Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Άνθρωπος και Κοινωνία > Οικολογικά θέματα
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 07-11-06, 20:44
Το avatar του χρήστη Xenios
Xenios Ο χρήστης Xenios δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 

Τελευταία φορά Online: 12-11-16 10:12
Φύλο: Άντρας
Οι παγετώνες δεν περιμένουν άλλο

Η Greenpeace ζητά από τις κυβερνήσεις των αναπτυγμένων κρατών να αποφασίσουν στη διεθνή διάσκεψη στο Ναϊρόμπι, τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου κατά 35% έως το 2020


Ο παγετώνας Trift στις Ελβετικές Άλπεις το 2006

Στοιχεία που φέρνει στο φως αποστολή της Greenpeace σε παγετώνα της Ελβετίας, δείχνουν ότι οι πάγοι λιώνουν με ρυθμούς που ξεπερνούν και τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις! Η Greenpeace ζητά από τις κυβερνήσεις των αναπτυγμένων κρατών να αποφασίσουν στη διάσκεψη του Ναϊρόμπι, τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου κατά 35% έως το 2020. Αυτή είναι ίσως η τελευταία ελπίδα για να αποφύγουμε τις καταστροφικές επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών σε ολόκληρο των πλανήτη.
Τα ευρήματα από την αποστολή της Greenpeace στις Ελβετικές Άλπεις, είναι συγκλονιστικά. Όπως καταγράφεται στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η οργάνωση, μόλις σε διάστημα τεσσάρων ετών (2002-2006), παρατηρείται πρωτοφανής μείωση των στρωμάτων πάγου του παγετώνα Trift στην Ελβετία.

Η αποστολή της Greenpeace ολοκληρώθηκε λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη της 2ης Διάσκεψης των Κρατών – Μερών, που έχουν υπογράψει το Πρωτόκολλο του Κιότο για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών. Η Διάσκεψη θα διαρκέσει έως τις 17 Νοεμβρίου και δίνει τη δυνατότητα στις κυβερνήσεις των χωρών να αναλάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες. Βασικό θέμα της Διάσκεψης είναι το μέλλον του Πρωτοκόλλου του Κιότο κατά τη δεύτερη (2013 – 2017) και τρίτη περίοδο δεσμεύσεων (2018 – 2022).

Οι φωνές που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πληθαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πρόσφατη έκθεση της βρετανικής κυβέρνησης για τις κλιματικές αλλαγές εκτιμά ότι το κόστος των κλιματικών αλλαγών θα προκαλέσει παγκόσμια οικονομική καταστροφή αν δε δαπανηθεί τώρα το 1% του παγκόσμιου ΑΕΠ για την αντιμετώπισή τους.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 5η θέση ανάμεσα στις χώρες με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Πώς μπορεί η Ελλάδα να μειώσει δραματικά τις εκπομπές της έως το 2020

Η Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει τις εκπομπές ρύπων που καταστρέφουν το κλίμα. Έως το 2020 θα εκπέμπει περίπου 178 εκατ. τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως, σημειώνοντας αύξηση των ρύπων κατά 58% σε σύγκριση με το 1990! Προκειμένου η Ελλάδα να μειώσει τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου, η ελληνική κυβέρνηση οφείλει:

· Να ακυρώσει κάθε πρωτοβουλία για την κατασκευή νέων λιγνιτικών σταθμών σε Βεύη, Ελασσόνα και Δράμα. Η κίνηση αυτή θα αποσοβήσει την έκλυση περίπου 15 εκατ. τόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.


· Να εφαρμόσει μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας σε ηλεκτροπαραγωγή, βιομηχανία, μεταφορές, οικιακό και τριτογενή τομέα. Η κίνηση αυτή θα μειώσει τις εκπομπές κατά 18 εκατ. τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

· Να προωθήσει την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), όπως προβλέπεται από το νόμο 3648/2006 (29% της ηλεκτροπαραγωγής να προέρχεται από ΑΠΕ έως το 2020). Η κίνηση αυτή θα εξοικονομήσει περίπου 9 εκατ. τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Πηγή : Greenpeace
__________________
όταν γράφεται η ιστορία της ζωής σου,
μην αφήνεις κανέναν να κρατάει την πένα
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 05:31.



Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.