Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Ελεύθερος Χρόνος και Ψυχαγωγία > Gourmet
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 21-06-08, 09:58
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 11:12
Φύλο: Άντρας
Η μαθηματική φόρμουλα για το τέλειο σάντουιτς



Βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν έναν μαθηματικό τύπο για το τέλειο σάντουιτς με τυρί και δημιούργησαν ένα διαδικτυακό εργαλείο που υπολογίζει τη βέλτιστη αναλογία συστατικών.

Οι γκουρμέ χρήστες μπορούν να επιλέξουν το είδος του ψωμιού, τον όγκο της μαγιονέζας και άλλες παραμέτρους και το εργαλείο τους προτείνει το ιδανικό πάχος της φέτας του τυριού τσένταρ που πρέπει να χρησιμοποιήσουν.

Ο Τζεφ Νιούτ του Τμήματος Επιστήμης Ζώων Εκτροφής στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, επικεφαλής της μελέτης, εξηγεί:«Χρησιμοποιήσαμε ειδικά εκπαιδευμένους δοκιμαστές για να εξετάσουμε μια ποικιλία τυριών τσένταρ σε ένα προσεκτικά ελεγχόμενο περιβάλλον, και συνδυάσαμε τα αποτελέσματα των δοκιμών αυτών με δεδομένα από χρωματόμετρα και αισθητήρες πίεσης, ώστε να καταλήξουμε σε ακριβείς μετρήσεις μεταβλητών όπως το κίτρινο χρώμα, ο θρυμματισμός, η κρεμώδης υφή και η ένταση της γεύσης».

Ο μαθηματικός τύπος είναι: W = [1 + ((bd)/6.5)) - s + ((m-2c)/2) + ((v+p)/7t)] (100 + l/100)

w είναι το πάχος του τσένταρ σε χιλιοστά
b το πάχος του χωμιού
d το είδος της ζύμης (άσπρο, ολικής άλεσης κλπ)
s το πάχος του βούτυρου ή της μαργαρίνης
m το πάχος της μαγιονέζας
c ο συντελεστής κρεμώδους υφής
v το πάχος της ντομάτας
p το πάχος της πίκλας
t ο συντελεστής έντασης γεύσης
l το πάχος του στρώματος μαρουλιού

Το διαδικτυακό «τσενταρόμετρο» στο cheddarometer.com λειτουργεί με βάση το τυρί τσένταρ των τυροκομείων West Country Farmhouse.

Το τυρί τσένταρ είναι το αγαπημένο της Βρετανίας -αντιστοιχεί στο 50% της συνολικής κατανάλωσης.

Σχόλιο : Σιγά μην κάνω σάντουιτς με τσέντα, έχουμε τόσο όμορφα τυρια εδώ...
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 21-06-08, 12:28
Το avatar του χρήστη xymox
xymox Ο χρήστης xymox δεν είναι συνδεδεμένος
Mέλος
 

Τελευταία φορά Online: 16-01-17 17:51
Φύλο: Γυναίκα
Η διαθεσή μου τώρα:
και μετα αναρωτιεμαι που πανε τα λεφτα για ερευνα....ωριστε μας! Η ντοματα παντως χαλαει ολο το sandwich....καλυτερα λιγο πρασινο κρεμμυδακι
__________________
-Pay no mind to those who talk behind your back, it simply means you are two steps ahead. http://s8.bitefight.gr/c.php?uid=26229
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 21-06-08, 12:32
Το avatar του χρήστη Rider
Rider Ο χρήστης Rider δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 24-08-10 01:55
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
ο Ferran Adria του σαντουιτς?
__________________
Επειδή όλοι τρώμε, νομίζουμε ότι όλοι ξέρουμε.
- Ferran Adria
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 21-06-08, 21:10
Το avatar του χρήστη giannis.@
giannis.@ Ο χρήστης giannis.@ δεν είναι συνδεδεμένος
Mέλος
 

Τελευταία φορά Online: 30-01-18 23:09
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Μεχρι να αποδειξουμε το αποτελεσμα του τυπου,θα μας εχει κοπει η ορεξη για σαντουιτς.
Ρε φασολαδα και πασης Ελλαδος!!!
μην κουραζετε και το μυαλο μας!!!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 16:22.



Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.