Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase. H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη. |
|
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
#1
|
|
||||
Πικάντικα φαγητά και μεταβολισμός
Είναι αλήθεια ότι τα πικάντικα φαγητά αυξάνουν τον μεταβολισμό μας ;
Διιάφορες μελέτες έχουν εξετάσει την υπόθεση και έχουν προτείνει ότι ορισμένα καρυκεύματα μπορούν στην πραγματικότητα να αυξήσουν τον μεταβολισμό με την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Η καψαϊκίνη που είναι η ένωση που δίνει στο κόκκινο πιπέρι και στο τσίλι την αίσθηση του καυτερού, δημιουργεί παραγωγή θερμότητας, η οποία βοηθά στην κατανάλωση περισσότερων θερμίδων μετά από ένα γεύμα. Το μαύρο πιπέρι και η πιπερόριζα έχουν παρόμοια αποτελέσματα. Γενικά, οι μελέτες έχουν δείξει ότι κατά μέσον όρο ένα γεύμα που περιέχει ένα πικάντικο πιάτο, όπως ένα κύπελλο του τσίλι, μπορεί προσωρινά να αυξήσει το μεταβολισμό κατά περίπου 8 τοις εκατό πέρα από το κανονικό ποσοστό ενός ατόμου, ένα ποσό που θεωρείται αρκετά αμελητέο. Εκτόςόμως από μια μικρή αύξηση στο μεταβολισμό, τα πικάντικα τρόφιμα μπορούν επίσης να αυξήσουν το συναίσθημα του κορεσμού. Μια μελέτη από καναδούς ερευνητές αυτό το έτος, εξέτασε μια ομάδα ενήλικων ατόμων και διαπίστωσε ότι εκείνοι που σερβιρίστηκαν καυτή σάλτσα με τα ορεκτικά τους πριν από ένα γεύμα κατανάλωσαν κατά μέσον όρο περίπου 200 λιγότερες θερμίδες στο μεσημεριανό γεύμα και στα επόμενα γεύματά τους από υπόλοιπους που δεν φάγανε τίποτα με καψαϊκίνη. Οι ερευνητές πρότειναν ότι η καψαϊκίνη μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της όρεξης. Αλλά προσοχή : τα πικάντικα τρόφιμα μπορούν επίσης να επιδεινώσουν τα συμπτώματα των ελκών και της καούρας. Πηγή : NY Times
__________________
Αν περιμένεις από το σύμπαν...περίμενε |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|