαμε-τε τα τελευταία 35 χρόνια στα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας τη δυνατότητα να διαλύσουν την οικονομία της χώρας, να εγκαθιδρύσουν πελατειακές ρουσφετολογικές σχέσεις και να καταλύσουν κάθε έννοια αξιοκρατείας.


Και τα δύο είναι σωστά. ΄Ομως δεν ξέρω κατα πόσον ......παραχωρήσαμε κάτι μέσω των κομμάτων εξουσίας ή ..πέρα απο την αναμφισβήτητη ανευθυνότητα των πολιτικών......οδηγηθήκαμε και απο την διεθνή αγορά σε παραχωρήσεις. Μια χώρα που δεν έχει δικές της δομές και οικονομικές πηγές πολλά λίγα περιθώρια έχει να αντισταθεί στους κανόνες μιας αγοράς που ρυθμίζει το διεθνές κεφάλαιο απο τη Φραγκφούρτη.

Όσο για την αναδιαπραγμάτευση, όσο καλό και να ακούγεται, θα ήθελα να μου πεί κάποιος , με τί επιχειρήματα θα την προσπαθήσουμε. Και για τί είδους εκβιασμό μιλάμε. Μπορεί μεν ο σκοπος να αγιάζει τα μέσα και ένα μέσο να είναι και ο εκβιασμός, αλλά μου θυμίζει το ανέκδοτο που κάποιος την ....έκοβε και φοβέριζε την γυναίκα του ότι θα μείνει α......μητη.

Μια αναδιαπραγμάτευση μπορεί να γίνει μόνο αν οι σκληροί Ευρωπαίοι εταίροι πεισθούν, ότι πραγματικά τα κριτηρια που μας επέβαλαν για την αναδιάρθρωση της οικονομίας είναι πολύ σκληρά για μια οικονομία χωρίς οικονομική στρατηγική, όπως υπήρξε η ελληνική απο το 1980 και μετά. Και αυτό θα το καταλάβουν όταν μειωθούν οι δικές τους εξαγωγές πρός την χώρα μας λόγω έλλειψης ρευστότητας. Τότε π.χ. ο γερμανός θα έχει πρόβλημα, όταν θα πρέπει να απολύσει εργάτες στην BMW, OPel επειδή οι πωλήσεις θα πέφτουν κατακόρυφα και οι έλληνες θα στρέφονται στους Ιάπωνες.

Μήπως λοιπόν είναι ένα καλά οργανωμένο και πειθαρχημένο μποϋκοταζ έναντι ορισμένων κεντροευρωπαϊκών εξαγωγικών χωρών μια κάποια λύση;

Μήπως η μείωση της υπερκατανάλωσης, δηλ. η άσκηση μιας αγοραστικής πολιτικής λιτοτητας, είναι μια κάποια λύση;

Μήπως η επιστροφη στο σύνθημα "Αγοράζετε ελληνικά προϊόντα" είναι μια κάποια λύση;

Αν αντί για Γκούντα, περιοριστούμε στη φετα και το κασέρι και αντί στο Προσούτο και το Ζαμπόν ξαναγυρίσουμε στο παραδοσιακό λουκάνικο, ίσως να καταλάβουν οι χασάπηδες της κεντρώας Ευρώπης, ότι αγελάδα που αρμέγουν δεν την σφάζουν.

Τα προαναφερόμενα παραδείγματα είναι ενδεικτικά. Το νόημα είναι: Ας επιστρέψουμε σε καταναλωτική λιτότητα. Και ας δημιουργήσουμε παράλληλα δομές ανάπτυξης (που είναι τα φωτοβολταικά μας, που είναι οι ιχθυοκαλλιέργειές μας, που είναι τα ανταγωνιστικά μας προϊόντα). Καλούμεθα να ανασηκωσουμε τα μανίκια, να σφίξουμε τις ζώνες και πρό πάντων...να μην μεμψιμοιρούμε.

