Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Ενημέρωση > Κόσμος
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 29-12-06, 20:10
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Εκτελέστηκε ο Σαντάμ

Ένας εκ των συνηγόρων του Σαντάμ εκτίμησε ότι η εκτέλεση θα γίνει το Σάββατο.
Συγκεχυμένες παραμένουν μέχρι στιγμής οι πληροφορίες για το πότε θα εκτελεστεί ο Σαντάμ Χουσείν. "Δεν έχουμε την παραμικρή πληροφορία" δήλωσε έναν εκ των δικηγόρων του πρώην προέδρου του Ιράκ, αν και όπως τόνισε, "στο Ιράκ όλα είναι πιθανά".

Ένας εκ των δικηγόρων του Σαντάμ, ο δόκτωρ Νετζίμπ Αλ Νουαΐμι, μιλώντας στο BBC δήλωσε: "Σήμερα Παρασκευή δεν επετράπη σε έναν από τους συνεργάτες μας να τον δει...οπότε...έχουμε έναν άλλο δικηγόρο που τον είδε χθες Πέμπτη και μόλις επέστρεψε από την Βαγδάτη και μας είπε ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα εκτελεσθεί το Σάββατο".

Παράλληλα, οι δικηγόροι του Σαντάμ ανακοίνωσαν ότι οι Αμερικανοί τους ζήτησαν να συγκεντρώσουν τα προσωπικά αντικείμενα του πρώην ηγέτη, καθώς τον παρέδωσαν στις ιρακινές αρχές.

Ωστόσο, το ιρακινό υπουργείο Δικαιοσύνης διέψευσε την πληροφορία ότι ο Σαντάμ παραδόθηκε και τόνισε ότι δεν πρόκειται να εκτελεσθεί πριν την παρέλευση ενός μηνός.

Απαντώντας σε σχόλιο του συνηγόρου υπεράσπισης ότι ο Σαντάμ παραδόθηκε στις ιρακινές αρχές, ανώτατος αξιωματούχος του ιρακινού υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε "Δεν είναι αλήθεια. Παραμένει ακόμα στα χέρια των Αμερικανών."

Ο ισπανός πρωθυπουργός, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο, εξέφρασε την αντίθεσή του στην εκτέλεση του Χουσείν. Αντιθέτως, ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Νούρι Αλ Μαλίκι, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να υπάρξει επανεξέταση ή καθυστέρηση στην εκτέλεση του πρώην ηγέτη. Μια άποψη που συμμερίζεται ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ιράκ, ο οποίος δήλωσε ότι η διαδικασία θα καταγραφεί.

Η Υπάτη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Λουίζ Αρμπουρ, απηύθυνε έκκληση στις δικαστικές αρχές του Ιράκ να μη λειτουργήσουν εσπευσμένα, επιδιώκοντας την εκτέλεση της ποινής, ενώ διερωτήθηκε για το κατά πόσο τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες στη δίκη του Σαντάμ.

Τον Νοέμβριο, ιρακινό δικαστήριο καταδίκασε τον Σαντάμ Χουσείν σε θάνατο επειδή διέταξε την δολοφονία Σιιτών στην πόλη Ντουτζαΐλ. Στις αρχές της εβδομάδας, το εφετείο επικύρωσε την ετυμηγορία. Σύμφωνα με την Ιρακινή νομοθεσία, η ποινή πρέπει να εκτελεσθεί εντός τριάντα ημερών. Όπως έχει συμφωνηθεί, ο Σαντάμ Χουσεΐν θα παραδοθεί στις ιρακινές αρχές πριν την εκτέλεση. Όμως, ο αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης του Ιράκ διέψευσε τις πληροφορίες ότι αυτό συνέβη ήδη, λέγοντας ότι παραμένει στα χέρια των Αμερικανών.

Πηγή : SKAI.gr
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 30-12-06, 08:42
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Eκτελέστηκε ο Σαντάμ Χουσέιν

ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ δι' απαγχονισμού στις 6 το πρωί του Σαββάτου, τοπική ώρα, (05.00 π.μ. ώρα Ελλάδος) στη Βαγδάτη, ο Σαντάμ Χουσέιν, για "εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας", όπως δήλωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράκ Λάμπιντ Αμπάουι.

