Acrobase  

Καλώς ήρθατε στην AcroBase.
Δείτε εδώ τα πιο πρόσφατα μηνύματα από όλες τις περιοχές συζητήσεων, καθώς και όλες τις υπηρεσίες της AcroBase.
H εγγραφή σας είναι γρήγορη και εύκολη.

Επιστροφή   Acrobase > Επιστήμη & Εκπαίδευση > Εκπαίδευση
Ομάδες (Groups) Τοίχος Άρθρα acrobase.org Ημερολόγιο Φωτογραφίες Στατιστικά

Notices

Δεν έχετε δημιουργήσει όνομα χρήστη στην Acrobase.
Μπορείτε να το δημιουργήσετε εδώ

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 08-04-08, 20:22
Το avatar του χρήστη FiBeR
FiBeR Ο χρήστης FiBeR δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 14-11-17 00:03
Φύλο: Γυναίκα
Η διαθεσή μου τώρα:
Ντοπαρισμένοι από τα θρανία

Η δίψα για δόξα και χρήμα δηλητηριάζει τη νεολαία - Οι ευθύνες της πολιτείας και ο ρόλος της οικογένειας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Χιλιάδες μαθητές επιλέγουν τον «εύκολο» δρόμο των αναβολικών ουσιών για να μεγιστοποιήσουν τις επιδόσεις τους υπονομεύοντας την υγεία τους

Η χρήση αναβολικών ξεκινά συχνά από το Γυμνάσιο έπειτα από «συμβουλές» γυμναστών και προπονητών για «να μη χαθεί άδικα ένα ταλέντο»

Η πίεση που ασκείται από το οικογενειακό περιβάλλον αποτελεί παράγοντα που ωθεί τον νέο αθλητή να επιλέξει τη «φαρμακευτική οδό»

Με το όνειρο της γρήγορης καταξίωσης στους αθλητικούς χώρους και της «άκοπης» εισόδου στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της αρεσκείας τους χιλιάδες μαθητές επιλέγουν τον «εύκολο» δρόμο των αναβολικών ουσιών, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τις επιδόσεις τους, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία τους παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών και αγνοώντας την κοινωνική κατακραυγή που μια τέτοια επιλογή επιφέρει. Η κατανάλωση αναβολικών ξεκινά για ορισμένους ήδη από τα γυμνασιακά χρόνια, ακολουθώντας τις «συμβουλές» προσωπικών γυμναστών και προπονητών, προκειμένου, όπως οι ίδιοι οι επιβλέποντες επιχειρηματολογούν «να μην χαθεί και σπαταληθεί άδικα ένα αυθεντικό ταλέντο». Το φαινόμενο μάλιστα τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις έπειτα από τα κάθε λογής προνόμια που συνοδεύουν τα τελευταία χρόνια τις μεγάλες επιτυχίες αθλητών και στα οποία προσβλέπουν οι εκκολαπτόμενοι έφηβοι-«πολυνίκες».

Χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω πρόσφατα παραδείγματα.
Σε λύκειο της Αττικής αφαιρέθηκαν τα μετάλλια από αθλήτρια της κολύμβησης και αποκλείστηκε από τη συνέχεια των μαθητικών αγώνων όταν βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη διουρητική ουσία.

Σε άλλη περίπτωση οι γονείς αθλητή από τη Βόρεια Ελλάδα επικαλέστηκαν τη συνταγογράφηση φαρμάκων για την αντιμετώπιση αλλεργικής κρίσης, προκειμένου να μην χαθεί η είσοδός του σε πανεπιστημιακό ίδρυμα, αίτημα και θέση που έγιναν αποδεκτά.

