Ταλιατέλες φούρνου
Al giorno d'oggi verso avere napolitana ricetta da il famoso tagliatele aristocratico.
Κάπως έτσι θα λέγαμε (αν ήξερα) ιταλικά ότι σήμερα σας έχω μια συνταγή που εγώ την ξέρω σαν αριστοκρατικές ναπολιτάνικες ταλιατέλες.
Είναι απλή και εύκολη συνταγή που ίσως να την ξέρετε λίγο διαφορετική.
Θα χρειαστούμε ένα πακέτο ταλιατέλες
6-8 φέτες ζαμπόν (εγώ χρησιμοποιώ ligh)
Μισό κιλό regato τριμένο (εγώ βάζω ligh regato)
8 φετούλες μαλακό τυρί (είναι σε συσκευασίες σαν την αγελάδα που γελάει πχ)
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (εγώ χρησιμοποιώ ένα κουτί εβαπορε light)
1 ποτήρι άσπρο κρασί αρετσίνωτο
Ρίχνουμε τις ταλιατέλες σε νερό που βράζει και στο οποίο έχουμε προσθέσει μια κουταλιά κοφτή αλάτι.
Το σουρώνουμε και το μισό το ρίχνουμε σε ένα μεγαλούτσικο πυρέξ ή ταψί.
Το πασπαλίζουμε με τριμένο τυράκι και απλώνουμε πάνω του πρώτα τις φετούλες μαλακού τυριού και επάνω του τις φέτες του ζαμπόν. Προσθέτουμε τις υπόλοιπες ταλιατελες και ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί προσεκτικά για να καλύψη κάθε επιφάνεια ζυμαρικού και αμέσως το περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος ή το εβαπορέ.
Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (~180 βαθμούς) για μισή ώρα.
Καλή σας όρεξη και ιλιόρι αγούρι
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Xenios : 24-02-07 στις 15:28
|