Υλικά
- 1 κουτί μπισκότα digestive
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 κουτί cream cheese
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουτί (ή και λιγότερο) μαρμελάδα της αρεσκείας σας (εγώ προτιμώ να μη μου..λείπει το βύσσινο πάντως!)
- 4-5 σταγόνες λεμόνι
- 2-3 κουταλιές σούπας νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε στο multi και θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Προσθέτουμε τις δύο κουταλιές βούτυρο λιωμένο κι ανακατεύουμε. Στρώνουμε τη βάση-μπισκότο(πάχους περίπου 1 cm) πιέζοντάς τη λίγο, σε φόρμα για cheesecake ή αν δεν έχουμε σε ένα μικρό ταψάκι ή πυρέξ
Xτυπάμε με το μίξερ ή το ειδικό σύρμα το cream cheese με τις σταγόνες λεμονιού για 1-2 λεπτά, κατόπιν προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε άλλα 2-3 λεπτά. Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση-μπισκότο. Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Τέλος απλώνουμε πάνω από την κρέμα τη μαρμελάδα της αρεσκείας μας αφού την έχουμε αραιώσει με 2-3 κουταλιές σούπας νερό.