Η μοριοδότηση που ακολουθεί τις επιτυχίες των νεαρών αθλητών για την είσοδό τους στις πανεπιστημιακές σχολές, το πρώτο ίσως μεγάλο έπαθλο που διεκδικεί ένας νεαρός αθλητής, έχει μετατρέψει τους ετήσιους Πανελλήνιους Αθλητικούς Αγώνες, όπως παρατηρούν καθηγητές Φυσικής Αγωγής από την Αττική με πείρα στον χώρο, σε «ρωμαϊκή αρένα» με έπαθλο την πολυπόθητη θέση στο πανεπιστήμιο. Την τελευταία ειδικά τριετία η εμφάνιση «εξωπραγματικών», όπως χαρακτηρίζονται από καθηγητές Φυσικής Αγωγής, επιδόσεων από εφήβους που συγκρίνονται μόνο με εκείνες «φτασμένων» αθλητών, έχει προκαλέσει τις κατ΄ αρχάς αντιδράσεις γονέων και καθηγητών, οι οποίοι ανησυχούν για την κατάληξη των ίδιων των μαθητών, αλλά και για την πιθανή αλλοίωση των αποτελεσμάτων που επιδρούν αρνητικά στη δυνατότητα να περάσουν το κατώφλι των πανεπιστημίων οι πραγματικά άξιοι και αμιλλώμενοι.

Το υπουργείο Παιδείας προχωρεί σε αιφνιδιαστικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους μόνο κατά τη διάρκεια των αγώνων, οι οποίοι όμως πραγματοποιούνται σε ένα πολύ μικρό ποσοστό των συμμετεχόντων. «Κατά αυτόν τον τρόπο δεν παρακολουθούνται οι αθλητές ούτε στη διάρκεια των προπονήσεών τους ούτε στην προετοιμασία,το κρίσιμο δηλαδή χρονικό διάστημα όπου συνηθίζεται η χορήγηση τέτοιων σκευασμάτων» τονίζουν γονείς που θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους και έχουν αμφισβητήσει κατά καιρούς την εγκυρότητα των μαθητικών αγώνων. Η πίεση, όμως, που φαίνεται να ασκείται και από το οικογενειακό περιβάλλον σε αυτόν τον τομέα δείχνει να αποτελεί παράγοντα που ωθεί τον νέο αθλητή να επιλέξει τη «φαρμακευτική οδό». Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι αντιδράσεις γονέων που «κόβουν» ακόμη και το χαρτζιλίκι ή τη σαββατιάτικη νυχτερινή έξοδο ύστερα από μια αποτυχία στο ταρτάν του στίβου ή στο γρασίδι των γηπέδων και θεωρούν ότι κατά αυτόν τον τρόπο από τη μια πλευρά συνετίζεται ο φέρελπις πρωταθλητής και από την άλλη ατσαλώνεται η προσωπικότητα και το σθένος του.

TO BHMA 08/04/2008
__________________
Αν βιάζεσαι να δεις τον κόσμο να γίνεται καλύτερος, άρχισε από τον εαυτό σου. Είναι ο συντομότερος δρόμος.
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 08-04-08, 20:47
Το avatar του χρήστη varthol
varthol Ο χρήστης varthol δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 20-11-20 10:56
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Συμφωνω,σαν παλιος Αθλητης του Πανελληνιου Αθηναϊκου συνδεσμου....Απολυτα μαζι σου.....
__________________
Varthol On Line

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη varthol : 08-04-08 στις 21:05
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 11-04-08, 12:53
Το avatar του χρήστη eleftherios
eleftherios Ο χρήστης eleftherios δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 28-09-08 18:56
Φύλο: Άντρας
Άκουσα για μια έρευνα σχετικά με το ντόπινγκ.
Ρώτησαν νέους στην Ελλάδα, αν θα δεχόντουσαν να πάρουν αναβολικά, τα οποία θα είχαν σαν αποτέλεσμα να εκδηλωθεί σε 10 χρόνια από τη λήψη τους επικίνδυνη ασθένεια για τη ζωή τους, αλλά από την άλλη θα κέρδιζαν χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 52% απάντησε ότι θα έπερνε.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη eleftherios : 11-04-08 στις 13:03
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 11-04-08, 13:15
Το avatar του χρήστη Gildor
Gildor Ο χρήστης Gildor δεν είναι συνδεδεμένος
High Elf
 

Τελευταία φορά Online: 08-05-17 14:17
Φύλο: Δεν έχω αποφασίσει ακόμα
Η διαθεσή μου τώρα:
Εμ.. αμα βλεπουν παντου αφισσες με θεοποιημενους ολυμπιονικες και πρωταθλητες...
__________________
Υπάρχουν σε όλα δύο απόψεις...
Αυτή που λέω εγώ, και η σωστή!
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 11-04-08, 14:47
Το avatar του χρήστη zefuros
zefuros Ο χρήστης zefuros δεν είναι συνδεδεμένος
Οργανωτής Club
 

