Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Επιστήμη & Εκπαίδευση > Ιατρικές συζητήσεις
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 03-07-08, 11:33
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Η μεσογειακή διατροφή προστατεύει και από τον καρκίνο

Εκτός από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η μεσογειακή διατροφή μειώνει το ρίσκο και για την εμφάνιση καρκίνου, δείχνει μελέτη που παρακολούθησε 25.600 Έλληνες για οκτώ χρόνια.

Η έρευνα του Δημήτρη Τριχόπουλου, καθηγητή Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και την Ιατρική Σχολή της Αθήνας, είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα για τη σχέση ανάμεσα στη διατροφή και τον καρκίνο.

Η κατανάλωση λιγότερου κόκκινου κρέατος και περισσότερων οσπρίων μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου κατά 12%, και η κατανάλωση περισσότερου ελαιόλαδου κατά 9%, αναφέρει η ερευνητική ομάδα στο British Journal of Cancer.


Η μεσογειακή δίαιτα περιλαμβάνει πολλά φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, όσπρια, μέτριες ως υψηλές ποσότητες ψαριών, χαμηλές ως μέτριες ποσότητες γαλακτοκομικών, χαμηλές ποσότητες κρέατος και μέτριες ποσότητες κρασιού μαζί με το φαγητό.

Στο πλαίσιο του ελληνικού σκέλους της μεγάλης ευρωπαϊκής μελέτης EPIC (Ευρωπαϊκή Προοπτική Διερεύνηση για τον Καρκίνο και τη Διατροφή), οι Έλληνες εθελοντές της μελέτης συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για τη συχνότητα κατανάλωσης διαφόρων τροφίμων.

Ο βαθμός τήρησης των κανόνων της μεσογειακής διατροφής υπολογίστηκε για τον κάθε εθελοντή με βάση μια δεκαβάθμια κλίμακα και τα περιστατικά καρκίνου καταγράφηκαν για μέση περίοδο 7,9 ετών.

Η ανάλυση των αποτελεσμάτων, στην οποία συνυπολογίστηκαν και άλλοι παράγοντες όπως το κάπνισμα έδειξε ότι «μια αύξηση δύο μονάδων στη βαθμολογία αντιστοιχεί σε μείωση της συχνότητας εμφάνισης καρκίνου κατά 12%», όπως γράφουν οι ερευνητές.

Τονίζουν μάλιστα ότι η προστατευτική αξία της μεσογειακής διατροφής ως τρόπου ζωής δεν μπορεί εύκολα να αποδοθεί σε επιμέρους στοιχεία της -αυτό που έχει σημασία είναι να ακολουθεί κανείς τη μεσογειακή διατροφή στο σύνολό της.

Πηγή : Pathfinder.gr
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 03-07-08, 11:38
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Με την αξία του κόκκινου κρέατος και των πουλερικώ να είναι σε πολλές περιπτώσεις, πιο οικονομικό από τα φασολάκια τις μπάμιες και τις μελιτζάνες, αμφιβάλω αν σήμερα έχει βάση αυτό, στην βασική μας διατροφή.

Για το ελαιόλαδο η έρευνα του καθηγητή Τριχόπουλου, έχει σημαντική βάση. Ειδικά μετά την πρόσφατη περίπτωση με το ηλιέλαιο, υπάρχει μια γενική μεταστροφή στο αγνό παρθένο ελαιόλαδο.
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 16:34.



Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.