Μαρουλοντολμάδες Μανιάτικοι
Αν σας φέρει ο δρόμος από τη Μάνη και βρήτε το σύγλινο όπως το βγάζουν από τα πιθάρια, σε λουρίδες, μην τσιγκουνευτήτε να αγοράσετε μερικά κιλά. Δεν θα σας χαλάσει, για πολλούς μήνες και θα σας βγάλει κι ασπροπρόσωπους.
Αν πάλι περάσετε από Α.Β. Βασιλόπουλος μεριά ή κάπου παρόμοια πάρτε το τυποποιημένο στα σακουλάκια.
Ψιλικόψτε το ή διαλύστε το με το πιρούνι όσο παίρνει. Ψιλοκόψτε ίση ποσότητα πράσσο και τρίψτε και ένα-δυό καρωτάκια στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Μαραίνετε τα λαχανικά σε κατσαρολίτσα, σε ελάχιστο λάδι ή σε λίγο από το λίπος του σύγλινου. Μη διανοηθείτε να βάλετε αλάτι. Πιπέρι σας επιτρέπουμε. Όλα αυτά, αφού τα ανακατέψετε, τα τυλίγετε σε φύλλα μαρουλιού (στο πράσινο, τρυφερό μέρος), σε όσο το δυνατόν μικρότερες μπουκίτσες (υπομονή να έχετε). Βράζετε όσο απαιτεί το φύλλο και σερβίρετε χλιαρούς με αραιή σάλτσα γιαουρτιού.
__________________
Λέω να βγω για Τζόκερ!
|