Σύμφωνα με το Ιρακινό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Χούρα, παρόντες στην εκτέλεση ήταν ένας γιατρός, ένας δικηγόρος, μάρτυρες και αξιωματούχοι.

H διαδικασία μαγνητοσκοπήθηκε και ελήφθησαν φωτογραφίες.

Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια μεταδίδει ότι ο ετεροθαλής αδελφός του πρώην Ιρακινού προέδρου Μπαρζάν αλ Τικρίτι και ο πρώην δικαστής Αουάντ αλ Μπάντερ επίσης εκτελέσθηκαν δι' απαγχονισμού, πληροφορία η οποία διαψεύστηκε πάντως από κορυφαίο Ιρακινό αξιωματούχο.

Οι τελευταίες στιγμές , ”Hρεμος και αποφασισμένος”

Ο Σαντάμ Χουσέιν ανέβηκε στο ικρίωμα " θαρραλέα και αποφασισμένος" και "δεν προσπάθησε να αντισταθεί", δήλωσε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Μοάφακ αλ Ρουμπάι, ο οποίος παρέστη στην εκτέλεση.

"Ο Σαντάμ ανέβηκε με ηρεμία στο ικρίωμα, ήταν αποφασισμένος και θαρραλέος. Δεν προσπάθησε να αντισταθεί, δεν ζήτησε τίποτε. Κρατούσε στα χέρια του ένα κοράνι, που θέλησε να αποσταλεί σε κάποιο πρόσωπο. Ανθρωποι πήραν το όνομα του παραλήπτη του κορανίου και υποσχέθηκαν να του το στείλουν", εξήγησε ο κυβερνητικός αξιωματούχος.

"Σε μια στιγμή γύρισε το πρόσωπό του προς εμένα για να μου πει 'μην φοβάσαι'. Ηταν μια πολύ περίεργη αίσθηση", πρόσθεσε ο Μοάφακ αλ Ρουμπάι διευκρινίζοντας ότι τα χέρια του Σαντάμ Χουσέιν ήταν δεμένα κατά τον απαγχονισμό του.

"Ηταν μια διαδικασία 100% ιρακινή. Δεν παρέστησαν παρά Ιρακινοί. Κανείς ξένος δεν ήταν εκεί. Οι Αμερικανοί έμειναν εκτός του χώρου της εκτέλεσης, κανείς Αμερικανός δεν ήταν παρών", είπε.

Δύο δικαστές, ένας εκπρόσωπος του εφετείου, ο δικαστής Μουνίρ Χαντάντ και ο γενικός εισαγγελέας Μούνκιθ αλ Φάρουν ήταν παρόντες, καθώς και ένας γιατρός και ένας εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι. Η εκτέλεση έλαβε χώρα στη Βαγδάτη, αλλά εκτός της "πράσινης ζώνης".

"Τα πάντα έχουν μαγνητοσκοπηθεί, από την παράδοση του Σαντάμ στους Ιρακινούς μέχρι τον απαγχονισμό", επιβεβαίωσε ο Μοάφακ αλ Ρουμπάι προσθέτοντας ότι η κρατική τηλεόραση του Ιράκ θα μεταδώσει "πολύ σύντομα τις εικόνες αυτές"."Η μετάδοση αυτών των εικόνων εξαρτάται από μια πολιτική απόφαση της ηγεσίας μας. Είναι ωστόσο ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και δεν θέλουμε να προκαλέσουμε κάποιους ανθρώπους", πρόσθεσε.

"Καλώ όλους τους Ιρακινούς να παραμείνουν ενωμένοι και να ξεχάσουν αυτό το κεφάλαιο της ιστορίας του Ιράκ. Οφείλουμε στο εξής να ζήσουμε μαζί, αυτή η σελίδα της ιστορίας έχει περάσει... Το σύμβολο του δεσποτισμού έφυγε", κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος του Ιράκ είχε καταδικαστεί στις 5 Νοεμβρίου 2006 από το ανώτατο δικαστήριο στην εσχάτη των ποινών για τη δολοφονία 148 σιιτών κατοίκων του χωριού Ντουτζάιλ, το 1982.

Κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, ο Σαντάμ Χουσέιν - ο οποίος είχε επίσης καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» (βασανιστήρια) και δεκαετή κάθειρξη για «εκτοπισμό πληθυσμού» - είχε αντιδράσει φωνάζοντας: «Να ζήσει το Ιράκ» και «Ο θεός είναι μεγαλύτερος από τον εισβολέα».