Τελευταία φορά Online: 11-09-23 23:41
Φύλο: Άντρας
Η διαθεσή μου τώρα:
Δυστυχως ετσι ειναι. Στο βωμο της δοξας και του χρηματος, θυσιαζονται τα παντα. Επειδή δεν εχουν μυαλό...
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 13-04-08, 20:39
Το avatar του χρήστη FiBeR
FiBeR Ο χρήστης FiBeR δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 14-11-17 00:03
Φύλο: Γυναίκα
Η διαθεσή μου τώρα:
Εφηβοι αθλητές στο έλεος των αναβολικών

Αυξάνονται τα κρούσματα ανηλίκων που κάνουν αλόγιστη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής, συχνά με... γονική συναίνεση

Κορίτσια με οστεοπόρωση από τα 15 τους και έφηβοι με προβλήματα στην ανάπτυξη. Γονείς που ανησυχούν για τις διατροφικές διαταραχές των παιδιών τους και άλλοι που διακόπτουν τις επισκέψεις όταν οι γιατροί συνιστούν περιορισμό των συμπληρωμάτων διατροφής. Από μικροί... στη λογική του «ντόπινγκ» καταφεύγουν οι ανήλικοι πρωταθλητές που έχουν ως μόνο στόχο τη διάκριση, με οποιοδήποτε μέσο.


Μάρτυρες τέτοιων περιστατικών γίνονται οι γιατροί της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) της Β Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που λειτουργεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Παν. & Αγλαϊα Κυριακού». Πρόκειται για μια δομή που λειτουργεί δωρεάν για την προστασία της εφηβικής υγείας, υπό τον καθηγητή και διευθυντή της κ. Δημήτριο Καφετζή.

1.000 περιστατικά
Από τα 1.000 παιδιά που έχει δεχθεί η Μονάδα στους πρώτους 18 μήνες λειτουργίας της, τα περίπου 200 περιστατικά αφορούν σε αθλητές και πρωταθλητές που αναζητούν συμβουλευτική για τη διατροφή και την υγεία τους.

«Το μεγαλύτερο ποσοστό των περιστατικών αφορά σε αυτό που λέμε επιστημονικά "τριάδα της έφηβης αθλήτριας"», εξηγεί στο «Εθνος της Κυριακής» η παιδίατρος και επιστημονική υπεύθυνος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας κ. Αρτεμις Τσίτσικα.

«Οι έφηβες στα αθλήματα που απαιτούν αυστηρό έλεγχο του βάρους σώματος, όπως η ενόργανη γυμναστική, η συγχρονισμένη ή μη κολύμβηση και το μπαλέτο υποβάλλονται σε υποθερμιδικές δίαιτες και υιοθετούν επικίνδυνες διατροφικές συμπεριφορές (παραλείπουν γεύματα, προκαλούν εμετούς ή χρησιμοποιούν φάρμακα - διουρητικά, καθαρτικά κ.λπ.), προκειμένου να διατηρήσουν ένα λεπτό και ευλύγιστο σώμα.

Τα παραπάνω οδηγούν σε σημαντική μείωση του βάρους, διακοπή της περιόδου και μείωση της πυκνότητας του σκελετού τους».

Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό, αφού 15χρονες αθλήτριες μπορεί να παρουσιάσουν ακόμη και κατάγματα λόγω οστεοπόρωσης.

«Ερχονται γονείς προσκομίζοντας σακούλες σκευασμάτων, προκειμένου να μας ενημερώσουν για το τι λαμβάνει το παιδί τους. Πολλές φορές ούτε οι ίδιοι ξέρουν περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Αλλες πάλι φορές μπορεί και οι ίδιοι να πιέζουν τα παιδιά τους, με στόχο την εισαγωγή σε Ανώτατες Σχολές ή και τη διάκρισή τους σε επίπεδο πρωταθλητισμού».

