Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη. |
|
Κεντρική σελίδα |
Λίστα Μελών | Games | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
#1
|
|
|||
μηλόπιτα νηστίσιμη
4 μεγάλα μήλα
1/4 χυμό λεμονιού 3 κουταλιές κορν φλάουρ 1/2 ποτήρι ζάχαρη 1 κουταλιά κανέλα 1/4 κουτ. γαρύφαλο λίγο αλατάκι και λίγο μοσχοκάρυδο Ζύμη ----- 1 σακουλάκι Φαρίνα 2 βανίλιες 3 κουταλιές ζάχαρη 1/2 πακέτο μαργαρίνη 1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο 1/2 ποτήρι κρασί άσπρο προετοιμάζουμε τα μήλα -------- Κόβουμε τα μήλα σε κομματάκια μέτρια, τα περιχύνουμε με το λεμόνι, προσθέτουμε το κορν φλάουρ,την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλο, το αλατάκι το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε . Τα βάζουμε σ'ένα τηγάνι να μαραθούν λίγο τα μήλα και να ενωθούν τα υλικά μας. Στη συνέχεια φτιάχνουμε την ζύμη μας Σ' ένα σκεύος αδειάζουμε το αλεύρι ρίχνουμε μέσα τις βανίλιες και τις 3 κουταλιές ζάχαρη. Ανοίγουμε στο κέντρο ένα λακκάκι, ρίχνουμε εκεί το λάδι την μαργαρίνη,το κρασί και ζυμώνουμε ελαφρώς. Χωρίζουμε την ζύμη μας στα δύο. Παίρνουμε την μισή και ανοίγουμε ένα χοντρό φύλο στις διαστάσεις του ταψιούμας. Αδειάζουμε κατόπιν τα μήλα μας και στην συνέχεια ανοίγουμε και το δεύτερο φύλο μας. Το τοποθετούμε από πάνω , η μηλόπιτά μα είναι έτοιμη για ψήσιμο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά της ώρας, μόλις την βγάλουμε έτσι όπως είναι ζεστή την πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|