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός, Νούρι αλ Μανίκι, είχε δηλώσει τότε ότι η καταδίκη σε θάνατο του Σαντάμ Χουσέιν σηματοδοτεί το τέλος «μιας μελανής περιόδου της ιστορίας αυτής της χώρας. Η ετυμηγορία απονέμει δικαιοσύνη στις οικογένειες στο Ντουτζάιλ και σε όλους αυτούς που υπέστησαν τις αδικίες του δικτάτορα».

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Ιράκ Τάχα Γιασίν Ραμάντ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ τρεις πρώην αξιωματούχοι του κόμματος Μπάαθ καταδικάστηκαν σε 15η κάθειρξη.

Αντιδράσεις

Στο Λονδίνο, η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Μάργκαρετ Μπέκετ, δήλωσε ότι ο Σαντάμ Χουσέιν τιμωρήθηκε για κάποια από τα εγκλήματά του σε βάρος του λαού του Ιράκ.

"Καλωσορίζω το γεγονός ότι ο Σαντάμ Χουσέιν δικάσθηκε από ένα Ιρακινό δικαστήριο για κάποια τουλάχιστον από τα φρικιαστικά εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος του λαού του Ιράκ. Τιμωρήθηκε τώρα γι'αυτά", ανέφερε η Μπέκετ σε γραπτή δήλωσή της.

Το Βρετανικό υπουργείο Αμύνης έθεσε τις δυνάμεις του στο Ιράκ σε κατάσταση επηυξημένης επιφυλακής, λόγω του ενδεχομένου ενεργειών αντεκδίκησης για την εκτέλεση του Σαντάμ Χουσέιν, γεγονότος που μεταδόθηκε από τηλεοπτικά δίκτυα στην χώρα.

Εκπρόσωπος του υπουργείου πάντως ανέφερε ότι δεν δόθηκε διαταγή να ληφθούν ειδικά μέτρα όσον αφορά τις ενδεχόμενες απειλές, πέραν της "επαγρύπνησης".

Το Γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε, λίγη ώρα μετά την εκτέλεση του Σαντάμ Χουσέιν στο Ιράκ, τα ξημερώματα σήμερα Σάββατο, τους Ιρακινούς να "εργασθούν στην κατεύθυνση της συμφιλίωσης και της εθνικής ενότητας".

Mπους: Ορόσημο η εκτέλεση του Σαντάμ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Ου, Μπους χαρακτήρισε την εκτέλεση του πρώην προέδρου του Ιράκ, Σαντάμ Χουσέιν, ως ένα "σημαντικό ορόσημο" στην "πορεία της χώρας προς την δημοκρατία".

"Η προσαγωγή του Σαντάμ Χουσέιν στην δικαιοσύνη δεν θα τερματίσει την βία στο Ιράκ, αλλά αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία του Ιράκ προς το να καταστεί μια δημοκρατία που μπορεί να αυτοκυβερνηθεί, να αυτοσυντηρηθεί, και να αμυνθεί", ανέφερε γραπτό ανακοινωθέν του προέδρου των ΗΠΑ το οποίο δόθηκε στην δημοσιότητα από το ράντσο του στο Κρόφορντ του Τέξας.

Eπικρίσεις από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

"Δοκιμασία της δέσμευσης μιας κυβέρνησης στα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελεί ο τρόπος που αντιμετωπίζει τους χειρότερους παραβάτες τους", σημειώνει ο Ρίτσαρντ Ντίκερ, διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch. "Η ιστορία θα κρίνει σκληρά την βαθύτατα προβληματική δίκη αυτή και την εκτέλεση" του Χουσέιν, πρόσθεσε.