Οι αντιδράσεις
«Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τους γονείς και τους εφήβους για τα θέματα της υγείας τους και αυτό κάνουμε. Η αντίδραση των γονιών ή και των αθλητών μπορεί να ποικίλει: κάποιοι επιλέγουν να μη συνεχίσουν το πρόγραμμά τους στη Μονάδα, άλλοι συνεργάζονται πολύ καλά και προσπαθούν να συνδυάσουν τις αθλητικές επιδόσεις με τη σωστή σωματική και ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού τους», τονίζει η Αρτεμις Τσίτσικα.

«Προκειμένου ο πρωταθλητισμός να μην αντικρούσει τα οφέλη της άθλησης και να συμβαδίσει με τη σωματική και ψυχοκοινωνική υγεία των εφήβων, γονείς, προπονητές και γιατροί οφείλουν να σέβονται την προσωπικότητα των παιδιών και να τα θωρακίζουν και για την περίπτωση αποτυχίας», συνιστά η κ. Τσίτσικα.

ΜΑΡΙΑΣ ΨΑΡΑ
mapsara@pegasus.gr


Δεκάδες θάνατοι από αναβολικά στην Ελλάδα

Ο κορυφαίος Ελληνας ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης, παρά την εξοικείωσή του με τρομακτικά περιστατικά, είχε πριν από χρόνια, κυριολεκτικά σοκαριστεί, όπως ο ίδιος αποκαλύπτει, με την περίπτωση θανάτου 20χρονης κολυμβήτριας, που εξέτασαν συνάδελφοί του. Τότε, τα τοξικολογικά αποτελέσματα είχαν δείξει απίστευτα μεγάλες ποσότητες αυξητικής ορμόνης!

Πρόκειται για φάρμακο, που χρησιμοποιείται σε πολύ μικρή δοσολογία σε παιδιά, που δεν αναπτύσσονται κανονικά και παραμένουν μικρόσωμα επειδή έχουν βλάβες στην υπόφυση, ενώ σε μεγάλη δοσολογία, καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Στην περίπτωση μάλιστα της 20χρονης, που δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, διαπιστώθηκε αργότερα ότι μέσω ενός αθλητή της άρσης βαρών, με τον οποίο είχε φιλικές σχέσεις, είχε «μυηθεί» στις τεχνικές ραγδαίας αύξησης των μυϊκών δυνάμεων, ενώ απ τον ίδιο αθλητή προμηθευόταν τις απαγορευμένες ουσίες.

Ο κ. Κουτσάφτης εκτιμά ότι στη χώρα μας είναι δεκάδες οι περιπτώσεις θανάτων αθλητών αλλά και αθλούμενων, για τις περισσότερες από τις οποίες, αν ανατρέξει κανείς στα τοξικολογικά αρχεία θα διαπιστώσει ότι ευθύνεται η χρήση απαγορευμένων ουσιών, σε ιδιαίτερα υψηλές δοσολογίες!

Ο εφιάλτης του ντόπινγκ αλλάζει μορφές, γίνεται ολοένα πιο απειλητικός και δύσκολα ανιχνεύσιμος. Τελευταία προστέθηκε και το γενετικό ντόπινγκ, με έγχυση ενζύμων ή DNA, για να προκληθεί υπερτροφία στο μυϊκό ιστό! «Σε τρομακτικές δοσολογίες που προκαλούν ανεπανόρθωτες βλάβες, σε νεφρούς, συκώτι, καρδιά, αλλά και στον εγκέφαλο και τελικά σκοτώνουν, χρησιμοποιούνται, όχι μόνο οι υψηλής τοξικότητας απαγορευμένες ουσίες, αλλά και... "χούφτες" από γνωστά φάρμακα, χρήσιμα στην Ιατρική για σειρά παθήσεων», εξηγεί στο «Εθνος της Κυριακής» ο νευρολόγος - ψυχίατρος δρ Δημήτρης Κουντούρης.

«Τέτοια φάρμακα είναι η ερυθροποιητίνη, αυξητική ορμόνη, αναβολικά στεροειδή, διουρητικά κ.ά., που γίνονται όμως ιδιαίτερα τοξικά με τη μικρή έστω αύξηση της δοσολογίας, πόσω μάλλον όταν παίρνονται σε μεγάλες ποσότητες από αθλητές, ακόμα και από μαθητές (!), όπως διαπιστώθηκε σε πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες».