Η μεταπολεμική Γερμανία, με τους χιλιάδες πεινασμένους γερμανούς που κυκλοφορούσαν επάνω στα ερείπια του Βερολίνου και του Μονάχου το 1945 αυτό έκανε. Και μάλιστα με επιτυχία.
__________________
Omnes ad Forum ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ!!!!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tertios : 30-08-10 στις 15:40
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 31-08-10, 09:24
Qluser Ο χρήστης Qluser δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 24-02-23 18:01
Αρχική Δημοσίευση από Xenios Εμφάνιση μηνυμάτων
Η αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή ακόμη και στο 50% (ή και παραπάνω για ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων), η εισαγωγή πολλαπλών ενδιάμεσων συντελεστών, η άρση της φορολογίας σε κατώτερα εισοδήματα μισθωτών και η τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας είναι μερικές από τις ιδέες που έχει προτείνει ατύπως η Κομισιόν (στο πλαίσιο της τρόικας) στο οικονομικό επιτελείο.

Τα ζητήματα αυτά, όπως και ολόκληρο το πλέγμα του νέου φορολογικού καθεστώτος, αναμένεται να συζητηθούν εις βάθος κατά την προσεχή επίσκεψη του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα, πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο και της διαμόρφωσης του προϋπολογισμού του 2011.
Προφανώς μου διαφεύγει κάτι, αλλά γιατί είναι κακό να συζητηθούν τα παραπάνω;
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 31-08-10, 16:17
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Θαυμάστε τον

Συνέντευξη του αξιοτίμου κυρίου Γεωργίου Ανδρεά Παπανδρέου, στις 3 Ιουνίου 2009 και στον δημοσιογράφο κο Κούλογλου.



Αναλυτικά ειπώθηκε, για να το έχουμε και σε γραπτό κείμενο :

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επομένως απ' ό,τι καταλαβαίνω από την απάντησή σας, δεν αντιμετωπίζετε το ενδεχόμενο παγώματος (του χρέους)...

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πιστεύω ότι εάν ζητήσουμε κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή, αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα, πιθανώς σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που είναι στην ευρωζώνη, να έρθει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, να έρθει η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μας πει, έτσι είσαστε, τότε θα αποφασίσουμε εμείς για το μέλλον της δικής σας οικονομίας, θα βάλουμε αυτούς τους όρους και μπορεί να είναι πάρα πολύ σκληροί όροι, θα έλεγα και αδίκως σκληροί, ιδιαίτερα για τα φτωχότερα και μεσαία στρώματα της χώρας μας.

Ιδιαίτερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει την φήμη, ούτε για την κοινωνική του δικαιοσύνη, ούτε βεβαίως και για την αποτελεσματικότητά του. Το να πηγαίνει σε χώρες αναπτυσσόμενες και να τους λέει, επειδή έχετε πολλά δάνεια πρέπει να κόψετε, και το πρώτο που θα κόψετε είναι από την παιδεία π.χ., αυτές είναι επίσημες πράξεις, που ουσιαστικά κόβουν το μέλλον της χώρας. Μπορεί αυτή η χώρα να μαζέψει κάποια λίγα χρήματα για ένα-δύο χρόνια, αλλά ουσιαστικά καταδικάζει τη χώρα αυτή στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση.

Άρα, λοιπόν, δεν έχουμε κανένα λόγο εμείς να μπούμε σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, η οποία πιθανώς να διολισθήσει σε όρους που θα είναι αρνητικοί για την πορεία της χώρας μας.

Τα bold δικά μου
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #9  
Παλιά 31-08-10, 16:25
Το avatar του χρήστη Gildor
Gildor Ο χρήστης Gildor δεν είναι συνδεδεμένος
High Elf
 

Τελευταία φορά Online: 08-05-17 14:17
Φύλο: Δεν έχω αποφασίσει ακόμα
Η διαθεσή μου τώρα:
πωπω τι συνέπεια
__________________
Υπάρχουν σε όλα δύο απόψεις...
Αυτή που λέω εγώ, και η σωστή!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:47.



Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.