"Η εσπευσμένη εκτέλεση του Σαντάμ Χουσέιν είναι απλά εσφαλμένη", σημείωσε από την πλευρά του ο Λάρι Κοξ, εκτελεστικός διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας στις ΗΠΑ. "Σηματοδοτεί την απάρνηση της δικαιοσύνης για τα αναρίθμητα θύματα που υπέστησαν ανείπωτα δεινά στην διάρκεια της κυριαρχίας του", πρόσθεσε.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ιαπωνίας Τομοχίκο Τανιγκούτσι δήλωσε ότι "αναγνωρίζουμε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη σύμφωνα με τους όρους της δικαστικής διαδικασίας και σεβόμαστε τις νομικές διαδικασίες που ακολούθησε η κυβέρνηση του Ιράκ. Τούτου λεχθέντος, αυτό που είναι πιο σημαντικό κατά την άποψή μας είναι το να αποτελέσει αυτή η καταδίκη όχι μια νέα πηγή σύγκρουσης αλλά μια αφορμή συμφιλίωσης του Ιρακινού λαού".

"Θα αυξηθεί η βία στο Ιράκ"

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας, που ανέλαβε την προεδρία του Οργανισμού της Ισλαμικής Διάσκεψης, εκτίμησε από την πλευρά της ότι η εκτέλεση του Σαντάμ Χουσέιν θα επιφέρει "αύξηση της βίας στο Ιράκ".

Ο Τσαρλς Λίπσον, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, εκτίμησε ότι πρόκειται για μια "τιμωρία για τα εγκλήματα που ο ίδιος και το καθεστώς του διέπραξαν συστηματικά επί χρόνια, αλλά δεν θα συμβάλλει και πολύ στο να τεθεί το Ιράκ σε ένα δρόμο προς την σταθερότητα".

Ο πολιτικός επιστήμονας και ειδικός σε ζητήματα τρομοκρατίας Σεθ Τζόουνς, συνεργάτης του ινστιτούτου Ραντ, υποστήριξε ότι η εξέλιξη "σημαίνει ελάχιστα μακροπρόθεσμα, όσον αφορά την βία στο Ιράκ. Θα υπάρξουν δολοφονίες αντεκδίκησης, αλλά η εξέγερση στη χώρα προκαλείται από τόσους παράγοντες, που ο θάνατος του Σαντάμ δεν θα έχει σημαίνουσα απήχηση".

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας ανέφερε ότι η κυβέρνηση της χώρας "δεν πιστεύει ότι η εκτέλεση της ποινής [του Σαντάμ Χουσέιν] θα συμβάλλει στην ειρήνευση του Ιράκ", επισήμανε ότι η ανατροπή του "δεν έγινε με την εξουσιοδότηση των Ηνωμένων Εθνών" και σημείωσε ότι "αντιτίθεται" στη θανατική ποινή.

Να μην εκτελεσθεί ο Χουσέιν είχε καλέσει ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι. Υπενθυμίζεται ότι και η προεδρία της Ε.Ε. είχε ζητήσει από το Ιράκ, στις αρχές Νοεμβρίου, να μην εφαρμόσει την ποινή του θανάτου, ενώ την αντίθεσή τους στη θανατική ποινή είχαν εκφράσει η Γαλλία και η Ισπανία.

Η επιτροπή διεθνών σχέσεων του Ρωσικού κοινοβουλίου εκτιμά ότι η εκτέλεση δι' απαγχονισμού του πρώην Ιρακινού προέδρου Σαντάμ Χουσέιν θα αποσταθεροποιήσει περαιτέρω την κατάσταση στο Ιράκ και σε ολόκληρη την περιοχή του Περσικού Κόλπου.

"Θα προκαλέσει μια νέα κλιμάκωση" της βίας, δήλωσε σε ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ο εκπρόσωπος της επιτροπής διεθνών σχέσεων της άνω ρωσικής βουλής Μιχαήλ Μαργκέλοφ.

"Η εκτέλεση του Χουσέιν θα αποσταθεροποιήσει την κατάσταση όχι μόνο στο Ιράκ αλλά σε ολόκληρη την περιφέρεια του Κόλπου", πρόσθεσε το μέλος της Δούμας (κάτω βουλής) Λεονίντ Σλούτσκι, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ιτάρ-Τας.

Η κόρη του Χουσέιν ζητά να ταφεί ο πατέρας της στην Υεμένη "έως την απελευθέρωση του Ιράκ"

Η κόρη του Σαντάμ Χουσέιν, Ραγκντ, εξόριστη στην Ιορδανία, "ζητεί το πτώμα του να ταφεί προσωρινά στην Υεμένη έως ότου το Ιράκ απελευθερωθεί και καταστεί δυνατό να ταφεί στο Ιράκ", δήλωσε στο Reuters πηγή που πρόσκειται στην οικογένεια.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters Ναυτεμπορική
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 30-12-06, 13:41
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Έβλεπα πριν στις ειδήσεις στην τηλεόραση τις σκηνές του απαγχονισμού του Σαντάμ Χουσείν.