Γ. ΚΡΗΤΙΚΟΣ

13/04/2008 ΕΘΝΟΣ
__________________
Αν βιάζεσαι να δεις τον κόσμο να γίνεται καλύτερος, άρχισε από τον εαυτό σου. Είναι ο συντομότερος δρόμος.
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 23-04-08, 23:15
Το avatar του χρήστη FiBeR
FiBeR Ο χρήστης FiBeR δεν είναι συνδεδεμένος
Μέλος
 

Τελευταία φορά Online: 14-11-17 00:03
Φύλο: Γυναίκα
Η διαθεσή μου τώρα:
Ψαλίδι στα προνόμια των (πρωτ)αθλητών...

...και θέσπιση αυστηρότερων ποινών για την καταπολέμηση της μάστιγας του αθλητισμού ΡΕΠΟΡΤΑΖ Ι. ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ
Δραστικό περιορισμό στα κρατικά προνόμια τα οποία απολαμβάνουν (πρωτ)αθλητές οι οποίοι διακρίνονται σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση ως αντίδοτο στη μάστιγα του ντόπινγκ. Τουτέστιν, να πέσει ψαλίδι στα πριμ που εισπράττουν όσοι κατα λαμβάνουν μία από τις 8 πρώτες θέσεις σε κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις, να καταργηθούν η ελεύθερη εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και η αργομισθία στις Ενοπλες Δυνάμεις, καθώς και διάφορες μαϊμουδιές που γίνονται για να εισπράξουν κάποιοι προνόμια που δεν δικαιούνται. Τις γενικές κα τευθύνσεις του πακέτου των μέτρων κατά του ντόπινγκ, που θα περιληφθεί στο υπό κατάθεση στη Βουλή αθλητικό νομοσχέδιο για τη γηπεδική βία και άλλα θέματα, παρουσίασαν χθες ο υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης και ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης.

«Παίρνω επάνω μου την καταπολέμηση του ντόπινγκ» φαίνεται να λέει ο υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης (στη φωτογραφία, με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ι. Ιωαννίδη) κατά την παρουσίαση του πακέτου των μέτρων κατά της χρήσης αναβολικών, που θα περιληφθεί στο υπό κατάθεση στη Βουλή αθλητικό νομοσχέδιο Ηφιλοσοφία του νομοσχεδίου, σύμφωνα με τον κ. Λιάπη, διέπεται από την αρχή « θέλουμε αθλητισμό αξιών και όχι αθλητισμό ουσιών » και προβλέπει μεταξύ άλλων αυστηρότερες ποινές σε όσους χορηγούν ή κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών, ενώ δίδονται και υπερεξουσίες στο ΕΣΚΑΝ και στον ΕΟΦ, στην προσπάθεια αντιμετώπισης του ντόπινγκ. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το οποίο στηρίζεται στα συμπεράσματα του πορίσματος της Ειδικής Επιτροπής Θεσμικού Πλαισίου για την καταπολέμηση του ντόπινγκ:

1. Περιορίζεται η κατά τον νόμο έννοια της αθλητικής διάκρισης στην κατάκτηση 1ης, 2ης, 3ης θέσης σε ολυμπιακούς, παραολυμπιακούς, παγκόσμιους, ευρωπαϊκούς, μεσογειακούς αγώνες και μόνο σε αθλήματα ή αγωνίσματα τα οποία περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. 2. Η εισαγωγή διακριθέντων αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα γίνεται με μοριοδότηση και μόνον εφόσον οι ενδιαφερόμενοι έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα για την εισαγωγή τους μόρια, με το ποσοστό μοριοδότησης να είναι υψηλότερο για την εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ.

