Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Ελεύθερος Χρόνος και Ψυχαγωγία > Gourmet
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 25-02-10, 18:55
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Σπιτικό γιαούρτι

Αν σας αρέσει το γιαούρτι, είναι αρκετά απλό να το φτιάξτε σπίτι σας. Θα χρειαστούμε :

1 κιλό γάλα
1 κουταλιά σούπας γεμάτη γιαούρτι

1. Ζεστάνετε το γάλα της επιλογής σας, στους 90 βαθμούς κελσίου. Θα χρειαστείτε ένα θερμόμετρο αλλά αν δεν έχετε μπορείτε να κλείσετε τη θερμότητα αμέσως προτού να αρχίσει να βράζει το γάλα, δηλαδή μόλις το δείτε να αρχίζει να φουσκώνει.

2. Βγάλτε το γάλα από τη φωτιά και επιτρέψτε στο μίγμα για να κρυώσει μέχρι τους 45 βαθμούς κελσίου (για όσους διαθέτουν θερμόμετρο κουζίνας) αλλιώς τόσο ώστε να μπορείς να κρατήσεις το μικρό σου δαχτυλάκι μέσα στο γάλα για λίγα δευτερόλεπτα, χωρίς να καείς.

3. Αραιώνουμε 1 κουταλιά γιαούρτι σε λίγο γάλα και το ρίχνουμε στο γάλα μας και ανακατεύουμε καλά.

4. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια λινή πετσέτα και από πάνω μια κουβέρτα για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του και το αφήνουμε για 4 ώρες . Προσοχή δε κουνάμε η αναταράσσουμε το σκεύος στη διάρκεια αυτή.

5. Τοποθετούμε σε θερμοκρασία δωματίου το γιαούρτι μας για δυο τρεις ώρες και μετά στο ψυγείο, το αφήνουμε για 24 ώρες χωρίς να το μετακινήσουμε.

Το γιαούρτι μας είναι έτοιμο για κατανάλωση, μέσα σε 15 ημέρες.

Αν μας αρέσει το στραγγιστό γιαούρτι, θα χρειαστείτε να κουραστούμε ακόμα.
Πάρτε μια λινή μαξιλαροθήκη άσπρη, και βάλτε μέσα εκεί το γιαούρτι. Κλείστε το με ένα σπάγγο και κρεμάστε του για 5-6 ώρες, πάνω στον νεροχύτι ή πάνω σε μια λεκάνη. Το μίγμα θα βγάλει τα υγρά του όλα και θα γίνει ένα εξαιρετικό στραγγιστό γιαούρτι.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
The Following 2 Users Say Thank You to Xenios For This Useful Post:
Nikoscot (28-07-10), Wallace (26-02-10)
  #2  
Παλιά 26-02-10, 15:24
Το avatar του χρήστη Wallace
Wallace Ο χρήστης Wallace δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 13-09-20 19:50
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Δηλαδή 4 ώρες για να γίνει, μετά άλλες 3 ώρες έξω απ' το ψυγείο και μετά άλλες 24 μέσα στο ψυγείο και μετά το τρώμε; Και σίγουρα αξίζει να περιμένουμε 31 ώρες;

Τι γάλα και τι γιαούρτι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε;
__________________
Zu Risiken und Nebenwirkungen fragen Sie Ihren Arzt oder Apotheker.
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 26-02-10, 16:05
Το avatar του χρήστη Nelly
Nelly Ο χρήστης Nelly δεν είναι συνδεδεμένος
Mέλος
 

Τελευταία φορά Online: 09-05-12 11:04
Φύλο: Γυναίκα
Άντε να σας αφιερώσω -και στους δύο- σήμερα που είναι Παρασκευή κι έχω τις καλές μου...
Έλα, γιαουρτοπόταμε! Κύλα...
Απάντηση με παράθεση
The Following 2 Users Say Thank You to Nelly For This Useful Post:
Nikoscot (28-07-10), Wallace (26-02-10)
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:43.



Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.