Ασφαλώς επρόκειτο για ένα απίστευτο δολοφόνο που οδήγησε στα μαρτύρια και στο ξεκλήρισμα δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, παρ' όλα αυτά, εξακολουθώ να πιστεύω, ότι ο άνθρωπος δεν πρέπει να αφαιρεί την ζωή για οποιοδήποτε έγκλημα.

Επίσης πιστεύω ότι άλλοι του ίδιου επιπέδου δολοφόνοι, είναι ακόμα στην θέση τους χωρίς ποτέ να κινδυνέψουν να καταδικαστούν σε θάνατο γιατί η χώρα τους είναι ισχυρότερη.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 31-12-06, 16:20
Το avatar του χρήστη Diamond
Diamond Ο χρήστης Diamond δεν είναι συνδεδεμένος
Mika Vyko's Vozht
 

Τελευταία φορά Online: 19-01-21 19:02
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Σύμφωνα με φίλη Ιρακινή, πράγματι ο Σαντάμ έκανε πολλά κατά του Ιράκ.
Είχε ανάγκη όμως η "Δημοκρατία" από μία τέτοια εκτέλεση;
Τι να πω... Τελικά το ξεκαθάρισμα των παλαιών πρακτόρων καλά κρατεί.
__________________
Για λόγους οικονομίας έσβησε το φως στο τούνελ...
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 31-12-06, 16:37
Το avatar του χρήστη Gildor
Gildor Ο χρήστης Gildor δεν είναι συνδεδεμένος
High Elf
 

Τελευταία φορά Online: 08-05-17 14:17
Φύλο: Δεν έχω αποφασίσει ακόμα
Η διαθεσή μου τώρα:
Ηταν πραγματικα σοκαριστικες σκηνες (οχι οτι δεν εχουμε δει χειροτερα). Η δικη εξακολουθει να θεωρειται παρανομη και ατυπη.

Οσο για τη 'Δημοκρατια', μαλλον ολοι ξερουμε οτι αποτελει ιδεατο πολιτευμα και δεν υφισταται στον κοσμο και την ιστορια μας :Ρ
__________________
Υπάρχουν σε όλα δύο απόψεις...
Αυτή που λέω εγώ, και η σωστή!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Gildor : 31-12-06 στις 16:40
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 03-01-07, 09:11
Το avatar του χρήστη Kiwi
Kiwi Ο χρήστης Kiwi δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 12-05-08 10:53
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Πέρα από τα "καμώματα του Σαντάμ" που έχουν χιλιοειπωθεί, εμένα με προβλημάτισαν πολύ περισότερο τα εξής:

α) Απαγχονισμός εν έτει 2007 στο "εκ-δημοκρατισμένο" Ιράκ!

β) Ουδείς καταδίκασε ευεθέως τη θανατική ποινή, πόσο μάλλον τη δημόσια προβολή της (εστώ και χωρίς το επίμαχο σημείο, αν και είναι θέμα ημερών να διαρεύσει). Ούτε η "δημοκρατικότατη" Ευρώπη, ούτε ο ΟΗΕ. Απλές δηλώσεις διαφωνίας αλλά καμία καταδίκη.

Μάλιστα ο νέος Γ.Γ. του ΟΗΕ υποβάθμισε το ρόλο του ιδίου του Οργανισμού του υποστηρίζοντας πως εφόσον οι νόμοι του Ιράκ προβλέπουν τον απαγχονισμό, δεν πέφτει λόγος στη διεθνή κοινότητα!
__________________
"Δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αν και για το πρώτο έχω κάποιες αμφιβολίες" - Albert Einstein
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 03-01-07, 09:20
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Αρχική Δημοσίευση από Kiwi Εμφάνιση μηνυμάτων
β) Ουδείς καταδίκασε ευεθέως τη θανατική ποινή, πόσο μάλλον τη δημόσια προβολή της (εστώ και χωρίς το επίμαχο σημείο, αν και είναι θέμα ημερών να διαρεύσει).
Τώρα να μην πω με τι έπαιζε η δύση και οι διεθνείς οργανισμοί γιατί θα με συλλάβουν για άσεμνες φράσεις....