3. Καταργείται ο αυτόματος διορισμός διακριθέντων αθλητών στο Δημόσιο και ειδικότερα στις Ενοπλες Δυνάμεις, στο Λιμενικό, στην Πυροσβεστική και περιορίζεται μόνο σε υπηρεσίες και φορείς της ΓΓΑ. 4. Η κατοχή απαγορευμένων ουσιών από αθλητή θα αποτελεί πλημμέλημα. Η ποινή για την παρασκευή, τη διακίνηση και τη χρήση ουσιών θα είναι αυστηρότερη. Η κατ΄ επάγγελμα χορήγηση απαγορευμένης ουσίας ή εφαρμογή απαγορευμένης μεθόδου σε αθλητή μετατρέπεται σε κακούργημα.

5. Σε περιπτώσεις ομαδικού ντόπινγκ, θεσπίζεται αντικειμενική ευθύνη για τα μέλη του ΔΣ της αρμόδιας ομοσπονδίας, ενώσεως ή σωματείου, στα οποία θα επιβάλλεται ως και έκπτωση από το αξίωμά τους. 6. Οι διοικητικές κυρώσεις σε αθλητές οι οποίοι έχουν βρεθεί θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ πρέπει να επιβάλλονται από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα εντός 30 ημερών.

7. Η εισαγωγή των σκευασμάτων και των συμπληρωμάτων διατροφής τα οποία είναι απαραίτητα για νόμιμη χρήση από αθλητές θα γίνεται αποκλειστικά και μόνον από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

8. Ενισχύεται το ΕΣΚΑΝ, θεσμοθετείται ως ανεξάρτητη αρχή και θα έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για τους δειγματολήπτες.

9. Θεσπίζονται αυστηρότερες ποινές για τους δειγματολήπτες και τα μέλη του προσωπικού του ΕΣΚΑΝ και του Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ του ΟΑΚΑ που παρακωλύουν, αλλοιώνουν ή νοθεύουν τον έλεγχο ντόπινγκ.

10. Προωθείται η συμμετοχή της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην προσπάθεια καταπολέμησης της διακίνησης απαγορευμένων ουσιών μέσω του Διαδικτύου.

11. Δημιουργείται ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης των πολιτών και καταγγελιών.

Τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής Θεσμικού Πλαισίου κκ. Βασίλης Σεβαστής (πρόεδρος ΣΕΓΑΣ) και Δημήτρης Διαθεσόπουλος (πρόεδρος κολυμβητικής ομοσπονδίας) διαφώνησαν με τον περιορισμό των προνομίων των διακεκριμένων αθλητών, ενώ ο διευθυντής του αντιντόπινγκ εργαστηρίου του ΟΑΚΑ κ. Κώστας Γεωργακόπουλος εξέφρασε τη διαφωνία του ως προς την αυστηροποίηση των ποινών για τους δειγματολήπτες. Στην ανάγκη να σταματήσει το εμπόριο των κινήτρων αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ιωαννίδης λέγοντας ότι έχουν βρεθεί από τις υπηρεσίες της ΓΓΑ όλες οι κομπίνες που γίνονταν προκειμένου κάποιοι να απολαμβάνουν προνόμια χωρίς να πετυχαίνουν έστω μία νίκη σε παγκόσμια πρωταθλήματα που διεξάγονταν με τη συμμετοχή δύο ή τριών κρατών. Οι διατάξεις του νέου νομοσχεδίου, όπως αυτές θα ψηφιστούν στη Βουλή, θα τεθούν σε ισχύ από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

« Βαθιά νυχτωμένη » χαρακτήρισε την κυβέρνηση η εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ για τον Αθλητισμό κυρία Σοφία Σακοράφα, « αν θεωρεί ότι τα προνόμια που έχουν εκχωρηθεί στους διακεκριμένους αθλητέςείναι ο πρώτος λόγος που οδηγεί στην έκρηξη του φαινομένου του ντόπινγκ ». Για τον περιορισμό των προνομίων η κυρία Σακοράφα αναφέρει ότι « με τον τρόπο αυτό τους ρίχνουν στην αγκαλιά των χρυσών χορηγών,με ανυπολόγιστες συνέπειες προς το χειρότερο ».

ΤΟ ΒΗΜΑ 23/04/2008
__________________
Αν βιάζεσαι να δεις τον κόσμο να γίνεται καλύτερος, άρχισε από τον εαυτό σου. Είναι ο συντομότερος δρόμος.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι σε λειτουργία

Που θέλετε να σας πάμε;


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 05:43.



Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.