Τόσο καιρό ήξεραν ότι θα εκτελεστεί ο Σαντάμ, έκανε κανείς καμιά αποτρεπτική δήλωση; Ένας όχι δύο, ένας!
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 03-01-07, 12:02
Το avatar του χρήστη Gildor
Gildor Ο χρήστης Gildor δεν είναι συνδεδεμένος
High Elf
 

Τελευταία φορά Online: 08-05-17 14:17
Φύλο: Δεν έχω αποφασίσει ακόμα
Η διαθεσή μου τώρα:
Συγνωμη αλλα δεν καταλαβα το κολλημα σας με τη λεξη 'καταδικασε'. Δηλαδη αν το 'καταδικαζαν' τι θα γινοταν;

Σε ο,τι στραβο γινεται, ο προεδρος/υπουργος/γραμματεας κλπ επειδη δεν μπορει να κανει τιποτα, πεταει ενα 'το καταδικαζω' και ολα ωραια και καλα, η ζωη συνεχιζεται
__________________
Υπάρχουν σε όλα δύο απόψεις...
Αυτή που λέω εγώ, και η σωστή!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Gildor : 03-01-07 στις 12:04
Απάντηση με παράθεση
  #9  
Παλιά 03-01-07, 14:15
Το avatar του χρήστη Kiwi
Kiwi Ο χρήστης Kiwi δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 12-05-08 10:53
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Αρχική Δημοσίευση από Gildor Εμφάνιση μηνυμάτων
Συγνωμη αλλα δεν καταλαβα το κολλημα σας με τη λεξη 'καταδικασε'. Δηλαδη αν το 'καταδικαζαν' τι θα γινοταν;

Σε ο,τι στραβο γινεται, ο προεδρος/υπουργος/γραμματεας κλπ επειδη δεν μπορει να κανει τιποτα, πεταει ενα 'το καταδικαζω' και ολα ωραια και καλα, η ζωη συνεχιζεται
Κι όμως έχει σημασία. Όχι άμεσα αλλά σε πολλά έμμεσα επίπεδα. Η πολιτική άλλωστε αυτό κάνει... δηλώσεις οι οποίες ερμηνεύονται, παρερμηνεύονται κλπ. Το ίδιο συμβαίνει και στη διπλωματία. Γι' αυτό και κάθε δήλωση ή φράση είναι προσεκτικά διατυπωμένη ακόμα και αν είναι απλά ένα μπλαμπλά και όχι μία συγκεκριμένη δράση.

Επί του παρόντος τόσο ο ΟΗΕ όσο και η ΕΕ δεν έχουν συγκεκριμένο ρυθμό και αυτοεκτίμηση τέτοια που να τους επιτρέπει άμεση κόντρα με το Αμερικάνικο κατεστημένο ακόμα και στην καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Άρα σε τέτοιο κλίμα οι δηλώσεις έχουν μεγάλη βαρύτητα.
__________________
"Δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αν και για το πρώτο έχω κάποιες αμφιβολίες" - Albert Einstein
Απάντηση με παράθεση
  #10  
Παλιά 04-01-07, 01:00
Το avatar του χρήστη Gildor
Gildor Ο χρήστης Gildor δεν είναι συνδεδεμένος
High Elf
 

Τελευταία φορά Online: 08-05-17 14:17
Φύλο: Δεν έχω αποφασίσει ακόμα
Η διαθεσή μου τώρα:
Αρχική Δημοσίευση από Kiwi Εμφάνιση μηνυμάτων
Γι' αυτό και κάθε δήλωση ή φράση είναι προσεκτικά διατυπωμένη ακόμα και αν είναι απλά ένα μπλαμπλά και όχι μία συγκεκριμένη δράση.
Και ειναι και θα παραμεινει για παντα ενα μεγαλο μπλα μπλα...
__________________
Υπάρχουν σε όλα δύο απόψεις...
Αυτή που λέω εγώ, και η σωστή!
Απάντηση με παράθεση
  #11  
Παλιά 04-01-07, 07:59
Το avatar του χρήστη Kiwi
Kiwi Ο χρήστης Kiwi δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 12-05-08 10:53
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Φυσικά και είναι απλά μπλαμπλα. Είπαμε... για πολιτικούς μιλάμε, αυτός είναι ο ρόλος τους
__________________
"Δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αν και για το πρώτο έχω κάποιες αμφιβολίες" - Albert Einstein
Απάντηση με παράθεση
  #12  
Παλιά 04-01-07, 11:03
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Σε 69 χώρες ισχύει η θανατική ποινή

Μπορεί να προκαλεί αποτροπιασμό η εκτέλεση του Σαντάμ, που δεν ήταν απλώς δημόσια, αλλά παγκόσμια, ωστόσο χιλιάδες άλλες εκτελέσεις κάθε χρόνο γίνονται μυστικά.

Σε αυτό το πεδίο, η Κίνα, η χώρα που θα φιλοξενήσει τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατακτά άνετα την πρώτη θέση και μάλιστα σε μια ολυμπιακών διαστάσεων «διάκριση», καθώς εκτελεί κάθε χρόνο περίπου 8.000 ανθρώπους -με τους υπολογισμούς της Διεθνούς Αμνηστίας, έως 10.000 κρατούμενους- σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που κάνει το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Τα ακριβή στοιχεία είναι κρατικό μυστικό, και άρα απόρρητα, ωστόσο εκεί πραγματοποιείται η πλειονότητα των εκτελέσεων στον κόσμο, καθώς την εσχάτη των ποινών επισείουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, 68 αδικήματα, συμπεριλαμβανομένων αυτών της κατάχρησης και της διαφθοράς, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει γνωστές αρκετές περιπτώσεις κακοδικίας σε βάρος ανθρώπων στους οποίους αδίκως εφαρμόστηκε η θανατική ποινή, καθώς η καταδίκη τους στηρίχτηκε σε ψευδείς ομολογίες που η αστυνομία είχε αποσπάσει μέσω βασανιστηρίων.

Μέσα από τα στοιχεία των εκτελέσεων προκύπτει κι ένα παράδοξο: το κοινό σημείο ΗΠΑ και Ιράν, καθώς και οι δύο χώρες βρίσκονται στην τριάδα των χωρών που κάνουν τις περισσότερες εκτελέσεις, μετά την αξεπέραστη Κίνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας, τουλάχιστον 2.148 άνθρωποι εκτελέστηκαν, το 2005, σε 22 χώρες και τουλάχιστον 5.186 άνθρωποι καταδικάστηκαν στην εσχάτη των ποινών σε 53 χώρες. Στοιχεία που αντανακλούν τις κατώτατες εκτιμήσεις και μόνον τις περιπτώσεις που έγιναν γνωστές και καταγράφηκαν, καθώς υπολογίζεται ότι οι πραγματικοί αριθμοί είναι σαφώς μεγαλύτεροι. Ετσι, εκτιμάται ότι στην Κίνα εκτελέστηκαν τουλάχιστον 1.770 άνθρωποι - σχετικές μελέτες όμως τους υπολογίζουν γύρω στις 8.000- στο Ιράν εκτελέστηκαν τουλάχιστον 94 άνθρωποι, στη Σαουδική Αραβία τουλάχιστον 86 άνθρωποι, ενώ στις ΗΠΑ 60 άνθρωποι.

Υπολογίζεται ακόμη πως οι θανατοποινίτες, παγκοσμίως, είναι περίπου 19.500 έως 25.000, παρότι ο ακριβής αριθμός τους πιθανώς ξεπερνάει κατά πολύ την καταγραφή των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των σχετικών δημοσιευμάτων και των ελάχιστων επισήμων στοιχείων που είναι διαθέσιμα.

Περισσότερα στην Ελευθεροτυπία
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #13  
Παλιά 04-01-07, 12:29
Το avatar του χρήστη Kiwi
Kiwi Ο χρήστης Kiwi δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 12-05-08 10:53
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Βέβαια η Κίνα προσφέρει φτηνά εργατικά και τεράστιες παραγωγές με cheap dollar οπότε ουδείς λόγος από την "ανθρωπιστική Δύση". Γι' αυτο άλλωστε θεωρώ ότι αφού η πράξη είναι ακόμα μακριά, ακόμα και οι λεκτικές καταδίκες από υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη κάτι κάνουν.
__________________
"Δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αν και για το πρώτο έχω κάποιες αμφιβολίες" - Albert Einstein
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:30.



Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.